Fotografija je simbolična
Po več drugih evropskih državah in ZDA so hepatitis neznanega izvora potrdili tudi pri devetih otrocih v Italiji.

Nov hepatitis ni sicer v nobenem primeru zaenkrat zahteval presaditev jeter, je pa potek bolezni posebej hud pri štiriletnem dečku, ki ostaja v pediatrični bolnišnici v Rimu.

Dečka so hospitalizirali zaradi težav z dihanjem in bolečin v spodnjem delu trebuha. Sprva so ga sprejeli v bolnišnico v mestu Prato v Toskani, potem ko se mu je stanje hitro poslabšalo in so jetrni testi potrdili, da gre verjetno za primer akutnega hepatitisa, pa so ga prepeljali v Rim.

Test na koronavirus negativen

Test na novi koronavirus je bil sicer negativen, ima pa deček veliko število protiteles, na osnovi česar zdravniki sklepajo, da je v preteklosti preživel okužbo z virusom sars-cov-2, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Na italijanskem ministrstvu za zdravje so medtem potrdili, da so v državi zabeležili že več primerov akutnega hepatitisa pri otrocih, ki jih zdaj preučujejo. Akuten in hujši hepatitis pri otrocih je sicer nekaj novega in neobičajnega, zato obstaja sum, da gre za nov virus.

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ohjoj (nepreverjen)

Mhm, vse kar je po cepljenju je skrivnostno. Skrivnostna sladkorna, skrivnostni holesterol, skrivnostna vnetja ledvic ali jeter, skrivnostni strdki in kapi, skrivnostne smrti,...

Vjnhbkcf (nepreverjen)

Za vse to so kriva cepiva in nobeno drugo izmišljeno sranje!

oprah (nepreverjen)

kreten. marsikeri otrok izmed teh sploh ni cepljen s covidnim cepivom. jao si bolan. morda bi ti covid cepivo hasnilo da bi začel zdravo razmišlati. iz tvojega "navdiha" je moč videti, da si nadut, živčen, zrel za zaprti oddelek.

In reply to by Vjnhbkcf (nepreverjen)

Ohjoj (nepreverjen)

Poznaš osebno tote otroke da veš ka neso cepljeni? Govora je o Italiji, kjer so cepili OD PETEGA LETA DALJE!!!

In reply to by oprah (nepreverjen)

Čkalja (nepreverjen)

Nič blizu nas. Cepljeni otroci zbolevajo za hepatitisom. Glej stanje v Angliji.

766654322 (nepreverjen)

Gonite se, to je vse spet novi nateg, in spet novi nateg. Nic ne bo nobenemu otroku, samo tistim ki so jih neodgovorni starsi cepili z eksperimetalnimi cepivi so ogrozeni.

desen (nepreverjen)

vij vsi komentatorji imate IQ potočne postrvi z ledave. op.a. v ledavi ni postrvi

Ohjoj (nepreverjen)

Bolje nizek IQ kot pa da se daš cepit z nepreverjenim cepivom, kaj šele svoje otroke, tistim pa IQ gre kreeepko v minus.

In reply to by desen (nepreverjen)

desen (nepreverjen)

zemlja je ravna, geli...

In reply to by Ohjoj (nepreverjen)

Ohjoj (nepreverjen)

Nisi hodil v šolo? Mi smo se učili da je okrogla. Dokazal si da je tvoj IQ tudi v minusu ker povezuješ cepljenje z ravno zemljo. Kako si priša na to povezavo?

In reply to by desen (nepreverjen)

oprah (nepreverjen)

saj se da proti temu tudi cepiti se, le da ne vem če se sme tudi otroke. pa ne mi zdaj pevati še o tem cepljenju, ker to ni od včeraj.

Starejše novice