*Fotografija je simbolična
Moškega je tako vznemirila zasnežena cesta, da je poklical policijo in priznal izmišljen umor. Vse samo zato, da bi splužili cesto, ki vodi do njegove hiše.

Ukrajina v zadnjih dneh beleži rekordno sneženje. Večje dele države pokriva 50 centimetrov debela snežna odeja.

Nezadovoljstvo z zasneženo cesto, zaradi katere je bil onemogočen dostop do sosednjih mest, je ukrajinskega moškega privedla do tega, da je priznal lažni umor v upanju, da bo policija očistila cesto, ko ga bo prišla aretirati. 

Moški je v soboto zvečer poklical policijo in jim sporočil, da je ubil partnerja svoje matere, tako da ga je zabodel v prsi.

A hkrati je takoj opozoril policijo, naj pridejo s snežnim plugom, saj do njega ni druge poti, je dejala tiskovna predstavnica ukrajinske policije Yuliya Kovtun. Povedala je, da policisti niso vzeli snežnega pluga in so s terencem lahko prišli do hiše.

Takoj po prihodu so odkrili, da je »umorjeni« sorodnik res bil v hiši, vendar v enem kosu in nepoškodovan. »Morilec« je takoj priznal, da si je umor izmislil. 

Kovtunova je dejala, da so občinske službe sicer že pred tem splužile cesto, vendar moški »ni bil zadovoljen s kakovostjo njihovega dela.«

Kot poroča Guardian moškemu grozi kazen do 119 ukrajinskih grivn oziroma 3,52 evra zaradi prijave lažne ovadbe. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice