Občina Gornja Radgona ponovno mesto prijazno prostovoljcem

    V Škofji Loki je v okviru nacionalnega tedna prostovoljstva potekal slovesni dan prostovoljstva s podelitvijo priznanj najodličnejšim na področju prostovoljstva v Sloveniji. Na prireditvi v Sokolskem domu je številne prostovoljce in goste pozdravil Miha Ješe, župan občine Škofja Loka, ki je bila lani ena od šestih občin, proglašenih za mesto prijazno prostovoljcem. Na slovesnosti so razglasili prostovoljstvu prijazna mesta za leto 2015, obenem so šestim občinam, ki so si ta naziv pridobile že lani, ponovno potrdili laskavi naziv. Med njimi je znova tudi občina Gornja Radgona.

Priznanje je iz rok izvršne direktorice Slovenske filantropije Tereze Novak, v spremstvu svetovalke občinske uprave Janje Osojnik, prejel radgonski župan Stanko Rojko.

Ocenjevali so več dejavnikov

Komisija je sicer pri odločitvi za prejem naziva mesto prijazno prostovoljcem upoštevala številne kriterije, kot so: Občina finančno podpira delovanje različnih prostovoljskih organizacij; Občina upošteva stroške, ki nastajajo v prostovoljstvu, kot upravičen strošek prijavitelja na občinski razpis; Občina upošteva prostovoljsko delo kot lastni delež sofinanciranja projektov; Občinska uprava aktivno sodeluje (s svojimi službami ali s spodbudo zaposlenih) pri Dnevu za spremembe ali drugih večjih prostovoljskih akcijah; Občina zagotavlja prostorsko infrastrukturo za delovanje prostovoljskih organizacij z brezplačnim najemom ali subvencionirano ceno najema prostorov; Župan se vsaj enkrat letno javno zahvali prostovoljcem za njihovo delo...

Priznanja prejeli štirje najboljši

  Obenem se je Slovenska filantropija na slovesnosti v Škofji Loki poklonila tudi prostovoljcem in najzaslužnejšim posameznikom, ki jim je prav tako podelila priznanja. Ta so prejeli tudi štirje najboljši prostovoljci, zaposleni v javni upravi. Posebno priznanje za prostovoljsko delo je prejel tudi občan Gornje Radgone, Ivan Kramberger, za izjemen prispevek k razvoju prostovoljstva v Sloveniji. Čestitke Iveku, občini Gornja Radgona, pa naj naziv mesto prijazno prostovoljcem s svojim spodbudnim odnosom obdrži tudi v prihodnje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice