Število smrtnih žrtev koronavirusa se je danes na Kitajskem povzpelo na 722. Število žrtev v enem dnevu je bilo v petek najvišje doslej, novi virus pa je terjal tudi prvo smrtno žrtev med tujci.

V zadnjem dnevu je umrlo kar 86 bolnikov, s tem pa se je število smrtnih žrtev približalo skupnemu številu umrlih v epidemiji sarsa, v kateri je v letih 2002 in 2003 umrlo 774 ljudi. Okuženih je skoraj 35.000 ljudi, večinoma na Kitajskem, okoli 320 pa še v 30 državah po svetu.

Na križarki, ki je v karanteni tudi Slovenci

Povečalo se je tudi število okuženih na ladji za križarjenje, ki je zaradi nevarnega koronavirusa v karanteni v Jokohami na Japonskem. Kot je danes sporočila japonska vlada, so našteli tri nove primere, tako da je okuženih zdaj 64. Državljanstva potnikov, pri katerih so na novo odkrili virus, niso sporočili. Na ladji je sicer tudi šest slovenskih državljanov.

Ameriški državljan, ki je umrl že v četrtek v bolnišnici v Wuhanu, pa je prvi tujec, pri katerem so kot vzrok smrti potrdili okužbo z novim koronavirusom, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V Wuhanu je sicer umrl tudi 60-letni Japonec, vendar japonsko zunanje ministrstvo ni moglo potrditi vzroka smrti, piše STA.

Edini smrtni žrtvi zunaj celinske Kitajske sta bili doslej kitajski državljan, ki je umrl na Filipinih, in 39-letnik v Hongkongu.

Kršiteljem denarna kazen

V Hongkongu je sicer od danes v veljavi obvezna dvotedenska karantena za vse, ki tja pridejo iz celinske Kitajske. Kršiteljem grozi denarna kazen, pa tudi zapor.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
someone1 (nepreverjen)

Ja te pa denejo kršitelja v zapor, tam ukuži 1000 zapornikov od katerih jih potem 800 umre. Rešitev za prenatrpane zapore.

Starejše novice