Obratovati je začelo novo letališče Istanbul Airport, ki bo nadomestilo znano letališče Atatürk. Prvo letalo že pristalo v bližnjem Gradcu.

Hüseyin Güzel, generalni direktor Turkish Airlines v Gradcu in Gerhard Widmann, generalni direktor graškega letališča sta s torto proslavila prihod prvega letala z novega istanbulskega letališča.

Istanbul Airport, eden največjih letaliških projektov na svetu

Airport Istanbul je eden od prestižnih projektov turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana. Letališče naj bi postalo eno centralnih vozlišč mednarodnega letalskega prometa in bilo močna konkurenca predvsem letališču v Dubaju. V celoti bo končano do leta 2028, njegove zmogljivosti pa bodo po dokončanju znašale kar 200 milijonov potnikov letno, s čimer bo glede na trenutno stanje največje letališče na svetu.

Od središča Istanbula je novo letališče oddaljeno 52 kilometrov in dosegljivo le po cesti, že konec leta pa naj bi dokončali tudi podzemno železnico, ki ga bo povezovala z mestom.

V okviru obsežne selitve so v Turčiji s stare lokacije prepeljali kar 47.300 ton težke opreme, zaradi česar so nekaj časa bile zaprte tudi ceste, ki povezujejo obe točki. Večji del selitve na novo lokacijo na severu države je zdaj zaključen.

Povratna karta že za 148 evrov

Potem ko so že pretekli teden prvič poleteli iz Istanbula v prestolnico Ankaro, so v letalski družbi Turkish Airlines minulo sredo opravili še prvi let z novega letališča v Gradec. Pot do avstrijskega mesta je trajala dve uri in petnajst minut.

Od minule srede bodo poleti iz Gradca v svet zdaj potekali preko omenjenega svetovnega letališkega vozlišča. Turkish Airlines iz Gradca proti novi istanbulski bazi trenutno leti štirikrat tedensko ter regijo povezuje z Azijo ter Bližnjim in Srednjim vzhodom. Povratne karte v maju so na voljo po ceni že od 148 evrov dalje.

FOTO: flughafen-graz.at

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
goosttg (nepreverjen)

Kaj pa Mariborsko letališče, je sploh za kaj uporabno ?!

100 plusov (nepreverjen)

Ka je to reklama ali ka?

Starejše novice