Avstrija v boju s koronavirusom omejuje javno življenje. Za dve občini na Tirolskem je uvedla karanteno. Od ponedeljka bodo ostale zaprte vse trgovine, ki niso nujne za temeljno oskrbo, restavracije in bari pa bodo lahko odprti omejeno.

Avstrijski kancler Sebastian Kurz je danes vse, ki jim služba to omogoča, pozval, naj delajo od doma. Potrdil je, da sta tirolska kraja Paznautal in St. Anton pri Arlbergu v karanteni, poroča STA. Tam so namreč potrdili največ okužb s koronavirusom. »Ta območja so od sedaj izolirana,« je povedal Kurz. 

V Avstriji veljajo tudi prepovedi letalskih povezav s Francijo, Španijo in Švico. Dodatno poleg nadzora na meji z Italijo uvajajo tudi nadzor na meji s Švico, ne pa tudi s Slovenijo.

Tujci lahko še vedno zapuščajo Avstrijo, svetujejo pa jim, da če se vračajo z bolj ogroženih območij, naj se na poti domov ne ustavljajo.

Od ponedeljka bodo za najmanj en teden ostale zaprte vse trgovine, ki niso nujne za temeljno oskrbo. Odprte bodo ostale trgovine z živili, banke, lekarne, trgovine za male živali in druge podobne trgovine in storitve, je pojasnil Kurz.

V okviru ukrepov bodo od drugega tedna dalje lahko restavracije, bari in kavarne odprte do 15. ure. Še vedno pa bo delovala dostava. Vsi, ki lahko delajo na daljavo, naj ostanejo doma, je še pozval kancler.

V Avstriji so doslej potrdili 432 primerov okužbe, v četrtek so potrdili tudi prvo smrt zaradi covida-19, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dreg (nepreverjen)

v trst se kopici vojska🤦‍♂️

Vi ruse takoj (nepreverjen)

u zapor zapreti.

In reply to by dreg (nepreverjen)

Malo nori (nepreverjen)

Gronf je vdaro.
Pa vsi ste tak šinfali Titoja.
On je bil bok i batina in danes da bi živel tak človek nebi se bali kuge 21.stoletja,ki bo vzela tretjino človeštva.
Ne mislite da bo umrlo samo kak tisoč ljudi..Ne v Italiji se niti še začelo ni prav.za en teden preberite to kar vam sedaj pišem in potem boste videli kdo je tu nor..

velikomalo (nepreverjen)

tito je diktator je sam sebe sinfal. Koliko jih je v Severni Koreji okuzenih? Ce bi bil diktator, bi samo kaviar komunisti inpartija preziveli, zato so si gradili bunkerje, ostali pa na pocrkajo.

In reply to by Malo nori (nepreverjen)

Malinil (nepreverjen)

Ka tibsi n3j vzel tablete...ka pa bluzis neka brez veze

In reply to by Malo nori (nepreverjen)

Cebela12 (nepreverjen)

In kaj mi cakamo....??

bingelj (nepreverjen)

Sem popoldan dobil e-pošto od HOFER Avstrija. Stranke vljudno obveščajo, da bodo njihove trgvine v dogovoru z avstrijsko vlado ODPRTE.
Naredili bodo vse, da oskrba ne bo motena. Povedali so še, da bo mogoče prihajalo do izpada kakšnega artikla za nekaj ur in bodo kolikor bo mogoče ga nadomestili v čimkrajšem času.
No, tudi JJ je povedal, da trgovine v Sloveniji ostajajo odprte.
Pa saj jim je jasno, da ljudje rabijo živila !!!!!
In tudi nova vlada rabi denar. Danes so v štacunah padali rekordi. Je kolegica povedala, ki dela v trgovini, da se je več pokupilo, kot za Božič ali Veliko noč.
Tako se tudi polni državni proračun z DDV, ki ga država nujno potrebuje.
Danes so šle številke krepko čez 150 milijonov EUR prometa !!! IN DDV je .....

čarni vrag (nepreverjen)

Telko prometa! Te de pa država organizirala napad koronavirusa vsaj trikrat na leto. Pejnezi nemajo virusa!

In reply to by bingelj (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Ja, včeraj pa gnes pa vutro je mogoče več prometa. Ampak na dugi rok gledano razlike nede oziroma pride še na slabše. Ges npr. iden nakupovat sigdar v petek oz. soboto. Kuhan samo za vikend, ker med kednon neman časa zaradi službe. Poleg toga te med kednon še tudi iden v baute pa si kupin nekaj za kosilo pa za večerjo. Včeraj san, priznan, tudi ges nakupoval na puno. Firma se zapejra, torej mo delo od doma. Kuče ne nameravan zapuščati v ton časi, ker je najbole ziher. Zapravo san 3-krat več kak po navadi zapravin v petek oz. soboto. Ampak san tudi nakupo za 3 kedne. S ten, ka je to vseeno menje, kak bi zapravo, če bi moje življenje šlo 3 kedne normalno dale (zaradi tistih malih nakupov med kednon, šterih zaj nemo mel). Torej je država glede davkov na slabšon. Vsaj pri meni....
Je pa rejsan, ka eni znajo pretiravati. V vozičkaj san pri enih vido 8 vrečk testenin. Moj sodelavec je za svojo familijo kupo 17 kil riže. Te do se pa po 4 zaporednih dneh jedenja špagetov z Barilla omako pritoževali, kak je to monotono. In do šli itak po bautaj pa kupili kaj drugoga

In reply to by bingelj (nepreverjen)

Zxyhgsfhhjceew (nepreverjen)

Ljudi, lažejo nam!
Farmacije in politiki že manejo roke..!
Na koncu bo spet rešitev Cepivo, z katerim želijo doseč novo depopulacijo...!
Ne nasedajte tem prascem"!

