FOTO: morski.hr
V mreži hrvaškega ribiča se je znašel skrajno nenavaden ulov.

Med ribolovom v okolici otoka Mljet je ribič Darko Kunac Bigava v svojo mrežo ujel skrivnostno napravo oranžne barve. Kot se je izkazalo, je predmet, težek okoli 100 kilogramov, pravzaprav bil last ameriške vojaške ladje. Na Hrvaško ga je iz vesoljskega centra Stennis poslala Nasa, dosegla pa naj bi ameriško vojaško ladjo, poroča morski.hr.

Ko je posadka ameriške ladje izvedela za incident, je ribiča pozvala, naj jim napravo vrne. A ta jih je zavrnil in od njih najprej zahteval odškodnino zaradi poškodovane ribiške mreže. Zaradi teže naprave naj bi na mreži namreč nastalo za približno 20.000 kun ali dobrih 2600 evrov škode.

Kot je dejal Darko, so Američani sprva zahtevali takojšnjo vrnitev naprave. Na to jim je ribič odvrnil, da je hrvaški državljan in ne gusar iz Somalije ter da se z njim tako ne bodo pogovarjali. Rekoč, da je trd pogajalec, so naposled le pristali na pošteno predajo. S podpisom pogodbe je Darko prejel denar za nastalo škodo, Američani pa svojo napravo. A ribičevo prošnjo za skupno fotografijo je posadka kljub temu zavrnila. 

FOTO: Darko Kunac Bigava/morski.hr

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
NASA ima (nepreverjen)

naprave povsod, tudi pod parlamentom

df (nepreverjen)

jaz sem enkrat potegnil iz vode ribiški škorenj

Amur (nepreverjen)

Ruson bi jo dal, da bi raziskali, da bi povedali kakšno svinjarijo delajo amerikanci, in naši slinavci ki jih podpirajo.

Starejše novice