FOTO: Zajem zaslona promo videa
Promo video »Hejt SLOVEni, još ste živi? (»Hejt, Slovani, še živite?«), ki je del kampanje proti sovražnemu govoru v rekordnem času zaokrožil po spletu.

Severina, Hristina Popović in Goran Bogdan so glavni akterji v promo videu bosansko-hercegovske revije Buka, ki je kratkem času dosegel neverjeten odziv v celotni regiji. 

Sovražni govor del vsakdana

Rdeča nit promo videa, ki govori o težavah sovražnega govora, je naslov nekdanje skupne himne Hej Slovani oziroma »Hej SLOVEni«, ki so ga ustvarjalci videa spremenili v »Hejt* SLOVEni«, ker kot pravijo, je sovraštvo postalo normalna stvar, kot je vsakodnevni pozdrav. 

»Video skozi pogovor med kupci in zaposlenimi v trgovini prikazuje, kako je sovražni govor postal del našega vsakdana,« pravi glavni urednik Buke Aleksandar Trifunović.

Promo video si je v slabih dveh dneh ogledalo že več ko pol milijona ljudi.

Cilj kampanje utrditi kulturo dialoga

Pri reviji Buka so zapisali, da smo v zadnjem času priča vse večji prisotnosti sovražnega govora, ki postopoma osvaja spletni in zunanji prostor in grozi, da bo v družbi postal splošno sprejet način komunikacije. Pri reviji opozarjajo, da je več nevarnosti navajanja na to vrsto govora, in dodajajo, da je cilj kampanje utrditi kulturo dialoga, empatije in razumevanja med ljudmi.

Video in slogan kampanje sta delo znanega filmskđega režiserja Predraga Ličina

*Hejt - sovraštvo

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Simon J (nepreverjen)

Zelo aktualen video za BiH, kjer se sovraštvo med tremi nacijami BiH poglabllja, saj je politikom v interesu kaos. Ljudje živijo v okolju kjer nepotizem, nacionalizem in mafija ugrabila državo. Penzije ne morejo izplačat na datum, mladi nimajo prihodnosti (cilj je migrirat na sever), zaposleni delajo 60 ur/tedensko za 400EU, socialna država ne obstaja, zdravil v bolnici ni, kolaps na vseh ravneh. Slovenija je Monte Carlo za BiH in večina balkana. Pri nas se delimo samo na leve in desne, na balkanu je pa delitev še več. Sreča, da ne živim v BiH, srečen sem kot Slovenec.

muco (nepreverjen)

To si morajo člani SDS pogledati !

prdni lujza (nepreverjen)

zato pa je vsaki drugi stavek tukaj smrt janšizmu ker delajo sds-ovci

Starejše novice