Sodba izzvala proteste.

Pred sodiščem v italijanski Anconi se je minuli ponedeljek odvil protest okoli dvesto zagovornikov pravic žensk, ki so ogorčeni opozarjali na nedavno sodbo v primeru posilstva. Sodnice so namreč osumljena moška oprostile, saj je domnevna žrtev posilstva delovala možato

Protestniki so odločitev sodnic označili za sramotno, pravosodnemu sistemu pa očitali sovražnost do žensk.

Telefonsko številko žrtve shranila pod imenom 'Viking'

Primer, ki je sicer star že dve leti, je pozornost javnosti pritegnil minuli petek, ko je najvišje prizivno sodišče v Italiji zahtevalo ponovno sojenje. 

Moška iz Peruja sta bila že leta 2016 obtožena posilstva Perujke leta 2015, piše STA, vendar je prizivno sodišče v Anconi obtožbe zavrnilo. Ocenilo je namreč, da zgodbi ženske ne gre verjeti. 

Žrtev je trdila, da jo je eden od moških posilil, drugi pa je medtem pazil, da ju kdo ne zasači. Še pred tem naj bi ji v pijačo podtaknila drogo za posilstvo. Sledi slednje so zdravniki našli v njeni krvi, potrdili pa so tudi, da so bile njene poškodbe posledica posilstva. 

Toda sodnice so na prizivnem sodišču razsodile, da ni možno izključiti možnosti, da je domnevna žrtev sama organizirala veseljaški večer. Dodale so, da obdolženima dekle sploh ni bilo všeč ter da sta njeno telefonsko številko v telefon shranila pod imenom 'Viking', saj naj bi spominjala bolj na moškega kot na žensko. 

"Fotografija v njenih dokumentih je to potrdila," so dejale sodnice.

Na prizivnem sodišču v Perugii bodo primer zdaj obnovili, vendar pa datum začetka sojenja še ni znan.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice