Porast smrtnih primerov zaradi epidemije koronavirusa v Italiji nikakor ne pojenja, danes so zabeležili rekordnih 627 smrtnih primerov.

Iz Italije poročajo o skokoviti rasti smrtnih žrtev, ki so posledica koronavirusa. Danes so zabeležili 5986 novih okužb in 627 smrti. Skupno število okužb je v Italiji naraslo na 47.021 ljudi, skupno pa je življenje izgubilo že 4032 obolelih za novim koronavirusom.

Od trenutno obolelih je v resnem stanju 2655 ljudi, kar predstavlja sedem odstotkov vseh obolelih. Večina, ki so umrli zaradi koronavirusa so sicer starejši ljudje, ki so v preteklosti že imeli zdravstvene težave.

Več kot polovica smrti v Lombardiji

V Lombardiji, ki jo je epidemija novega koronavirusa v Italiji najbolj prizadela, se je število smrtnih primerov danes povzpelo na 2549, kar je 380 več kot v četrtek. Okuženih je v tej italijanski deželi 22.264 ljudi. 7735 ljudi zdravijo v bolnišnici, od tega 1050 na intenzivnih oddelkih, piše STA. Po predvidevanjih italijanskih oblasti naj bi vrhunec epidemije dosegli sicer za dva tedna.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice