Število novih okužb s koronavirusom na Kitajskem upada, a je še prezgodaj, da bi lahko potrdili, da se bo trend upadanja okužb nadaljeval, so sporočili iz Svetovne zdravstvene organizacije.

Pri Svetovni zdravstveni organizaciji so preučili kitajsko medicinsko poročilo, v katerem so analizirali več kot 44.000 primerov covid-19, ki nakazujejo, da število novih okužb upada, poroča nemška tiskovna agencija STA.

»Prezgodaj je še za potrditev, da se bo upadanje nadaljevalo. Še vedno so na mizi vsi scenariji,« je dejal generalni direktor Svetovne zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesu.

Po poročanju STA je iz poročila še razvidno, da 80 odstotkov bolnikov kaže le blage simptome bolezni, 14 odstotkov jih trpi hujše simptome, kot je na primer pljučnica, pet odstotkov pa jih je v kritičnem stanju. Zaradi bolezni umreta dva odstotka bolnikov. Je pa pri otrocih zelo malo primerov bolezni, so dodali.

Z izjemo province Hubei, kjer je v mestu Wuhan konec decembra izbruhnil virus, je število okužb v drugih delih Kitajske relativno stabilno, je pojasnil vodja programov za nujne zdravstvene ukrepe pri WHO Michael Ryan, še poroča STA.

Novi koronavirus je na Kitajskem zahteval že 1770 življenj, do sedaj pa so zabeležili več kot 70.500 okužb.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Šok soba MS (nepreverjen)

Pri nas nega mesta

Starejše novice