*Fotografija je simbolična
V Španiji, ki je druga najhuje prizadeta država v Evropi po Italiji, se je število smrtnih žrtev v enem dnevu povečalo za 30 odstotkov. Oblasti zaskrbljene zaradi preobremenjenosti bolnišnic.

Špansko ministrstvo je sporočilo, da se je število potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom povečalo za 3646 na 28.572, trend rasti pa v naslednjih dneh nakazuje nova naraščanja, na kar opozarjajo tudi španske oblasti. Ob tem je na intenzivni negi že 1785 obolelih, vse bolj pa je prisotna zaskrbljenost, da se bo ponovil italijanski scenarij in bodo bolniki s covidom-19 preplavili bolnišnice v državi.

Bo Španija nova Italija?

Še posebej je prizadeto območje Madrida, kjer je po uradnih podatkih skoraj 10.000 okuženih, zabeležili pa so tudi 1021 smrti, piše STA. Na severu prestolnice so na območju sejmišča vzpostavili zasilno bolnišnico s 5500 posteljami. Španski premier Pedro Sanchez je v sobotnem nagovoru državljanom povedal, da se morajo pripravni na še težje dni, ki prihajajo.

Slovenski premier Janez Janša je na družbenem omrežju Twitter spomnil, da so v Španiji začeli restriktivne ukrepe izvajati šele 5 dni za Slovenijo in ob tem pojasnil, da so slovenski ukrepi na mestu, ravno zaradi takšnih prizorov, kot se sedaj dogajajo v tej državi na Iberskem polotoku. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Machoo (nepreverjen)

Nemčija z 90 mio prebivalstva pa 80 smrti...

VRANA (nepreverjen)

Zdaj se pa že rejdno blamejraš. Včeraj san ti ravno dal primer za manipuliranje statistike, danes pa delaš točno to, hahaha... Še vedno ne kapejraš? Trenutno bo najhitreje izgleda novo žarišče Španija. Zatem kaže da Francija, tudi Nemčija pride na vrsto, po nekaterih napovedih strokovnjakov.
Machoo, tebi pa lejko povem samo eno. Tudi za to korono bodo našli cepivo, zdravilo, ampak za tebe: 'There's No Cure For Stupid'

In reply to by Machoo (nepreverjen)

ok then... (nepreverjen)

OK, torej virus deluje tak.... malo pride v sakšo državo ka jo blokejra, te pa ide od ene do druge in jo vničavle, Prvo je biu v Italiji, zdaj ide v Španijo, te de šou v Francijo, pa Nemčijo ... je tak? Lepou po vrsti. Je pa čudno ka je tej virus tak priden ka spuštuje notranje meje vseh držav. Što bi si tou mislo od tak lagojoga virusa. Po nekaterih napovedih strokovnjakov de tak kak ti praviš, drugi strokovnjaki pa palik pravijo tak kak trdi ovi zgoraj. Keri ma zdaj prave strokovnjake? Očitno niti eden, glede na to ka je tej virus en navaden bullshit. Pri tebi vrana pa man občutek ka si prav želiš ka bi v Sloveniji vsi gratali betežni in bi tisoče lidij mrlo samo zaradi toga ka bi dokazo svoj prav. Prav želejš si očitno.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Grk (nepreverjen)

Pred izbruhom koronavirusa je v Italiji vsak dan umrlo 1600 ljudi. Sedaj, bi bil potreben
podatek, koliko ljudi skupno umre v Italiji vsak dan.

Starejše novice