Največje družbeno omrežje na svetu, ki je z nami že 14 let, bo zdaj ponudilo še storitev za zmenke.

Spletno zmenkovanje je očitno dobilo novega ponudnika. Kot je na letni konferenci pred dnevi razkril ustanovitelj Mark Zuckerberg, namreč v igro stopa tudi družbeno omrežje Facebook.

Uporabniki naj bi v prihodnosti imeli možnost v okviru obstoječega računa ustvariti še poseben profil za zmenke, ki bo viden izključno le uporabnikom, s katerimi še niso sklenili virtualnega prijateljstva in ki so prav tako sprejeli tovrstno možnost spoznavanja. 

Storitev naj bi začeli testirati še letos, ko bo tudi znanih več podrobnosti.

»Namenjena bo ustvarjanju resničnih, dolgotrajnih zvez – ne le srečanjem za eno noč,« je novost šaljivo predstavil Zuckerberg.

Obenem je zagotovil, da je nova funkcija že od vsega začetka nastajala z mislijo na zasebnost in varnost, ter dejal, da si v podjetju želijo, da bi bil Facebook kraj, kjer se rojevajo pomenljivi odnosi.

Storitev sicer naj ne bi bila omejena le na samske uporabnike, do nje bodo namreč predvidoma lahko dostopale tudi osebe, ki so na primer že v zvezi. 

(Pre)Močen konkurent?

Vstop Facebooka na trg bi lahko pošteno zatresel temelje drugih, že uveljavljenih aplikacij, namenjenih iskanju ljubezni oziroma intimnih poznanstev.

Kmalu zatem, ko so napovedali novost, so denimo delnice družbe Match, ki ima pod svojim okriljem tudi aplikacijo Tinder, padle za kar 17 odstotkov. 

A prav vsi nad zamislijo niso navdušeni. Veliko je seveda skepticizma po škandalu Cambridge Analytica, v katerem so bili zlorabljeni podatki uporabnikov, povsem razumljiv pa je tudi strah, da bodo z našimi ljubezenskimi življenji upravljali algoritmi in gola statistika.

Vsekakor pa je zmenkovanje v okviru Facebooka le ena od novosti, ki so jih razkrili minuli teden.

Med drugim napovedujejo še 3D fotografije in novo podobo aplikacije Messenger s funkcijo nadgrajene resničnosti pri rokovanju s kamero, pa tudi možnost vpogleda oziroma izbrisa podatkov, ki jih priljubljeno družbeno omrežje pridobiva od drugih spletnih strani in aplikacij.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Za bedake in odvisnike ! Fuj !

App (nepreverjen)

Za tipkovnico oz. zasloname so vsi najbaukse pa najlepsi, kda pa pride v realnost pa vsi znamo kaksna je resnica :)

smrkci (nepreverjen)

Facebook,je osvojil in omamil ženske 45,50 in 60 let,in tudi nekatere moške,drugo ni,kot poziranje,hvale,lažljivost,hamičija,sovraštvo in kurvarija.Najhujše so ženske 50 let,teh več bog ne more ustaviti.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Baje se mali murgeljski prdec tudi uči računalništva,, ,,mi je povedal računalničar, da je glup in tup kao dedov pimpek

T (nepreverjen)

Bojkot fejckuka. S tem bojo lažje prišli do profilov, da nastavijo formule kaj koga privlači in vas potem še lažje napizdijo.

Starejše novice