Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je sporočila, da je Evropska unija izpolnila cilj glede deleža cepljenih, in sicer da bo v juliju proti covidu-19 cepljenih 70 odstotkov odraslih.

 Predsednica evropske komisije Ursula von der Leyen je sproročila novico o izpolnjenem cilju glede deleža cepljenih. 

»Naš cilj je bil zaščititi 70 odstotkov odraslih v Evropski uniji z vsaj enim odmerkom cepiva do julija. Danes smo dosegli ta cilj. 57 odstotkov odraslih že ima polno zaščito z dvojnim cepljenjem,« je sporočila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. 

Evropa je uspešno ujela začetni zaostanek cepljenih in se s številko 70 odstotkov cepljenih odraslih s prvim odmerkom uvrstila med vodilne v svetu. A v komisiji poudarjajo, da dosežen cilj pomeni le pomemben mejnik, dela še pa nikakor ni konec.  

Ursula von der Leyen

Postavljen nov cilj: 70 odstotkov v celoti cepljenih odraslih

»Uspešno smo nadoknadili zaostanek, a s prizadevanji moramo nadaljevati. Delta različica je zelo nevarna, zato vse, ki imajo možnost, pozivam k cepljenju. Za svoje zdravje in za zaščito drugih,« je še povedala Ursula. 

Naslednji cilj je po navedbah komisije zagotoviti, da bo 70 odstotkov odraslih v celoti cepljenih, saj da je to najboljši način za zaščito pred virusom in njegovimi različicami. 

Interaktivni zemljevid proizvodnje cepiva v Evropski Uniji

Komisija je ta teden objavila tudi interaktivni zemljevid, ki prikazuje zmogljivosti za proizvodnjo cepiva proti covidu-19 v Evropski uniji. Na njem je več sto proizvajalcev, dobaviteljev in distributerjev s sedežem v Evropski uniji, a na ozemlju Slovenije ni označene nobene zmogljivosti.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
HojSS PRESS (nepreverjen)

Slovenija je daleč od te številke.

Očitno so na severu Evrope bolj pametni in ozaveščeni ljudje in imajo krepko prek 70 % precepljenost.

Slovenija je na repu v družbi z Bolgarijo in Romunijo.

Ta vlada nima poštenega strteškega načrta za cepljenje.

In tudi raja ima pridih balkana.

Ko se bo spet jeseni zapiralo in bodo stvari dostopne samo še cepljenim pa bo spet vik in krik.

_______ (nepreverjen)

Odseli se na sever evrope. Ka koji k…c modrujete pa gnjavite folk, pa cejpi se pa tiho boj in se brigaj za sebe. Tak ste ze kak ovi vegane…pa delajte ka scete samo dajte ze enkrat mer. Ce mo mrau zaradi korone mo si pac san krijv.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

gabrijela k. (nepreverjen)

HojSS........... E ka sereš z tem cepljenjem .Vse povsedi bomo šli isto kot vi ,ki ste cepljeni z vitamini .Ka misliš ,kak te zdaj vij nekaj posebej .Super je v Sloveniji ,ker eni nismo ovce in se ne mislimo cepiti .In za kaj si tu ,če je pridih balkana ? Meje so odprte cepljeni si in izvoli .Če se bo kaj zapiralo boste vi cepljeni isto to izkusili tako ,da ne veli se preveč

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

bjar (nepreverjen)

Naj se cepleni odejo testejrat, pa te mo vidle kelko de vas negativnih.

Starejše novice