Obeta se nam prav poseben pojav, prihajajoči popolni lunin mrk naj bi bil najdaljši tem stoletju, Zemljina spremljevalka pa bo tudi zanimivo obarvana.

Ta petek bomo lahko opazovali popolni Lunin mrk, ki bo trajal 1 uro in 43 minut, z vrhuncem ob 20.30 UTC. Viden bo v večini Afrike, na Bližnjem vzhodu, v Indiji, v Avstraliji in Evropi.

Obeta se nam še posebno dolgotrajen mrk. Luna bo namreč prešla skozi središče umbre, zemljine sence. Do pojava pride, ko se Sonce, Zemlja in Luna poravnajo, kar pomeni, da dogodek spominja na popolni Sončni mrk, le da bo tokrat Zemlja zakrila Sonce, zato bo celotna Luna zasenčena v umbri.

Krvavo rdeča Luna

Med popolnim Luninim mrkom se Luna obarva rdeče, saj se večina sončne svetlobe, ki se odbija na Lunini površini, lomi zaradi zemeljske atmosfere. Pojav je podoben rdečim sončnim zahodom in vzhodom.

Če boste torej na eni izmed omenjenih lokacij, bodite posebej pozorni, saj takšnega Luninega mrka ne bo več mogoče videti vse do 22. stoletja.

Prebujanje, premikanje, podpiranje

Tokratni Lunin mrk nam menda obeta obdobje prebujanja, premikanja, podpiranja. Vendar pa blog Vita – življenje je lepo obenem izpostavlja, da moramo sami odpreti oči in uvideti priložnosti za to, da stopimo na višjo stopnico življenja.

»Obdobje retrogradnega Marsa, v katerem se nahajamo, nas globoko povezuje s koreninami, genetiko, centrom zemlje, prastarimi celičnimi spomini. Naše poglede in premike usmerja navznoter, zato je pomembno, da se uskladimo s temi energijami in svojim osebnim tokom. Prav tako je pomembno, da prisluhnemo želji duše, ki je v teh trenutkih polna upanja, obenem pa podpora našemu umu in telesu,« piše vitazivljenje.si. 

Poskrbimo torej za skladno delovanje, ki bo omogočilo potrebne premike.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice