Vir: GOV
Od danes in do četrtka poteka v največjem kitajskem mestu eden najpomembnejših vinskih sejmov na azijskem trgu. Na sejmu se predstavljajo vinarji iz celotnega sveta, prisotni so tudi slovenski predstavniki in med njimi kar trije vinarji iz Pomurja.

Sejem ProWine je različica vsakoletnega sejma ProWein, ki je vodilni svetovni sejem vina in žganih pijač in poteka v nemškem mestu Düsseldorf.

Vinska industrija na Kitajskem je v razcvetu, kitajski vinski strokovnjaki ugibajo, da se bo uvoz vina nadaljeval z več kot 30-odstotnim povečanjem, zato je predstavitev kitajskim uvoznikom velika poslovna priložnost za naše vinarje. 

Od šestnajstih vinarjev trije pomurski, prisotna tudi mariborska vinska kraljica

Pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano se tako Slovenija prvič predstavlja na sejmu ProWein v Šanghaju. Na razstavnem paviljonu se predstavlja šestnajst slovenskih vinarjev in kleti, prisotni so pa tudi pomurski vinarji:

Radgonske Gorice iz Gornje Radgone
Vinska klet Marof iz Mačkovcev
Vinska klet Steyer iz Apač

Poleg navedenih pa so prisotni še naslednji slovenski vinarji in kleti: Klet Goriška Brda, Vinakras, Edi Simšič, Jakončič, Ptujska klet, Erzetič, Marjan Simčič, Ščurek, Kristančič, Mare Santo, Santomas, Ferdinand in Vinakoper.

Na ministrstvu so še zapisali, da razstavni prostor Slovenije v Šanghaju krasijo podobe slovenske vinske pokrajine vinorodnih dežel, slike mest in vseh največjih slovenskih znamenitosti. S

Slovenija se na sejmu predstavlja tudi skozi predstavitev in promocijo najstarejše trte na svetu iz Maribora. Mariborska vinska kraljica Ana Protner obiskovalcem in medijem predstavlja najstarejšo trto in posebnosti slovenskih vin.

Obiskovalci in poslovni partnerji bodo vse do četrtka dobili tudi ostale koristne informacije o Sloveniji, njenih značilnostih in posebnostih ter priložnostih za obisk naše dežele.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice