V Lendavi so se mladi iz različnih evropskih držav pogovarjali o temah, ki bodo zaznamovale prihajajoče volitve v evropski parlament.

Včeraj se je v Lendavi zaključilo tridnevno druženje mladih iz petih evropskih držav, ki so na različnih delavnicah med drugim debatirali o pomembnosti udeležbe na evropskih volitvah. 

"Volitve so zelo pomembne za vse državljane Evropske unije. V moji državi mnogi Evropsko unijo vidijo kot sovražnico za nacionalne politike, ampak menim, da to ni težava. Mislim da se moramo soočiti z evropskimi problemi," je povedala Filena Falanga iz Italije.

Govora je bilo tudi o  temah, ki bodo zaznamovale prihajajoče volitve. Med pomembnejšimi temami so tudi migracije in kohezijska politika.

"Mislim, da je najpomembnejša tema kohezijska politika, ker je proračun za črpanje sredstev iz različnih skladov zelo pomemben in lahko ima zelo velik vpliva na našo prihodnost," pravi Enikő Miklóssy iz Romunije.

Več pa v priloženem videoposnetku.

"Z vpisom na spletno stran tokratgremvolit.eu boste obveščeni o pomembnih informacijah, povezanih z volitvami, obenem pa lahko s pomočjo platforme na volišča pozovete tudi sorodnike in znance. Vsi tisti, ki se želijo aktivneje vključiti v projekt, lahko takšno možnost izberejo ob vpisu na stran".

Spletni medij Sobotainfo.com sodeluje v projektu TV IDEA, ki je sofinanciran s strani Generalnega direktorata za komuniciranje Evropskega parlamenta. Tako bomo v naslednjem obdobju objavljali prispevke na temo prihajajočih evropskih volitev, vplivu Evropske unije na naša vsakdanja življenja ter vlogi Evropskega parlamenta v institucionalnem okvirju EU.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

Na njivo kopati, pomagati starejšim, se učiti spoštljivosti in enakosti, ne pa EU parlament. Tam ne bo zraslo nič, da bi lahko dali v usta

Hoot (nepreverjen)

Ti idi na njivo

tuncika

Ravno idem z njive mr. Hoot. Lahko še kaj naredim, da te pomirim, ali pa nucaš prikolico gnoja, da boš lahko trosil neumnosti.

Starejše novice