FOTO: Slovenska tiskovna agencija
Organizacija Times Square Alliance si je za polepšanje in funkcionalno obogatitev območja, po katerem se na dan sprehodi pol milijona ljudi, izbrala tudi znameniti kiosk K67 slovenskega oblikovalca Saše Mächtiga.

Times Square Alliance upravlja z javnim prostorom slavnega newyorškega trga, ki ga svet najbolj pozna po vsakoletnem praznovanju prehoda iz starega v novo leto. Ta je zdaj dobil zanimivo "olepšavo", odslej tam stoji tudi kiosk, kot smo jih bili vajeni v Sloveniji in je delo slovenskega oblikovalca Saše Mächtiga. Legendarne kioske je proizvajalo podjetje Imgrad iz Ljutomera.

Predsednik združenja Tim Tompkins pravi, da želijo pripeljati vse, kar je najboljšega na področju oblikovanja na svetu, piše STA.

Pri tem sodelujejo z oblikovalko Victorio Milne. Ta je poskrbela, da je tja prišel tudi Mächtigov kiosk. Opazila ga je med ogledom lanskoletne razstave jugoslovanske arhitekture v Muzeju sodobne umetnosti, so še zapisali pri STA.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pancho Villa (nepreverjen)

Na Lendavski prek od stare mesnice. Prek od Varteksa na Titovi na avtobusni postaji v Soboti. Kakšnoga san pozabo gringosi.

IMGRAD Ljutomer (nepreverjen)

Nekaj se je pozabilo napisati. Ta kiosk se je izdeloval v Ljutomeru v nekdanjem podjetju IMGRAD. Projektiran je bil leta 1966. Izdelovati so ga začeli 1967. Zato tudi oznaka K 67. V domači zbirki imam fotografije prve predstavitve tega legendarnega kisoka. V zlatih časih so tovornjaki vsakodnevno nalagali te kisoke in jih razvažali širom nekdanje Jugoslavije. Ni bilo večjega kraja ali občinskega središča, da ne bi imeli tega kioska. V večini so služili za trafiko, hitro hrano in sladoled. V Murski Soboti jih je bila cela linija na avtobusni postaji.

Julka (nepreverjen)

Eden je bil na tržnici, sedanji Pajdo.Bilo jih je še več, prodajali so hrano, na sedanjem parkirišču za galerijo.

Čergoli (nepreverjen)

Moj stari oče ima takšen WC - kjer se ukozi, ko gleda tekme mure.

Starejše novice