O sumu na prvi primer nove koronavirusne različice omikron poročajo tudi iz Avstrije.

Na Tirolskem so pri osebi, ki je pred tremi dnevi pripotovala iz Južne Afrike, potrdili okužbo, po začetnem preverjanju virološkega oddelka v Innsbrucku pa se je pojavil konkreten sum, da bi lahko šlo za novo mutacijo, navaja avstrijska tiskovna agencija APA.

Testni vzorec so poslali v laboratorij na Dunaj, kjer bodo podrobno preučili sestavo virusa in potrdili, za katero različico gre. Rezultate pričakujejo v prihodnjih dneh.

Oseba je bila polno cepljena s cepivom mRNA

Primer so odkrili v okrožju Schwaz v zvezni deželi Tirolska. Kot so sporočile tamkajšnje oblasti, je okuženi od vrnitve skoraj izključno doma in trenutno ne kaže nobenih simptomov bolezni.

Oseba je bila polno cepljena s cepivom mRNA, vendar je drugi odmerek prejela že pred približno devetimi meseci, še poroča APA.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čači mači (nepreverjen)

Prrrrr, v Sloveniji pa zdaj krepko zaostajamo za ostalimi, za Avstrijo še posebej, oni že imajo novi virus, mi ga pa še nimamo!, ja pa dvakrat špiknjeni ga ma, friško s feizera pripelajte kontejner špik pa hajd po 3,4,5,... dozo, zdaj pa de prijalo! 100%

_______ (nepreverjen)

Eni ste rejsan mali ….., crpleni se tuj lejko okuzijo, cepijvo te ne zasciti v smeri ka nebi zbolel. Ka je tu nej jasnoga enen?

In reply to by čači mači (nepreverjen)

laoapjdj (nepreverjen)

24.11. J. Afrika zavrne narocilo Fizerju za cepiva, 26.11. se razgasli nov sev. Pri cemer ze vse vejo da bodo imeli cepivo za 100 dni in ze vejo stranske posledice nivega seva, ki so, pazite sedaj, skoraj enake kot stranski ucinki cepljenja.

fgdt (nepreverjen)

Dobro jutro ....

In reply to by laoapjdj (nepreverjen)

Jože 1964 (nepreverjen)

Kakšne traparije....fak

Janša lopov123 (nepreverjen)

Laz taka da večje ni. Dokazite da obstaja potem pišite lazi

Filip Fox (nepreverjen)

Res me zanima, kaj želi "sistem" s tem doseči?
Z vsem dogajanjem in temi ukrepi?

Starejše novice