Tržni in prometni inšpektorat menita, da je takšen način organiziranja prevozov ilegalen.

Danes je Radio Študent objavil prispevek v katerem je opozoril na nove akcije tržnega in prometnega inšpektorata. Da je tovrstni način organiziranja prevozov ilegalen kaže primer inšpektorja, ki se je predstavljal kot študent, nato pa je ob plačilu oglobil voznika. Na tržnem inšpektoratu so za radio Študent povedali, da je ponudnik kršil zakon o delu na črno. Problem, kot so nam pojasnili, je predvsem v tem, da se je prevoz oglaševal na spletni strani.

Kot sporočajo na spletni strani Prevoz.org, je storitev namenjena medsebojni pomoči študentov in drugih, ki iščejo alternativo javnemu prevozu. "Ker ne želimo, da podobno izkušnjo doživi še kdo, smo storitev do razjasnitve vseh okoliščin začasno onemogočili," sporoča ekipa Prevozov.

Kako izgleda stran, si lahko ogledate tukaj: http://prevoz.org/

Priljubljenost strani narašča

Projekt Prevoz.org je na slovenski sceni prisoten od leta 2004, lani so uvedli tudi možnosti prevozov na tuje. Stran se financira zgolj z lastnimi vložki avtorjev, temelji pa na prostovoljnem delu. Obiskanost strani stalno narašča, v maju so zabeležili več kot 35 tisoč obiskovalcev in 713 tisoč ogledov.

Kot gobe po dežju se ustanavljajo (začasne) alternative 

Na Facebooku so že ustanovljene številne skupine sicer interne narave, kamor lahko vpisujete smer prevoza in povpraševanje po njem. (PrevoziPonujam prevoz - iščem prevoz) Pojavil se je tudi forum, ki ponuja pregled nad prevozi po Sloveniji.  

Prispevek, v katerem smo se pogovarjali z Juretom Čuhalevom, vodjo projekta Prevoz.org si prebrite tukaj: Preko Prevozov odslej tudi na tuje

S spleta

Komentarji (44)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lopata

Vsaka čast država blesava!

Spravla se na študente, keri si je pokrivo stroške... BREZ KOMENTARA!!

O izplačilih regresa, nagradah takšnih in drugačnih,.. tisto pa je vse čisto!

davidp

naj me tresne, če to svejt vido :D

filco

Edino pravilno, nendri trbej pejneze not prinesti :P

Fingerling

Mater... ge tuj vutro pelan, mogoče man inšpektora na krovi...

BG-MS

Pa te je tou poštena država? Če na menej naletij je bit!

filco

Fingerling, v napiši na roko račune. Davek pa povej ka itak na konci mesca plačaš :)

mickeycek

Ka če mi babica kaj penzijo vrže je tau tuj na črno???

Skipper

pa to naj zaobidejo s ten, ka namesto cene tan napišejo ¨prostovoljni prispevek¨, pa prle kak se ti v avto sede ga prosiš/skaseraš te prispevek, či nej se njemi pa odpelaš

marko89

miki te ideš ti pa babica v čuzo ka je nej davka plačala pa ti keš dala

mickeycek

:D marko dobra :))) verjetno bi tak bilau ja :)

Fingerling

Tan kak je držalo za kavo dan gor nalepko prostovolni prispevek za bencin, pa je vse legalno. Tak dugo dokleč nede zadosta not, jih v ne pistin :)

Fingerling

No me je že Skipper prehito...

jimmy80

tudi san dosta krat pelan in oglas objavlan prek omenjene strani...mijslin, lidje ka so si omenjeno stran zmislile svaka jin čast. ampak tak pač je v slovenije nekaj ka je dobro, ka štima, trbej zapravite, vničite ali pa ukinute...BRAVO SLOVENIJA

filco

jes bi skoro šou pred 5 letami ka san za 800sit odau CD od Omara Nabera pa san nej davka plačo pa avtorske pravice kršo.

marko89

filco ti si pa reden prestopnik nekši

Fingerling

To de socialno/ekološka katastrofa če se ukine... Nej samo, ka de se vsak študent mogo sam pelati v Lublano, sploj več nede šanse ka bi med vožnjo študentke peco... Tou bi skoro lejko referendum zahtevali...

drvaric

http://prevozi.mojforum.si/prevozi-forum-1.html

interno se lahko tu menimo. Pa je kao "zastojn"

dexter

Ziher ma tinka kakšno rešitev za nastalo situacijo.... :)

bushi

Fingerling: prlej pogodbo natisni v stili...
Spodaj podpisani _________________ izjavljam, da ne bom oglobil voznika tega avtomobila. :))
Brez podpisa nema prevoza ;)

Skipper

Samo resno, zaradi menje pecanja študentk na poti domov oz. v šolo, je lejko resno ogrožena rodnost v Sloveniji. Či referendum zriktamo je cerkev z name v prve vrste. :D

drotmantraš

hahahaha-ej ste face! za crknote da štejš tou :)
tou so do zdaj najbole komični posti v članke na sobotota info!
ajde samo tak dale.
moj pripis k tome: če te zajebne, ka je inšpektor,nazaj ga v avto sűne pa odpelaj na najbližnjo smetišče- kurc jih gleda, barabe požrešne!

Prozac

Pizda. Glij zaj, da mi je še samo 500€ falijlo, ka bi si nauvoga BMWja nabavo, od pejnez kere san zaslüjžo ka san folk z Ljubljane vozo.

lopata

Nej na smetišče - na prehitevalnon pasi na AC ga odložin!

Kazen mo že plačo, ampak tudi po SVET na kanale A mo takoj pa še na kakšnih poročilaj :)

paradajz

tudi meni :)

uporabnix

odpro san van temo na forumi, kaman leko davate prevoze v Pomurje pa iz njega. http://sobotainfo.com/forum/tema/1516

drotmantraš

prozac pa jebeš nouve bmw. študentke se palijo na oldtajmere-spaček, wwhrošč...tou glij dobijš za 500€ :) pa te boš đek!

Sobochanec

Pelaš pa kasejraš, ka si pelo. Tou je najkrajša logika toga biznisa.

Niti eden od komentatorof pa si je nej zeu niti pejt sekund za čitanje, pa niti pejt črk v zakoni o čarnon deli nej prešto.

Šinfanje pa van ide kak da bi janši pa žerjavi zlato žilo masejrali.

PrividSlepih

Če bi meni to napravo, bi počako ka me kazni. ga zakleno v avto, odpelo nekan na Mađarsko in ga usred nekšne divjine v z avtoja vrgo pa tan püsto!
Banana republjik!!!

ena_

Sobochanec
Pa na račun tej prevozof je rejsan nihče nej debelij pejnez služo. Pa ka se zaj brez veze čednoga delaš! ka bi le globili vse tiste, šteri šče s praznij žaklof znajo fkrasti, pa na svoj velki kup odnesti. Pa tvoj besednjak je tudi na vijški fajnoga, žalost!

c0rleone

hehehhe ceco prav mas...ce ges naletin na toga inspektora mislen ka nede kazni :))

just_a_cook

Bole papeški od papeža ščejmo biti.

Na koncu ti več kolega nede smel špricera plačati, ker boš to moral v dohodnini kot boniteto prikazati ...

Vipko
tinka78

To je pa vrhunska bedarija kaj se gre ta naša država. Potem se bodo pa spet čudili, ko bodo granitne kocke letale po zraku.
Ne vem komu se tu meša in kdo je tu nor. Moj je zadnjič na pikniku, kjer je bilo cca 40 ljudi, pekel na ražnju, pa nima registrirane te dejavnosti. Še dobro, da ga ni nihče prijavil tržni inšpekciji.

Jim je pa potrebno čestitati za tako akcijo pred nedeljskim referendumom. Mislim, da zdaj res več ni dvoma o rezultatu referenduma glede črnega dela.

MacUser

Ja Tinka in ti Ajnštajn boš glasovala proti novemu zakona, jezna si pa na zdajšnjo prakso.

Sicer bi rad malo več znau koga in kak in koga so oglobili. Tou so takšne napou novice, ge nega podatkov, samo material za narod razjeziti.

Prevoz.org san tudi san uporablo, pa san gor vido, ka eni ponujajo skoraj redne prevoze v kombijih. Dvomin, ka bi inšpektor lejko koga oglobi, keri je nej profesionalni voznik. Ker če ges nekoga pelan, pa mi of prostovoljno prispeva za bencin, ne ven, če ma inšpektor sploj možnost ukrepati. Tuj starši mi sake telko dajo za bencin, če jih kama malo dale pelan. In dvomin, ka ma v takšon primeri inšpektor kakršnokoli pristojnost.

drotmantraš

(kopirano):
*Lillie 03.06.2011, 09:38
Ah, noben ni zaslužil na tem, tisti ki je ponudil prevoz, je pač bil na ničli. Si je pokril stroške bencina, na cesti pa so zaradi tega 4je avtomobili manj. ker se je 5 ljudi peljalo z enim avtomobilom!!! kam nas pelje ta država noo!!!!! hvala bogu da se študenti znajdemo.
Pa naj znižajo cene javnega prevoza oz. naj nas za njihovo ponujeno ceno v normalnem času pripeljejo na lokacijo. Ne pa da človek rabi do velenja dve uri z avtobusom z avtom pa si tam v eni uri!
*Geronemo 03.06.2011, 09:37
Če bi se vrli borci sklicevali na obče pravo ali naravni zakon...:
Nihče nikomur ne more in nima pravice preprečiti potovanja...
Prevoz je dogovor med strankama kjer se ponudi storitev premika od točke A do točke B..
Potovanje pa je nam v naravi dana pravica ki je noben zakon ne more omejiti...
Itak da je bilo vprašanje časa kdaj bodo inšpektorji začeli kaznovati vašo iznajdljivost...
*imenik 03.06.2011, 09:38
pa sej to ni res!!! se prav, ko grem s kolegi na morje in prispevam za bencin, kršim zakon..joj joj..dejmo že te komunistične voditelje odstrant iz naše države!
*mawsy79 03.06.2011, 09:38
Mah ne... sej tle se gre zato, da delajo probleme ljudem, k drgac vsak dan placujejo ddv itd. In hocejo neki prisparat, vem kako je blo ko sem bla studentka... valda da se raj peljem s kom z avtom in mu dam 5 eurov, kot pa da se 3 ure pa pol cijazim na vlaku al busu za 15 eurov halo...

garfild

Inšpektorat sporoča, da je kršitev vtem, ker je ponudnik dal javni oglas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja kako bi pa našel potencialne sopotnike, če ne preko oglasa; ti naši inšpektorji so res kratkovidni in nekoristni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Predlagam sledečo vsebino oglasa:
V nedeljo 5. junija, ob: 17.30 se peljem proti Ljubljani iz Murske Sobote izpred knjižnice, čez 22minut se še ustavim na počivališču Grabonoš (izvoz Sv. Jurij), ker mi je med vožnjo dolgčas, pa še pokvarjen radio imam, vabim zainteresirane, da se mi pridružijo na potovanju. Sopotniki nimajo nobenih obvez, razen prostovoljnega prispevka za druženje; jaz jih pa za protiuslugo odložim na željeni lokaciji.
se priporoča osamljeni potnik z lastnim avtomobilom renault megane rdeče barve, kontakt: 040 555 777

josko

Ges pa nudin prevoz TREN tržnin inšpektoron od MS do Gologa otoka!!! Idemo nad ljubljano ka tan še ministra Svetilnika poberejmo-zatou so samo tri mesta fraj!!

only12345

meni je zanivo samo to kak pijše ne 24ur.com ka po cejli evropi to deluje brez težav z 1,5 milijonov UPORABNIKOV... ali prinas tu nemre....

bass

mater, enkrat de resno počilo..nemo mogli samo gledati, kak nas država jebe v glavo..mogli mo skup stopiti, pa nekaj naprafti..ampak fajn je samo gučati, poleg toga ka samo gledamo pa se nišče ne zgene z mesta.......konec koncov, pa itak nemrejo sakoga preverjati..

Sobochanec

Če se pejtkrat na keden pelaš v Lublano iz dosade, objaviš ka ti je dosadno, pa povabiš razturače dosade, ka se za (primerno) plačilo s tebof vozijo je tou nej biznis?
Nej, tou je nej biznis, tou je delo na čarno!
In tej rajder po pouti cvijli, kak de prouti na upokojenskon referendumi, na ovon za čarno delo, pa prouti Pahori, prouti tetici z Avstralije, prouti Aspirini, Ekaluksi, ...

Tou delo trbej ukinoti, pa toga delavca registrejrati, pa naj plača davek v pokojninsko blagajno, ka nede za tresti lejt cvijlo, kak ga je država med klošare ličijla.

Fingerling

Sobočanec... takši ka se iz dosade vozi saki den (5x kedensko) v Lj je idiot. Ker za 7 €/na glavo je na zgubi. Če preračunaš. 5x 360 km = 1200km na keden... x 52 = 62400 Km. Za bencin potroši v povprečji 8 litrov ker ma pun avto, torej je to cca 6300 € glede na trenutno ceno bencina. Za vsaj 2 servisa ponuca cca 500 € (če ma srečo, pa nič večjega ne crkne) je na 6800 €.

Na eno furo zasluži 28 €, torej na teden 280 € na leto torej 14.540 €. - stroški = 7700 €. Upoštevaj ka poleg toga nemre meti nekše redne službe, tak ka njemi je to več ali menje edini prihodek.

Če dela telko kilometrov more na 3 leta menjati avto, pa če kujpi novo octavijo 1.2 (cca 14.000 €) je po dveh lejtaj glih na nuli. sepravi v 3 letaj konstantnega prevažanja zasluži 7700 € kar je 218 € na mesec

Fingerling

Aja pa pozabo san stroške z registracijo pa zavarovanje...

Direktna

Inšpektorat pravi, ka une o ton nikaj ne vejo -> http://www.ti.gov.si/si/splosno/cns/novica/article/2537/5407/1b7054cefd/

Nazadnje se ugotovi, ka se je nešče odločo ka de pač ob fejst primernem času olje na ogenj vleval.

Ah banana republika, dežela moja...

RX7

Študentje si sami organizirajo prevoz namesto mačehovske države potem jim še pa pošljete inšpekcijo...barabe barabinske ...LOVITE SLADOLEDARJE ki zares kradejo državi saj še v življenju nisem videl in ne dobil izdanega računa ,študentom pa omogočite naj se znajdejo saj tudi s tem prispevajo k čistejšemu okolju ...ali pač je boljše da se vsak s svojim komaj še delujočim skropucalom pelje ?

marjetica

Fak, mislim, da bo treba iti nazj na plemensko ureditev :)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice