Maturanti bodo tudi v Murski Soboti zavzeli ulice in se od srednje šole poslovili s plesom četvorke.

Točno opoldne se bodo, tako kot tudi iz drugih krajev po Sloveniji, zavrteli ob spremljavi Straussove melodije. Številni spori med organizatorji tradicionalne zabave za maturante so vodili v dva ločena plesa četvork.

Največji sinhroni ples na svetu se je že devetkrat vpisal v Guinessovo knjigo rekordov. Od leta 2001 do danes je povezal več kot 300.000 maturantov iz več kot 100 evropskih mest in več kot desetih držav.

Nacionalnem inštitutu za javno zdravje se letošnji akciji “Zagotovimo okolja brez alkohola” pridružjujejo Ministrstva za zdravje, ki z inšpekcijskimi službami, Policijo, nevladnimi organizacijami ter organizatorji dogodkov poziva trgovce in gostince, starše ter pedagoške delavce k skupnemu sodelovanju za manj alkohola na plesu maturantov po ulicah slovenskih mest.

Iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje so sporočili, da si prizadevajo za čim manj pitja alkohola med mladostniki, saj so mladi zaradi razvojnih sprememb občutljivejši za škodo, ki lahko nastane zaradi izpostavljenosti alkoholu. Da bi zagotovili okolja, kjer bi bila dostopnost alkohola čim manjša pozivamo šole, občine, župane, policijske uprave, in vse tiste, ki lahko prispevajo k poteku dogodka, da bi vsi skupaj zmanjšali oziroma preprečili popivanje in opijanje mladih.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice