Fotografija je simbolična
ECDC za starejše od 60 let priporoča drugi poživitveni odmerek.

Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC) in Evropska agencija za zdravila (EMA) sta danes zaradi ponovnega povečanja števila okužb s covidom-19 objavila posodobljena priporočila za cepljenje.

»Ne smemo več izgubljati časa« 

Med drugim priporočata drugi poživitveni odmerek cepiva za vse ranljive skupine in za osebe, starejše od 60 let.

»Ob ponovnem povečanju števila primerov in hospitalizacij ob vstopu v poletno obdobje pozivam ljudi, da se čim prej cepijo in prejmejo poživitveni odmerek,« je dejala evropska komisarka za zdravje Stella Kyriakides.

»Ne smemo več izgubljati časa,« je dodala v izjavi, ki sta jo objavila ECDC ter EMA.

Agenciji sta že aprila priporočili drugi poživitveni ali četrti odmerek za osebe, starejše od 80 let. Kyriakidesova je države članice danes pozvala tudi, naj nemudoma uvedejo drugi poživitveni odmerek za vse starejše od 60 let in vse ranljive skupine.

Evropski uniji groziz ačetek razširjenega vala koronavirusa

Direktorica ECDC Andrea Ammon je dodala, da trenutno beležijo naraščajočo stopnjo pojavnosti primerov okužb s covidom-19 ter naraščajoč trend sprejema v bolnišnice in enote intenzivne nege v več državah, kar je predvsem posledica različice omikron BA.5.

Ammonova je dodala, da Evropski uniji grozi začetek razširjenega vala novega koronavirusa in poudarila, da je v regiji še vedno preveč posameznikov, ki jim ob okužbi grozi hud potek bolezni, zato jih je potrebno čim prej zaščititi.

Vendar pa sta agenciji tudi sporočili, da trenutno ni potrebe, da bi drugi poživitveni odmerek prejele osebe pod 60 let, ki niso izpostavljene večjemu tveganju za hud potek bolezni, vključno s tistimi, ki delajo v zdravstvu ali v domovih za ostarele.

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) se je število primerov okužbe z novim koronavirusom od konca maja močno povečalo v večjem delu Evrope. Število novih dnevnih primerov v evropski regiji WHO, ki obsega 53 držav in regij, vključno z nekaterimi v Srednji Aziji, je v petek preseglo 675.000.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Ten se je do kraja zmejšalo kakšen drugi poživitveni odmerek. Či se nalezeš 2x kihneš pa je tou je se ka se zgodi.

Ihhtjjghh (nepreverjen)

Ja to je pa NAJVEČJA PREVARA VSEH ČASOV MASKE ZELO ŠKODUJEJO ZDRAVJU CEPIVA SO PA NAMENJENA ZA PO POBIJANJE LJUDI OVCE ZBUDITE SE ŽE INAUK!

In reply to by . (nepreverjen)

tanjaa flaškon (nepreverjen)

Jaz bi tudi imela poživitveni odmerek

Urskapetric (nepreverjen)

Crkni svinja pohabljena lažniva!

In reply to by tanjaa flaškon (nepreverjen)

sava (nepreverjen)

Prvi trije so nej hasnili, zakoj bi naj 4. šus hasno?

Pplfgnejahhug (nepreverjen)

Obvezno cepiti vse politike po celem svetu in vse v zdravstvu da enkrat že končno crknejo največji kriminalci in mafijaši na tem planetu in mi vsi ostali normalni bomo končno imeli mir na tej zemlji! Svinje lažnive da vas ni sram največji izmečki na tem planetu!

Satanisticrkni… (nepreverjen)

PODKUPLJENI mediji vam lažejo 24ur 10x na dan! PREHLAD NATEG in PREVARA po celem svetu!
NOBENE NEVARNOSTI NI RAZEN ZDRAVJU ŠKODLJIVIH MASK KATERE POVZROČAJO BAKTERIJSKO PLJUČNICO IN SMRTONOSTNIH STRUPENIH CEPIV!
EVROPSKO SODIŠČE JE PRESODILO DA GREJO VSI SODELUJOČI V TEJ PREVARI V DOŽIVLJENSKI ZAPOR IN SE JIH RAZLASTNINI! https://www.facebook.com/100055981178962/videos/527942368711212/

....332222 (nepreverjen)

Ne nabijajte s tem sranjem. Bomo videli kaj bo 15.7. V angliji?

Starejše novice