Potem ko je Turčija nelegalnim migrantom odprla svoje meje, je turški notranji minister Süleyman Soylu danes tvitnil, da je doslej iz Turčije proti Evropi krenilo več kot 76.000 migrantov.

Po poročanju STA razmere na zunanjih mejah Evropske unije pozorno in z zaskrbljenostjo spremljata Evropska unija in Evropski svet.

»Naša glavna prioriteta je ta trenutek polna podpora Grčiji in Bolgariji. Pripravljeni smo jima zagotoviti dodatno podporo, vključno s Frontexom na kopenski meji,« je zapisala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

Številke so še uganka

V Grčijo so že napotili tehnično opremo in dodatno osebje za varovanje meje.

Podatka o številu nelegalnih migrantov, ki bodo Turčijo skušali zapustiti, drugi viri za zdaj še niso potrdili. Mednarodna organizacija za migracije je v soboto zvečer sporočila, da se je vzdolž turško-grške meje zbralo okoli 13.000 migrantov. Od sobote je Grčija na meji blokirala skoraj 10.000 migrantov.

S spleta

Komentarji (49)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
goostt (nepreverjen)

Da se ne bodo preveč mučili naročiti Orient Express, ki jih direktno odpelje na želeno lokacijo !

Nenategnjeni (nepreverjen)

Odgnati jih na minska polja v Bosni ka so še ostala iz vojne

lanaa (nepreverjen)

Kaj pravite levičarji, jih sprejeti ali ne???

grozni KGB (nepreverjen)

bradac s kapo je ruski specijalec

In reply to by lanaa (nepreverjen)

veščica (nepreverjen)

vupan ka Janša uresniče napovede o hermetično zaprejte granice. mogoče celo dobij moj glas na volitvaj

nikaloo (nepreverjen)

s ken de zapro z modruvanjon:)

In reply to by veščica (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Stanje v slovenski policiji je neverjetno. Tako ma recimo PU M. Sobota prek 500 zaposlenih. Izgleda pa ka jih večina sedi po pisarnaj, tak ka celo Goričko vnoči nema niti eno dežurno patrolo. Naša varnost je že brez migrantov samo na papiri. Lepo vas prosim kakšno varovanje meje.

In reply to by nikaloo (nepreverjen)

lanaa (nepreverjen)

Zakaj pa leva vlada ni poslala vojske na mejo? Janša jo ima namen. Cerar ja raje zaprl Italjansko mejo, naj migranti ne morejo iz Slovenije, bolnik!

In reply to by nikaloo (nepreverjen)

Bonge (nepreverjen)

Tanja Fajon in kompanija jih vabijo v svoj dom na toploga čajčeka.

Viktor (nepreverjen)

Turški vpadi izpred več kot 400 let se nadaljujejo. Tistikrat so tod plenili, ropali in morili. S svojo konjenico jim
je uspelo priti celo do Dunaja, katerega pa jim ni uspelo zavzeti, saj jih je močna habsburška vojska prej razbila.
Bo združena Evropa naslednikom Sultana dovolila tokrat ugnezditev v svoje osrčje?

Sploh niso Turki (nepreverjen)

ampak strasni rusi ...

In reply to by Viktor (nepreverjen)

sdfsdfsd (nepreverjen)

Bojte lejve desne žute oranžne če se van zdij to normalno ste vsi malo čudne. Si mislen kak so vesele nemce ka do za dodatnih 70 jurjof davke plačuvale. Propad nemčije de v kratkon. Že zdaj več neje život tan kak je inda bil. Mejda že dugo več nega.

lurzmen (nepreverjen)

Trbej jih vse spostrelate nega drugoga!

Crvena ruska (nepreverjen)

armadica potuje ...

In reply to by lurzmen (nepreverjen)

Ivo (nepreverjen)

Škoda ka je nej več jako fejst mrzlo.Lejko bi kurili z njimi.

gajaš00 (nepreverjen)

Če pridejo do nas, te to pomeni ka desničarska oblast ne pomejni garant ka migrantov nede. Na balkanski poti do nas je dosti držav z desnico na oblasti. Torej ste desničari niti v svoje več nej sigurni? Čudno ka jih celo najbole desna vlada na balkani na hrvaškon veselo spušča v Slovenijo, oziroma jih veselo spuščajo v lastno državo. Niti ograja je nej več garant, ite malo po Budimpešti na sprehod. Več je že migrantov tan kak pa mađarov. Ob enem pa Nemčija na ves glas kriči kak de jin gospodarstvo propadnolo ka jin primanjkuje delovne sile. In vij nimacke desničarski primitivni li dale tirate kak do migranti pri nas ostali. Što bougi bi rad med takšnin primitivnin narodon žijvo kak nas vij predstavlate po raznih forumaj.

ole-ole (nepreverjen)

Desničarska oblast je edino garant za demontažo demokracije pa izpuhtenje državnoga premoženja.

In reply to by gajaš00 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

V Sloveniji so dozdaj edino komunisti demontirali demokracijo in množično morili svoje nasprotnike. Višek demokracije.

In reply to by ole-ole (nepreverjen)

Vestni_opazovalec

Hmh, brez zamere. Kdo pa je najbolj pomagal komunistom na oblast? Napad na suvereno državo in kolaboracija...če tega ne bi bilo, tudi komunistov ne bi bilo, vsaj ne tako močnih (primer KP Italije npr.). Kdo je začel z morijo...raja je nadrljala obakrat...ko so prišle tuje vojske, kolaboracija in partizani. Deloma so krivi, ker se pravočasno niso opredelili. Pasivnost je rezultirala v tem kar je sledilo. Tudi danes se ponovno delimo in smo pasivni do netolerantnih praks...ne govorim o imigraciji brez dokumentov ampak bolj slovenskih temah...npr. kako živeti dostojno, da nas ne odira tuji kapital. Smo žal brez vizije...ne glede na leve in desne, ki živijo v preteklosti in ne premorejo resnične vizije, za katero bi delali.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

gajaš00 - lepo si napiso, samo si čistak drugače razlagaš. Budimpešta (več migrantov kak Madžarov praviš) - ja, zato ka spoštujejo zakone, pa sprejemajo begunce in zadeve potekajo legalno. To je bilo že cel čas tako!!!! Uradno stališče je pa, kot bi moralo biti vsepovsod, da nelegalnih migrantov ne sprejemajo. In pogledni, kakšen imidž dajejo Madžarski-kao največji Satan. Vidiš, to je fašistična leva propaganda!!! Kak kričijo čez Orbana, Orban to in tisto-samo zato, ker se drži zakonov????? In nudi pomoč zares potrebnim!!! To je največji greh???

Ker pa je Merklova naredila zgodovinsko napako, pa prihaja vse in od vsepovsod!! Zadržati toga vala se ne da!!! Zdaj, gda so leve vlade po Evropi vse zajebale, zdaj pametujete, ka kao desne nemrejo držati besede, hahaha... Točno tou san pisal ob prvem večjem valu!!!! Što je van retardom pravo, ka ste vij napredni?? Samo kratkovidni in zabiti ste, nič drugoga.

Migranti ščejo v države z večjimi socialnimi transferji, tou je nej skrivnost, tou pravijo tudi sami migranti!!! In tij zdaj misliš, ka nedo ostali v Sloveniji?? Ka se pa zgodij, kda Nemčija pa Avstrija zaprejo meje???? V Nemčiji, Avstriji se že guči o toj možnosti-zaprtje meje, vau kak rasistično!!!??? Ka de tö delalo naših 22 policajov pa 34 vojakov????

In reply to by gajaš00 (nepreverjen)

gajaš00 (nepreverjen)

Pri tvojih komentarih me moti edino to, ka vedno gda odgovarjaš nekomi s kerin se ne strinjaš uporabljaš tiste fluskule.... vi ste tou, vi ste ovo..... in človeka takoj označiš za levičara. Ge san nigdar nej volo levice, niti nigdar nemo, dosta desnih rešitev in predlogov mi je v bistvi bliže kak pa tistih od levice..... edino ka ne prebavljan je ta desni populizem in primitivizem keroga širijo kao deklarirani desničari po forumaj. Po pravici povedano, levičari nikoli ne pišejo takšnih prizadetih komentarov po forumaj kak jih pišejo desničari.
Glede Budimpešte, očitno si nej tan biu pa si nej to vido na lastne oči. Zato pa pišeš tašne neumnosti. Po ulicaj vidiš samo mlade moške, večinoma živijo kak klošari .... in to tiste mlade moške o kerih čitamo kak do posiljavali naše ženske. Mađarska ma zagrajeno samo mejo s Srbijo in Hrvaško, na Romunski meji pa šverc biznis veselo cvetej. In Mađarska seveda nič ne napravi glede toga, glih tak kak druge države nej. Uradno seveda vsi sprejemajo samo legalne begunce, neradno pa niti ena država na poti teh migrantov nema pravoga orodja, niti rešitve kak bi to zaustavila, ker je posle zaradi velkih dobičkov prevzela mafija. In ge je mafija tan še politika dosta fkraj gleda, tudi Orban je nej takšen car ka bi se zoperstavo balkanski mafiji.
Najbole pa san se seveda nasmejo pri tvoji izjavi - fašistična leva propaganda. :)
Zdaj pa si vzemi čas, globoko vdihni..... in lejko me dale žališ pa napekaš s svojimi nebulozami.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Zdaj pa si tij vzemi cajt, pa pogledni tvoj prvi post. Jaz vedno dam samo "milo ža žajfo"... Če kdo hoče debatirati z dejstvi-rade volje!! Ko pa že v izhodišču nekdo tala primitivne desničare, populiste,...-pa dobi svojo porcijo tudi od mene!!! Preprosto kot pasulj!! In da, fašistična leva propaganda obstaja. Vse te metode, ki jih uporablja levica, so dobro znane iz zgodovine! Utišanje razuma, svobode govora-fašistična metoda je protestiranje, dretje čez govornika, da se kak dogodek odpove ali prestavi.... Te fašistične metode so v ZDA po univerzah že normalen VSAKDAN !!! To prihaja in je že tudi pri nas!! Antifa teroristi, feminacistke, .... ma tega je v ZDA toliko, da je že smešno...

Ja, smešno je tou, ka se "tolerantni" levičarji poslužujejo vseh teh metod, ki so bile značilne za totalitaristični fašizem skrajne desnice izpred 80+ let

In reply to by gajaš00 (nepreverjen)

gajaš00 (nepreverjen)

San upal ka si malo bole normalen, razgledani in brihten človek. Pa vidin ka san se zmouto. Škoda.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

gajaš00___ tvoje mnenje ne pomeni čisto nič. Nisi nobena avtoriteta oz. razsodnik, niti dovolj inteligenten!! Jaz tudi o tebi mislim, da si butast, celo retard bi rekel... In tudi to moje mnenje ne pomeni nič pri argumentiranju!!!

No vidiš-mnenja sva si izmenjala, zdaj pa napiši točno, kaj sem napačnega napisal??? Rjavosrajčniki so počeli točno to, kot počnejo danes fašisti pod imenom ANTIFA-drli so se, svobodo govora zatrli z nasiljem, protesti nasilni-in varnostne sile "zaprejo" na koncu vsak konzervativen dogodek zaradi varnostnih skrbi !!

In reply to by gajaš00 (nepreverjen)

.v (nepreverjen)

Delazmožni naj grejo v nemčijo ostali so lahko pri nas.

In reply to by gajaš00 (nepreverjen)

Vanjek (nepreverjen)

Kaj pa lahko te balkanske drzavice naredijo, zakaj bi jih zaustavljale ce pa je ocitno da se jih liberalni zahod ne brani,

In reply to by gajaš00 (nepreverjen)

Neko (nepreverjen)

Či be gledale ale štele poročila pravih novinarof, bi znale ka so tou laži. Vmejs je Grčija in tan dale še tej lidge nej so prišle. Kak drujgo, pa niti naj ne odijo, tou so nej begunce, tou so obične ilegalne migrante. Mamo mi že svoje ci8a7e, ne nucamo jih še več.

black panter

Naj jih cim vec pocrka na poti...

www (nepreverjen)

Tij si resno bolani v glavi. Idi si rajši po napotnico za psihiatrično.

In reply to by black panter

micikaaa (nepreverjen)

varde poznajo svoje ozemlje pa so leko v pomoč.....

ole-ole (nepreverjen)

Tej so pa redno usposobleni. Večina se jij je na psihiartičnoj kliniku usposablalo.

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

Jap (nepreverjen)

Če se je pa kakšen nej je tou zaradi dugih čakalnih vrst.

In reply to by ole-ole (nepreverjen)

Vestni_opazovalec

Ni zdravih...so samo nepregledani ;-)

In reply to by ole-ole (nepreverjen)

Prej varde... (nepreverjen)

Koje varde? S vzponom Čarnoga princa na oblast je odklenkalo tudi "vardam". Več so nej potrebne. Vzporednica v zgodovini: Noč dolgih nožev je dokončno skopala grob SA -jevcem. Vupan, ka se zgodovina nede ponovila kak tragedija. Ka znamo, ka je nasledilo SA. Zgodovina, učiteljica pa te fore.
Vedno se izkaže tudi naslednje: desni skrajni populisti so močni, dokeč so v opozociji. kda lejko podpihavlejo. Kda dobijo oblast se izkaže ka so navadni impotentneži. In kak v zakone, te začnejo zganjati teror v familiji, ka na zunaj izživijo notranje frustracije.
Se že veselim ka mo vido kak de Janša zaustavlo migrante. Vupan ka rejsan nede proso za "pomoč" Mađare.

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

Gost lipa (nepreverjen)

Sramota ljudje kaj pišete, to so ljudje tako kot vi

A79 (nepreverjen)

Ni res! To so ljudje, ki nezakonito prestopajo meje, s ponarejenimi papirji ali brez njih, se posledično lažno predstavljajo, kradejo, vlamljajo, ropajo, napadajo varnostne organe, itn. To niso begunci ampak ilegalni migranti, ki svojo pot naj nadaljujejo, kot civilizirane ljudje to počnejo, recimo tako, kot ko slovenec gre delat v Avstrijo, pa je problem rešen. 99% manj jih bo. V nasprotnem so samo breme za EU države in ne prinašajo nič dobrega. Nisem rasist ali ksenofob, enostavno pa ne zaupam ljudem, ki nelegalno prihajajo k nam, z neznano preteklostjo (lahko so morilci, roparji, ...), večina brez izobrazbe - nezaposljivi, itn.

In reply to by Gost lipa (nepreverjen)

gajaš00 (nepreverjen)

"Nisem rasist ali ksenofob..."
Si pa zato pun predsotkov - "...s ponarejenimi papirji ali brez njih, se posledično lažno predstavljajo, kradejo, vlamljajo, ropajo, napadajo varnostne organe, itn."
In širiš laži in nepreverjene informacije - " ...z neznano preteklostjo (lahko so morilci, roparji, ...), večina brez izobrazbe - nezaposljivi, itn."

In reply to by A79 (nepreverjen)

Vestni_opazovalec

Strinjam se s komentarjem glede nivoja komuniciranja. Vsebinsko pa bi vprašal: 1) ali lahko vi, brez dokumentov in/ali vize kam potujete in če, kaj se vam zgodi, če vas dobijo brez dokumentov? 2) ali ne bi bilo smiselno odpraviti vzroke za beg-vojne pri njih, ropanje naravnih resursov s strani zahoda; 3) ali v primeru spopada ni prva sosednja država prostor za začesne begunce, ki se, ko kriza mine avtomatično vrnejo v državo izvora?; 4) ali države (DE) , ki hočejo "uvoz" poceni delovne sile tega ne morejo rešiti kot ZDA (izdaja "zelenih kart"-kandidate pa preverijo pred odhodom in po njih pošljejo z letali ali jim uredijo letalske prevoze...,.zakaj torej po morju in preko Balkana "na črno"). Teorija zarot?

In reply to by Gost lipa (nepreverjen)

ole-ole (nepreverjen)

Tej lidje nemajo kaj iskati v Evropi, je več varnij držav na poti do se.
Neglede na tau, eni pa rejsan nemate vsej paperov v glavi. Ka lidij tirate na minska polja eli jin pa privoščite ka pocrkajo na poti.

Debil mmm (nepreverjen)

Viktor... ti pacek ti nemarni.
Turkov niso razbile habsburgsške enote, ampak Jan Sobieski s svojo težko Poljsko-Litovsko konjenico.
Že takrat in prej so obstajala zavezništva, alianse, lige. Pa tudi zelo pogosto je prihajalo do porazov proti turćinom, ker poveljniki niso bili složni in so v kriznih razmerah preveč gledali na svoje koristi; tudi neredko, da so menjavali strani kar med bojem. "Našega" celjskega kneza Ulrika II je srbin obglavil v Beogradu in so nas oropali prosperitete. Si predstavljate, da bi tedanja moč, ki so jo imeli Celjski, gravitirala na naših tleh?
Vaš Vlad Korona Tepeš Virus zlohotneže vseh strani še zmerom vabi na pojedino mmm

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Res bi rad videl te vampek vardiste,ko bi se srečali z enimi stotimi migranti kaj bi naredili,bejžali bi tak,da bi si pete vse zbrüsli,gobcajo samo po FB,ko pa bi se srečali iz oči v oči pa bi bila za njimi samo megla. 😅😂
Janša,da bo zaustavil migrante?On se bo lepo posral v hlače in lepo izpolnjeval ukaze,ki bodo prihajali iz Bruslja. 🤭🤫

FD (nepreverjen)

Debile tebi trebej ka te nateknejo.

butalec (nepreverjen)

Druge nede - Frontex z nabitimi pukšami na šengensko mejo.... ali pa za 50 let več nede Evrope.
To bi blazno pasalo tak Ameron (kak so fajn Indijance "spucal", kak Kitajcon, kak Ruson,....
Žal ne vidimo, da smo Evropejci tokratni "Indijanci". Gor pri Eskimaj, na mrzlon, mo kunčali. No, tisti eno par, ka do ostali! Druge nega!
No, ges nej, tak ka to ne pijšen v straji za mojo rit,
ges mo se te že na zvejzdi vozo, pa doj gledo, kak Evrope nega več! Itak - jebeš te štrti rajh!!

Vestni_opazovalec

Hmh...se nam kolca pa starih časih oziroma "nazaj v Jugo"? Ena težje prehodnih mej v tistih časih. Tudi umiralo se je na njej, tako pri "vdiranju" v našo domovino, kot pri bežanju iz nje. Ad naša pot do Eskimov? Žal ne bo šlo, ker nas drugi ne bodo pustili noter...pač, poliitka dvojnih vatlov: vi pustite noter vse, mi pa vas ne bomo, understand?

In reply to by butalec (nepreverjen)

Debil mmm (nepreverjen)
Konc (nepreverjen)

Hm ta glede gretja je dobra bijla. Vij si pa mislite ka si scete, saj bi vas povabla ka okusite te golazni v zijvo v nemciji... golazni pa zto ka smrdijo pa skos so v trgovini drugo tak valda ne delajo...

he he hi hi ho ho (nepreverjen)

pazi ka tebe nemci ne skurijo, ker si v njihovih očaj ista golazen.

In reply to by Konc (nepreverjen)

FD (nepreverjen)

Rdeča zvezda = Komunistka Olga = DF, ki spet mota vse v svojen stili. Kaj še ga sploh jemlete resno?

hhhg (nepreverjen)

Uboga dečica ka so nikaj nej kriva. Si predstavlate ka so non stop na mrzlon, pa nemajo jesti, ka morejo živeti pri teh neodgovornih "starših", keri jih uporabljajo kak živi ščit proti vojskam, policijam različnih držav??

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice