Na košarkarski tekmi Dallas-Miami, ki se bo odvila to noč oziroma ob drugi uri zjutraj po našem času, bo ameriško himno zapel Štajerec.

27-letni Aleš Kirbiš iz Dobrovc na Dravskem polju bo zapel pred več kot 20.000 gledalci v dvorani American Airlines Center v Dallasu v Združenih državah Amerike in nekaj milijoni gledalcev pred televizijskimi zasloni.

Pred košarkarskim obračunom med Miami Heat z Goranom Dragićem in Dallas Mavericks z Luko Dončićem bo odpel ameriško himno.

Do nastopa je prišel prek Facebook razpisa, kjer so ga izbrali na podlagi demo posnetka. Vse formalnosti za odhod v Ameriko je moral pevec zato rešiti v le nekaj dneh.

Aleša Kirbiša se morda spomnite z avdicije za glasbeni šov Slovenija ima talent.

Več dni ponavljal besedilo in razmišljal o interpretaciji

Aleš Kirbiš je za Sobotainfo priznal, da ima pred velikim nastopom malo treme: »Takšne publike še nisem imel in z vsakim dnem sem se bolj zavedel, kaj me čaka to noč. Ampak istočasno pa se nastopa zelo veselim, ker je neverjetna priložnost.«

Dodal je, da je za nastop izvedel šele v četrtek: »Od takrat sem večkrat dnevno v sebi ponavljal besedilo, razmišljal o interpretaciji in mislim, da sem se dobro pripravil. Ampak bomo pa videli, kako bo, ko bom tam.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

Bravo Dragic, ti si Car👑

Starejše novice