Epidemija koronavirusa je po zadnjih podatkih na Kitajskem terjala življenja 1016 ljudi, 42.200 je okuženih. Zaradi pritiskov javnosti odstavili vodilna zdravstvena uradnika.

S položaja sta se v skladu s ponedeljkovo odločitvijo komunistične partije v provinci morala posloviti partijski vodja zdravstvene komisije v Hubeiju in njena direktorica, današnje poročanje državne televizije CCTV povzemajo tuje tiskovne agencije. Glede na poročanje medijev je bilo sicer odstavljenih že več sto ljudi, izvedene so bile tudi številne preiskave.

Število žrtev preseglo tisoč

V zadnjih dneh so kitajske oblasti tarča vedno ostrejših kritik glede ukrepanja ob širjenju virusa. Jezo je v javnosti sprožila tudi smrt zdravnika Li Wenlianga, čigar opozorila o virusu so oblasti sprva zatrle. Peking je v Hubei poslal ekipo svoje agencije za boj proti korupciji, da bi preiskala ravnanje policije z Lijem.

V ponedeljek so sicer za virusom, ki povzroča pljučnico, na Kitajskem umrli še 103 ljudje, kar je največ v enem dnevu doslej. Skupno število smrtnih žrtev v državi je doseglo 1016.

Število na novo okuženih pa se je v državi v ponedeljek v primerjavi z dnem poprej zmanjšalo za 20 odstotkov - s 3062 na 2478.

Skupno je sedaj za virusom na Kitajskem potrjeno obolelih več kot 42.200 ljudi. Večino primerov - 31.728 - so zabeležili v Hubeiju, od koder je tudi velika večina - 974 - smrtnih žrtev, piše STA.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
marjannnn (nepreverjen)

PANIKAAAAA
AAAAAAAA
AAAAAAA

Bindi (nepreverjen)

Zganja se panika za tisoč žrtev, navadna gripa pa vsako leto pomori dvesto tisoč ljudi, pa nikome nista.

License to ill (nepreverjen)

Glavno ka se bo ze jutri spet pocenilo gorivo - na racun s tem zmanjsane potrosnje.

Starejše novice