Foto: Larry Peplin/St. Ambrose Parish
Duhovnik Timothy Pelc se že od nekdaj skuša izogniti socialnim medijem, če je le mogoče, v zadnjem času pa je to skoraj nemogoče. Zahvaljujoč fotografijam njegovega brizganja svete vode s pomočjo vodne pištolice so namreč postale pravi spletni hit.

Rimskokatoliški duhovnik na območju Detroita v Združenih državah Amerike se je zaradi ukrepov ohranjanja socialne distance začel posluževati drugačnega blagoslavljanja svojih faranov. In sicer z brizganjem svete vode s pomočjo vodne pištolice. 

Fotografije, ki so sedaj postale že viralni hit, je na družbenih omrežjih objavila cerkev svetega Ambrosa in prikazujejo duhovnika Timothyja Pelca, ki z vodno pištolo strelja sveto vodo skozi okno avtomobila, ki se je ustavil ob stopnicah cerkve. Pri tem je duhovnik nosil celo zaščitno masko, vizir in gumijaste rokavice.

Pelc je za ameriški medij BuzzFeed News povedal, da ga je malce skrbelo, kako bo na fotografije reagiral Vatikan, vendar pa še zaenkrat iz Svetega sedeža ni slišal prav ničesar.

Fotografije so sicer nastale med velikonočnim blagoslovom. Pelc pa je želel najti način, kako nadaljevati tradicijo blagoslova velikonočnih košar kljub epidemiji koronavirusa. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice