Zaradi pomanjkanja delovne sile so novozelandski sadjarji vladi poslali poziv, da jim pomaga najti delavce po svetu in jim olajša vstop v državo. 

Dnevno tudi do 160 evrov

Nova Zelandija že zdaj sprejema okrog 9.500 sezonskih delavcev, sadjarji pa od vlade zahtevajo, da jim odobri delo na podlagi turistične vize.  

Delo je plačano po učinku, delavci lahko zaslužijo tudi do 160 evrov dnevno. V skladu z novozelandsko zakonodajo namreč nihče na uro ne sme zaslužiti manj kot 14,75 novozelandskih dolarjev, kar znaša slabih devet evrov; sadjarji sicer izpostavljajo, da so urne postavke pri njih višje. 

Med pogoji zaposlovanja so dobro poznavanje angleškega jezika in zdravniško potrdilo, da je delavec zdrav.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
Tujec

Dajte ljudem delo v Sloveniji za 35 evrov dnevno (8 ur ), pa bojo z veseljem delali. Pisanje o zaslužkih v Avstraliji je tako, kot da bi lačnemu človeku kazal potico v zaklenjeni vitrini, kamor ne more priti.

mega (nepreverjen)

Tujec, popolnoma se strinjam s tabo !

gost123 (nepreverjen)

Če bi napijsali, ge oz. kama tou trbej poslati bi fajn bilou. :)

Gost (nepreverjen)

Celi svet migrira v želji za boljšimi delovnimi pogoji in boljše plačanimi delovnimi mesti, edino Prekmurci bi radi, da celi svet pripelje ta delovna mesta k nam. Verjetno bi vam še najbolj odgovarjalo, če bi vam to dostavili na dom in bi tudi delali doma, brez da bi se vam bilo potrebno kamorkoli premakniti, oziroma se vsaj malo potruditi. Najlažje je doma jamrati, namesto da bi spakirali cule in se odpravili boljšemu življenju naproti. Če bi meni bilo tako slabo, kot eni tu vedno izpostavljate, da vam je, bi že zdavnaj pobegnil z družino na boljše. Svet je ogromen, in na njemu je nešteto možnosti za boljše življenje, še celo za izobražene Evropejce.

franinho (nepreverjen)

ne pametuj prehitro, da ne boš mogoče čez 2 leti TI pakiral cule ;)

Vipko
Tujec

Gost (...... 143 ), kaj, hudiča, ti delaš, da si vedno tako pameten ? Podcenjuješ vse Prekmurce, samo ti si pameten, in naj, naj ......

Kartonaz (nepreverjen)

Med migrantami so ljudje iz Turčije so dobre šivilje to pomeni če damo skupaj naše prekmurske šivilje pa Turške pomeni da lahko MURA nazaj štarta stroje???ali jih pa lahko tudi nastanimo tam?

Zmeden (nepreverjen)

Ja, me zanima. Pošljite prosim podatke na [email protected] .
Hvala!

chandra (nepreverjen)

Prosim za več informacij...

Starejše novice