Slika je simbolična.
Skrivnostne smrti so zdaj povezali z legionarsko boleznijo.

V Argentini so skrivnostne smrti zaradi pljučnice v zadnjih dneh, ki so begale pristojne, vendarle povezali z legionarsko boleznijo.

Ta razmeroma redka bakterijska okužba pljuč je bila vzrok smrti štirih ljudi v kliniki v argentinski provinci Tucuman, je v soboto sporočila argentinska ministrica za zdravje Carla Vizzotti.

Poleg štirih smrtnih žrtev so zdravstvene oblasti potrdile še sedem primerov te bolezni.

Vsi so iz iste klinike in skoraj vsi okuženi so zdravstveni delavci v tej ustanovi, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v soboto dejal pokrajinski minister za zdravje Luis Medina Ruiz.

Dodal je, da od sedmih štirje ostajajo hospitalizirani, trije potrebujejo tudi pomoč pri dihanju, trije pa so doma z manj zapletenimi kliničnimi simptomi.

Ko so v Tucumanu sredi avgusta prvič odkrili primere nenavadne pljučnice, so obolele sprva testirali na novi koronavirus, gripo in hantavirus, vendar so vse izključili.

Vzorce so nato poslali na prestižni inštitut Malbran v Buenos Airesu. Tam so testi pokazali, da gre za legionarsko bolezen.

Bolezen, ki se je prvič pojavila leta 1976 na srečanju veteranske skupine Ameriške legije v ameriškem mestu Philadelphia, je povezana z onesnaženo vodo ali nečistimi klimatskimi napravami.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
534534546546 (nepreverjen)

100% od cepiva saj pa cepiva so namenjena za pobijanje ljudi.

🤣🤣 (nepreverjen)

Ka pa vsi betegi pred cepivon? Zdaj so
te klasicni betegi izginili pa so samo posledice cepljenja? 🤣🤣🤣 V kaksnon sveti eni brez-mozganski leleki zivete

In reply to by 534534546546 (nepreverjen)

Starejše novice