V Avstriji so včeraj potrdili 869 okužb z novim koronavirusom, kar je največ po koncu marca. Od tega so kar 444 okužb potrdili na Dunaju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Število bolnikov s covidom-19 v bolnišnicah je še vedno manjše kot spomladi na vrhuncu epidemije, a je v tednu dni naraslo za tretjino. Skupno je v državi po ocenah nekaj čez 5300 aktivnih primerov okužbe, od tega več kot 3000 na Dunaju. 

Avstrijska vlada je sicer v petek že napovedala nove ukrepe za zajezitev širjenja okužb. S ponedeljkom bodo v vseh trgovinah in javnih poslopjih obvezne zaščitne maske. Te je bilo sicer že doslej treba nositi v večjih supermarketih in na javnem prevozu.

Udeležba na dogodkih z določenim sedežnim redom na prostem bo omejena na 3000 obiskovalcev, v notranjih prostorih pa na 1500 obiskovalcev. 

Na Madžarskem rekordnih 916 novih okužb

Na Madžarskem so v minulih 24 urah zabeležili 916 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je največ od začetka pandemije. 

Predsednik vlade Viktor Orban je kljub porastu števila okužb poudaril, da šole ostajajo odprte in da se življenje mora nadaljevati. »Zdravstveni sistem je pripravljen na novi val epidemije, na voljo je več kot 10.000 brezplačnih postelj,« je povedal. 

Kot je še dejal Orban, je virus v šolah mogoče obvladati, bodo pa s 1. oktobrom na Madžarskem uvedli obvezno merjenje telesne temperature ob vhodih v šole.

Na Hrvaškem 261 novih primerov okužbe

Na Hrvaškem so v minulih 24 urah potrdili 261 novih primerov okužbe z novim koronavirusom po rekordnih 5690 testih. Umrlo je sedem bolnikov s covidom-19, je danes sporočil hrvaški štab civilne zaščite.

Po podatkih županijskih štabov so v zadnjih 24 urah največ okužb potrdili v Zagrebu - 49, sledi splitsko-dalmatinska županija s 48 okužbami. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice