Vse glasnejše so govorice, da naj bi Slovenija 14 dni pred začetkom novega šolskega leta načrtovala zaprtje meje s Hrvaško in s tem omejila širjenje novega koronavirusa. Ali držijo?

Po poročanju STA sta tako slovenska kot hrvaška stran danes pojasnili, da novih ukrepov na meji ne predvidevata. Na ministrstvu za izobraževanje so poudarili, da bo delo v šolah sledilo epidemiološki sliki.

Vodja svetovalne skupine za covid-19 na ministrstvu za zdravje Bojana Beović je na današnji novinarski konferenci o aktualni epidemiološki situaciji zanikala, da bi se svetovalna skupina, ki jo vodi, pogovarjala o zaprtju meje s Hrvaško 14 dni pred začetkom novega šolskega leta. Je pa dejala, da svetuje vsem, ki imajo šoloobvezne otroke, naj v tem obdobju ostanejo doma.

Minister za zunanje zadeve Anže Logar je po današnjem obisku hrvaškega kolega Gordana Grlića Radmana povedal, da o dodatnih ukrepih zaradi šole nista govorila. Po Logarjevih besedah ima Slovenija izdelan postopek odločanja glede režima na meji, ki ga bodo usklajevali glede na epidemiološko sliko.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)

To bi bilo pa popolnoma v nasprotju
za kar so se naši očetje in mi borili
proti fašizmu

čarni vrag (nepreverjen)

Epidemiološka slika DSO je slaba. Takoj moramo zapret šole in vrtce.

čikapajo (nepreverjen)

zapre ti je treba mamo
da ne bo hodila
spodaj po parkingi tovornjakarjev

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

inokss (nepreverjen)

SPET ALI ALI ALI?????

PA KA STE BUBANI V GLAVI? CE POROCATE ZE POROCATE, POTEM KONKRETNO NAPISITE!
FAKE MEDIJ!

inokss (nepreverjen)

NA BLEDI 3,13 EUR TURISTICNA TAKSA, PA FUKNJENI SO. OBIRANJE DOMACIH GOSTOV.

Starejše novice