čarni vrag (nepreverjen)

Vodeći hrvatski virusolog i imunolog Srećko Sladoljev objašnjava kakve sve posledice može da izazove novi koronavirus i koliko je on zaista opasan.

Zahvaljujući Coroni, službena medicina konačno je iskoračila iz sivila svoje, te pokazala darovitost u drugoj struci, režiranju horora! – smatra hrvatski imunolog dr Srećko Sladoljev i dalje nastavlja:

srećko sladoljev

Ovo što slušamo i gledamo nadmašilo je i Holivud i Diznilend skupa. Dokaz da su uspjeli su svakodnevna pojava: „Zvrnd. Zvrnd“ „Halo?“ „Doktore Srećko Sladoljev, da li je opasno, što nam slijedi, jučer je netko kašljao u kafiću, da li ću umrijeti itd…“

Draga struko, redarstvenici, ministri, političari i ostale neznalice, Corona je uobičajeni „influenza-like“ ili gripi-sličan virus kakvi su Homo glupensa u zadnjih 70-tak godina godina posjetili dvjestotinjak puta.

Prvo je SVE bila „gripa“ (dijagnosticirala se „odokativno“), zatim semikvalitativno testom za gripu (ili jest ili nije gripa, dakle „gripi slična“). A sada je takva „gripi-slična“ Corona dobila svoj „OIB“ te je se može pratiti kvalitativnim testom.

Unatoč neslušljivom i negledljivom ponašanju struke koja iskače baš iz svake „paštete“, unatoč blokadi škola, kafića, prometnica, kazališta, sportskih borilišta, stavljanja u karantenu cijelih kontinenata i minucioznom praćenju zaliha papirnatnih maski (koje su samo vizualni dojam, a nikako fizička zaštita od virusa!!!), jasno je da se radi uobičajeno neopasnoj epidemiji „gripi-sličnog“ virusa kojeg uz blage simptome preboli 85% ljudi.

Virus je izrazito prijemčiv jer uz sve mjere opreza „šverca“ posvuda, dolazi „niotkud“. To je laiku možda zastrašujuće, ali inteligentnom liječniku sugerira nešto drugo. Uopće ne bi čudilo kada bi se serološkim testovima nakon svega ustanovilo da je na jednog zaraženog (sa izraženim simptomima!), dolazilo i deset (možda stotinu!) zaraženih bez simptoma!

To su ti „niotkuda“ po kruzerima koji u zatvorenom sustavu zaraze tek 10% putnika. Kao i kod famozne „svinjske gripe“.

Scenarij je sada znatno, znatno bolji. Kod „svinjske gripe“ pogriješili su kada su prebrzo istrčali sa cjepivom (napravili su ga prije nego je i izbila epidemija!), a sada su se istrčali sa specifičnom dijagnostikom za Corona virus.

Coronu su dijagnosticirali na prvom oboljelom i to u Kini!

Kada se epidemija i histerija zaustave, kada se 1,5 milijarde dolara koje je iz američkog proračuna zatražio predsjednik Trump realizira u cjepivima (za što su u 2019. g. ishođena patentna prava!), tada će se moći serološki dokazati da li sam bio u pravu ili ne.

Na kraju, da li znate da je u razdoblju u kojem je „od Corone“ umrlo 1000 ljudi, od malarije umrlo 50 PUTA više? Mirno spavajte. A „neovisni kontrolori“ neka rade svoj posao!

Dr Srećko Sladoljev

Med drugim pravi ta imunolog, da papirnate maske niso nobena zaščita.

In reply to by Zxyhgsfhhjceew (nepreverjen)

bingelj (nepreverjen)

Denarja je kot solate. Pa tankalo se je na veliko. Saj, če pogledaš slike, ko so trgovine spraznili se je dejansko več prodalo, kot pred velikimi prazniki. Kaj bo šele jutri. Danes je bil omaaj petek. Jutri bo nardo ponovil vajo. Sedaj ponoči bodo trgovine obnovile zaloge in jutri gre narod na juriš.
Pa še ko sem se peljal po cesti sem srečal lokalnega podjetnika z povsem novim Mercedesom kupe izvedba in 4 izpuhe od zadaj. Sogurno čez 100 jurjev.
Zato je treba dati ljudem možnost, d dajo denar ven. Je dobro za državo in gospodarstvo. Tudi za zdravstvo posledično.

License too ill (nepreverjen)

V Nemciji... Do sedaj potrjeno 3118 inficiranih, v Berlinu (cez 4,5 milijona populacija) 158 potrjenih. Sole in vrtci zaprti od naslednjega torka, do 19.4., prireditve, ukinjene... Nimajo tak blizu zarisca - Italije, pa gre z nekajdnevnim zamikom.
Zdravstvo, pa verjemite bo slo v minus. Dosti dela caka čeloglavega orla. Rebalansi. In mu bo tokrat tudi uspelo, ker je to taka zadeva, ki bo morala politiko poenotiti kot npr. za casa osamosvojitve.
Život je borba...

čarni vrag (nepreverjen)

Čuj primitivec! Čeloglavi orel je za tebe Predsednik vlade gospod Janez Janša. Si razumel?

In reply to by License too ill (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice