Ob visokih temperaturah se znova močno potimo. Kopalce na eni od krških plaž pa dodatno pogreva še cenik s tarifo za prostor v senci.

Že samo zaračunavanje prostorov na plaži in preganjanje rezervacij z brisačami, kar je danes stalnica na mnogih plažah Jadrana, mnoge turiste pušča brez besed. 'Bodo zdaj začeli zaračunavati še zrak,' se pogosto sprašujejo. No, zraka mogoče še ne, so pa vsekakor že začeli s sencami.

Ne, ne šalimo se. Tako je na otoku Krk, v Punatu, kjer so ob lesenih ležalnikih na cenik uvrstili celo prostor v senci.

FOTO: Facebook (Otok Krk)

Kot je razvidno iz cenika, izobešenega na enem od okoliških dreves, morajo obiskovalci plaže za leseni ležalnik odšteti 30 kun. Oddih od pripeke si odrasli lahko privoščijo za 15 kun, otroci pa so velikodušno deležni popusta; cena sence zanje znaša 10 kun.

Kaj pa naravni tuš? Gratis?

Medtem ko je bizarni cenik, objavljen na Facebook profilu Otok Krk, pri večini ljudi izzval zgražanje in srepe poglede, pa najdemo tudi take, ki so se na bizarnost odzvali s humorjem. V komentarjih pod objavo fotografije se vrstijo hudomušni komentarji, v katerih se uporabniki sprašujejo, ali na plaži denimo tudi v primeru dežja zaračunavajo tuširanje ali pa je to vendarle brezplačno.

"Če postaviš brisačo na sonce in se tekom delovnega časa tja premakne senca, je potrebno doplačati ali se to smatra promocijskega darila prodajalca po 46. členu Zakona o varstvu potrošnikov?" se glasi eden od šaljivih zapisov pod fotografijo nenavadnega cenika.

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kroške (nepreverjen)

Naure ste vsi vij ka li dale na hrvasko sijlite. Sako leto van zdignejo cejne za 20 posto pa li tan sidijte kak ci je ožujsko pa falat pice raj na zemli. Jurja evrov za hotel 3* ta vržete ka te lejko vstop na plazo pa tuš pa se še dale plačate.

Turčija je majka za 800e san bil kral tan. Tošlen v trezor pa centa nejsan ponuco.

čarni vrag (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Prišparaj nam svoje nasvete.

In reply to by Kroške (nepreverjen)

Kroške (nepreverjen)

Nikšnoga nasveta ti ne davlen, povedo san ge san ge bil pa kak mi je bilau. Me baš boli či namačeš rit na hrvaškon.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Hahaha (nepreverjen)

Te se pa ne glase

In reply to by Kroške (nepreverjen)

PREK-MURE (nepreverjen)

Na Hrvaškem so tak kak v Sloveniji razne sorte bedaki in takim se vsak pameten izogne. Kaj pa mislite, da je v našem Portorožu kaj drugače kjer te vse možno zakasirajo, pa še tuši na plaži ne delajo, ker zmeraj poleti vodo šparajo - butalci.

walter (nepreverjen)

Samo ka se slikate na hrvaški plaži, ne glede na stroške in podcenjevanje s strani hrvaških gostincev. loleki ostanejo loleki na veke Amen. Jaz bi vam še zaračunal sončni vzho in zahod.

Janez Petrović (nepreverjen)

Meni je na Jadranu, posebej lepo! Morje je fantastično, celo če veš kam iti. Sigurno sem bil na hrvaškem morju vsaj 50x in seveda bom še naprej šel, vmes imam kakšno pavzo pa kakšno Črna Goro, Grčijo, Egipt, Izrael, Turčijo, Sejšele, Dominkansko, Maldive, Rio,... je pa vseeno najlepša Dalmacija. Ne vem kaj tarnate, doma ste lejko v lavori pa pijete šmarnico pa nika ne košta. Tisti kateri ste bili na morju do Umaga pa itak nimate pojma o čem se gre, ko nekdo reče, da gre na Jadransko morje.

Cene so normalne, po moje celo prepoceni, ponudba je velika, lahko se greš luksus in izbiraš najdražje destinacije in lokale, če nimaš finančnih problemov je vseeno, če pa ne veš prebrati cenik, pa si debil. Lahko najdeš zelo poceni prenočišča in poceni prehrano, če to iščeš, ne pričakuj nekšne kvalitete. Če pa plačaš za slabo kvaliteto dosti, pa nekaj s tabo ne štima. Na dopust nikoli ne grem na lokacijo, ki ni vsaj taka, kot imam doma, da grem na slabše v času dopusta in da to še plačam, mi ni v interesu.

V glavnem najbolj smešni so članki o Hrvaški, dvigih cen, dragem dopustu, ipd., da je slovensko morje najlepše ipd. Če kam ne grem več, je to mlaka po nazivu slovenska obala, hvala za tako ponudbo in cene, pa to betonsko plažo si lahko nekam potisnete.

To pa da nekdo na svojem zemljišču zaračunava prostor pod drevesom, pa je seveda logično, itak je treba poleg dajatev še dnevno skrbeti za čistočo. Tistemu kateremu ni do tega, si lahko kakšno parcelo kupi ob morju in zasadi drevesa ali leži naprej na soncu.

Lep pozdrav iz Dalmacije!

JADRAN !! (nepreverjen)
Tn11 (nepreverjen)

Vsi trije t.i. stebri zascite proti soncu stanejo nekaj med te spada tudi senca in je povsem razumno, da jo nekdo racuna saj gre za storitev..

gvgh (nepreverjen)

BLESAVI MEDIJI IN VASA POLITICNO USMERJENA PROPAGANDA PRAUTI HRVASKI IN NJIHOVEM MORJU.
Zakoj ne napisete nekaj dejstev o nasi obali:
-cene cca 25% drazje za prenocitev
-cena hrane drazja, se pogrinjek ti zaracunajo
-parkirnina drazja
-morje in plaze za POSRATI!

budale!!!!!

Hmmmm (nepreverjen)

No ja, ce je standard v drzavi dvakrat visji, te 25% vecja cena za prenocitev neje glih taaaak drago...

In reply to by gvgh (nepreverjen)

Gbjjj (nepreverjen)

No ja, ides 30 km prejk meje in mas recimo top morje, pa ceneje je:)

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

Adminisrator (nepreverjen)

Ideva lepou z mojo v drvarnico z decof, plačamo 40 efrof vstopnine, poglednemo film in čez 20 minut ven na šoder na sunci, pa lačni pa žedni domov - sfalilo za štajerske dödòle.

Rocker68 (nepreverjen)

Balkanezeri. Jebali bi se za kuno! So še hujšhujše nacije po svetu a med njimi so tudi nekateri na nekaterih predelih Hrvaške. Tako je tudi v Sloveniji. Čedalje hujše je več majo še več želijo iztržit a nudijo enako ali še manj. Sicer pa Jadran ni edino morje.

Ne laži (nepreverjen)

Kak se narod čejše, evo menej Hrvaška ne zanijma, san biu že od Grčije, Cipra Španija pa tak dale seposejdi je bilou super. Seposejdi boukše kak na Hrvaški, ka se pa tijče tistih keri idejo na Hrvaško je njihova stvar, či jin je lipou naj idejo zakoj pa nej. Edijno tou mi je smejšno ka eni pravijo na Hrvaškon je najlepše, indri pa še nejso bilij. Trbej iti okouli pa te primerjati, ge koli si na dopusti je glavno ka se fajn maš, tou je bistvo. Dopustniki fajn se mejte ge koli ste.

Hahaha (nepreverjen)

Ite malo na Bled pa te vidli ka je lüjpanje lüjde.

F (nepreverjen)

točno tak! glavno ka menjavlejo klopi v parlamentu...

In reply to by Hahaha (nepreverjen)

rrert (nepreverjen)

Blejd je liga za sebej. Promovejrani je v nulo. Slike blejda maš vseposejdi na vseh svetovnih medijaj. Blejd neje za slovence blejd je za bogate turiste.

In reply to by Hahaha (nepreverjen)

Jih (nepreverjen)

Aja, na Blejde te lejko güjlijo na hrvaškon pa nej?
Na konce se pa saki san odlouče kama ide na dopust pa ga nema nišče pravice obsojate.
Tiste što pa ide nekan ka se nemre privoščite pa ge njemi je vse predrago je bumbar. Te si naj doma piceka spoha za cejli keden pa ga sebof zeme, pa cuj kanister domače rdečke.

In reply to by rrert (nepreverjen)

Bled (nepreverjen)

Uf, strašen biser je Blejd.

In reply to by rrert (nepreverjen)

Međimurec (nepreverjen)

nikaj čudnoga za naše lačne gospodje v saboru
plačamo mij i zrak sam ka to neznamo pogotovo z ddv-om od 25%
namesto da se prilagodiju drugim i da malo zmajnšajo cejne oni ih še bolj povečavajo
sami bojo si krivi izgubili bojo i to malo turistov kaj imajo
živim v Hrvaškoj pa si tudi sam ne morem privoščiti tega luksuza na morju
i to sam zato kaj nekateraj riti ni nikoli dovolj
sreča pa ga je toplic blizu mene katere niso tak drage
odidem skopam se i amen prejdem cenejše😊

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice