O petkovih terorističnih napadih v Parizu smo govorili s prebežniki v Šentilju.

V petkovih terorističnih napadih na Pariz je po zadnjih podatkih umrlo 129 ljudi. Tarča napadov je bilo več lokalov v bližini trga Place de le Republique v središču francoske prestolnice. Tudi koncertna dvorana Bataclan, kjer je bilo ubitih največ ljudi, ni daleč od trga. Tam se je včeraj zvečer zbralo več sto ljudi, ki so kljub prepovedi zborovanja polagali cvetje, prižigali sveče in objokovali žrtve. Francoski premier Valls pa je danes posvaril pred novimi terorističnimi napadi, tako proti Franciji kot Evropi.

O napadih se šušlja tudi med prebežniki

Informacije o terorističnem napadu so se po družbenih omrežjih hitro razširile tudi med prebežniki. V nastanitvenem centru v Šentilju smo se pogovarjali z Ahmedom in Halilom, prijateljema iz Sirije, ki sta napade ostro obsodila. Kot pravita, se med prebežniki širi bojazen, da jih bodo odslej vse enačili s skrajneži in dojemali kot »verjetne napadalce«. Prav tako se sprašujejo, kako bo ta teroristični napad vplival na njihovo pot do obljubljenih dežel.

Tok migrantov se nadaljuje

V nedeljo zvečer in danes ponoči so iz sprejemnega centra Petišovci in Dolga vas v nastanitveni center v Gornjo Radgono prepeljali in nastanili 635 migrantov, ob 23. uri pa so iz Dobove v nastanitveni center v Lendavo pripeljali še 200, v Gornjo Radgono pa 359 migrantov, so sporočili iz soboške policijske uprave. V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je trenutno nastanjenih 994, v Lendavi pa 200 migrantov.

Predsednik vlade Miro Cerar je danes na seji državnega zbora sicer dejal, da »zadeve niso nedolžne« in da so med migranti tudi ljudje, ki lahko pomenijo varnostno tveganje. Je pa zagotovil, da vlada migrantski tok preko pristojnih služb vseskozi nadzira, tako v Sloveniji kot v drugih državah. Ta hip stopnja ogroženosti v Sloveniji po njegovih besedah ni povečana.

S spleta

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Ta prispevek, je pa res čisto mimo. Pa kaj ste mislili, da bodo rekli kaj drugega? Halo!!!!!!!!

pohanje (nepreverjen)

Ja to pa je čista legitimno mnenje haha, vejpa drugo nesmi praviti či okoli njega 200 policajov pa vojakov.

Dajte jih enok pitati rajši zakoj bižijo tak daleč "pred vojno"?

Ne spomnin se ka bi v npr. Grčiji bila vojna / teroristični napadi...
Ironično ka glih bižijo v tiste države ge so najbole verjetni teroristični napadi.
Či bi se jin resno šlo za "življenje v miru" bi komot ostali že eti v Sloveniji.

الله أكبر (nepreverjen)

Allahu akbar!

black panter

lažejo smrdljivci

skuter (nepreverjen)

Ne spomnin se, ka bi se Slovenci, naši predniki na poti do obljubljene dežele, Amerike (ge jih je večinoma čakala malo manj lejpa realnost), v kaj večjon števile stavile na poti npr. v Španije, Portugalske?

zima.bella

No, kdaj bo pa počilo v Berlinu, Rimu, Londonu, na Dunaju, v Kopenhagnu?
A mislite, da ne bo?
Kaj pa pravita na to naša "Mujra" in "Buldog"?
Naš Modri Mirko pa pravi, da "bomo ohranili višjo stopnjo budnosti".
Evropa je definitivno gotova.
Zdaj iden za naše ženske burke nabavin, ka za en čas de cejna dosta višiša.

brzigonzales (nepreverjen)

ه أكبر (162.158.88.155) ...JEBO TE TVOJ alah BUDALO....

müjra (nepreverjen)

no mislin ka je v evropi v preteklon stoletje dvakrat grozovito "počilo" in te multikultura neje bila noben dejavnik...taka priporočan ka idete nazaj v šolske klopi pa ponavlat snov, predvsem zgodovino...pa mogoče si kakšen video poglednete...kakšne izjave so ekstremistični desničarji davali pred svetovnima vojnama pa primerjate to malo s ten ka na forumi pišete...

Gost (nepreverjen)

Mujra, jaz s tabo ne bom moraliziral kdo ima prav in kdo ne.
Me pa zanima, kaj počneš v resničnem življenju, kjer besede meso postanejo. Delaš v gospodarstvu, šolstvu, javni upravi, politiki? Živiš v Sloveniji ali tujini? Hvala za odgovor.

zima.bella

Mujra, maš čas, ka malo zgodovino ponoviva?

Zakaj je propadlo Zahodno Rimsko cesarstvo?

Vipko
buldog

Ker je bilo odznotraj gnilo. ;)

In reply to by zima.bella

müjra (nepreverjen)

ne ven ka je point če se rimsko cesarstvo omenja...celotna slovenska družba bi bila neprimerljivo bole moralna in humana, če bi si bijla sposobna zapomniti samo zadnjih 100 let dogajanja v evropi...določene osebke je lejko sran kda trosijo čista isto retoriko kak se je to že delalo pred svetovnimi vojnami...to je glavna nevarnost evrope...nej pa begunce keri ščejo živete v mere pa predvsem bokših razmerah za delo...

Gost (nepreverjen)

Mujra!
Včeraj sem ti pod večimi prispevki katere komentiraš zastavil isti vprašanji. Nimaš kaj povedati? Virtualni svet? Kako je že ime oni interaktivni asistentki na Telekomu? Tia?

müjra (nepreverjen)

moj neodgovor je tude odgovor ali?

neveneven (nepreverjen)

ta sirijec Ahmed je povedal zakaj razmere ne rešijo v siriji.....ta glupi novinar naj bi ga vprašal ZAKAJ PA ONI SAMI NE UREDIJO RAZMERE TAM DOMA, KAK JE PAMETEN TA BEGUNEC MI BOMO TAM REŠEVALI NJIHOVO MUSLIČKO SRANJE JA PA KA BI ŠE RADI ?????

Vipko
buldog

Seveda ne, naj sami rešujejo svoje sranje... državo destabiliziramo. V Sirijo se "naselijo" zahodnjaki, Rusi; bombardira jo vsak, ki ima pet minut časa. Zdaj pa naj Sirci to sami rešijo, kajne?

In reply to by neveneven (nepreverjen)

müjra (nepreverjen)

večina slovencof nema "jajc" ka bi šla k šefe prosit vekšo plačo...rajše javkate po forumaj pa gostilnaj...zdaj pa čakaš od civilistov ka do se šli bojevat z ekstremisti...jao ej, strahopetce so skoz najbole glasne

Gost (nepreverjen)

Izgleda, da tale Mujra nima izkušenj iz resničnega sveta, kjer je treba delati, ustvarjati. Občutek imam, da vse kar napiše, je nekje prebral ali slišal. Spoštovani komentatorji, ima smisel....?

VRANA (nepreverjen)

Müjra
"no mislin ka je v evropi v preteklon stoletje dvakrat grozovito "počilo" in te multikultura neje bila noben dejavnik..."

Znaš, zakoj je počilo dvakrat? Zato, ka je miroljubna večina gledala vstran, kda so tistih par ljudi začelo tirati svojo ideologijo. Noben ni verjel ali hotel verjeti, da je kaj takega mogoče...
Podobno kot zdaj, vsak vidi in se lahko prepriča, na internetu lahko najdeš vse argumente PRO in KONTRA, pa sam vidiš, da ni tak hec. Ampak še vedno zagovarjate totalno negativne zadeve!!!
Müjra, poglej koliko vojakov in policije ima Slovenija (pa napiši mi številko! Jaz vem točen podatek, me pa zanima za tebe!) Zdaj pa poglej, koliko migrantov prehaja dnevno !!! Zdaj pa seštej 1+1 ! Še vedno misliš, da imamo vse pod nadzorom?
Zdaj pa recimo, da Nemčija pa Avstrija ustavita prehod migrantov! Kako mi s tole peščico policije in vojske zaustavimo tale val? Še vedno misliš, da imamo vse pod nadzorom?
Pa recimo, da so VSI miroljubni (kar je seveda ravno nasprotno!!) ampak recimo, zaradi debate: ostanejo v Sloveniji (ko Nemčija in Avstrija zapreta), dela ne dobijo, že zaradi papirjev ne, če ne zaradi drugega... Stanovanj za njih ne bo na pretek, niti niso zadovoljni kjerkoli, ne vidi se jim hrana,... kaj bo nastalo iz tega?? Razočaranje, jeza, nasilje, povrh vsega pa še islam nasilje... Še vedno misliš, da imamo vse pod nadzorom?
Vsa logična razmišljanja grejo v isto smer, pa se še vedno sprenevedate!!
A veš, da se zopet moramo zadolžiti zaradi tega prehoda migrantov (in ne, ne dobimo od Evrope vsega nazaj, le delček!!!)

plitvi potok (nepreverjen)

Sploh ne vem ka se čudite mujri. On kda nema argumentov sploh ne da odgovora. Samo vrti eno svoje prepričanje pa vire zazavle! Zdaj de pa napijso ka on samo argumentirano komentira, pa ka neman vira ki bi potrdil drugače! Pijše o koristi nemčije zaradi migrantov, kda san ga pa pijto kakšen vpilv do mele migracije na BDP Slovenije glede na to ka nihče nešče tu biti, pa mrk. Naj si prej študije UN prešten. Koji lolek

VRANA (nepreverjen)

Buldog, ne fantaziraj...
Bombardirajo cilje IS, teroriste (in ne, ni "zmernih" upornikov) in ne kjerkoli, kogarkoli...
Tile Sirci bi bili še kako pomembni pri boju proti teroristom. Kot pehotne sile in kot vir informacij o položajih teroristov. S podporo iz zraka bi jih pa pojedli. Naj Müjra poišče VIRE, koliko mladih moških je sedaj na begu. Sem prepričan, da pošten večkratnik na enega terorista. Daj mi natrosi DEJSTVA...
Ženske, deca, starci naj se umaknejo, mladi pa bi se morali boriti za svoj dom, hišo, domovino,...

In ne vem, zakaj pišeš "... državo destabiliziramo" Kdo je to, mi? Glavni akterji nismo iz Evrope, če s tem misliš Evropo. Danes sem ravno videl po RT se mi zdi, koliko ameriških držav NE BO SPREJELO begunce, si mogoče videl tudi ti?? Pa še vedno ne vidimo, da poteka destabilizacija Evrope, vsem na očem. Hkrati pa islamizacija. Gledaš v živo iz Pariza? Eksplozije, streljanje iz "mirne" islamske četrti. Ampak ne, islam je miroljuben, multikulti obogati Evropo... Zopet vsem na očem se dogaja, pa še vedno zagovarjate...

Vipko
buldog

Ti nimaš pojma kaj je islam.... še nobenega muslimana nisi srečal v živo; no mogoče Pajdoja. Jaz jih poznam kar nekaj, nekateri so moji dobri prijatelji in nobenega ne zamenjam s tabo. Veš zakaj? Ker je tudi med krščani veliko potencialnega in realnega verskega fanatizma, veliko ksenofobije in velik deficit v pomanjkanju pameti.... da ni res? Poglej malo okrog sebe.... in ne gledaj predaleč.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Zakaj je pa potem zadnje čase toliko "osamljenih" primerov islamskega terorizma. Še danes se je razstrelila baba v "mirni" islamski četrti, med racijo...

V širši družini je punca hodila z muslimanom. "Zmeren", moderen musliman bi lahko rekli, navidezno. Cel čas moraš paziti in se držati po njihovih pravilih, da jih ne bi slučajno užalil. V njegovi hiši se držiš njegovih pravil, s tem nimam problema, spoštujem njegovo kulturo. V moji hiši pa veljajo moja pravila. Ampak, ko te cela družina prepričuje, obnašaj se tak, na mizo daj tole in tole, da nekdo ne bo užaljen, ko pride v TVOJO hišo na obisk... Tu se pa konča, on mene ne spoštuje kot jaz njega... Epilog je bil: tale "moderen" fant se je MORAL poročiti z njemu dodeljeno žensko-muslimanko. Tudi če vse drugo odmislim, in da je hotel z "našo" punco živeti, se je MORAL na koncu pokoriti njihovemu načinu. Če se nebi pokoril družini, bogve kaj bi se lahko zgodilo. Ker je v njihovi kulturi pač tako. Družine svoje lastne otroke, največkrat dekleta, iznakažejo s kislino,...če se ne pokorijo družini. Tudi v Evropi se to dosti dogaja...

Seveda niso vsi slabi, daleč od tega. Pa vendar, kulturne razlike so prevelike. In mimogrede, imam 2 prijatelja Turka. Vse OK, super, celo pijeta kot žolne, ne držita teh zadev tako strogo ko sta tukaj v Sloveniji (svinjsko meso ne jesta-edino tega se strogo držita). Ampak sta rekla, ko sta z družino je pa vse drugače!!! Tudi če hočeta biti "zmerna", zaradi družine to 100% ne moreta. In to sama priznavata, brez lažne hinavščine...

"deficit v pomanjkanju pameti"- pa si ščel biti pameten pa si se zvezal v lastni modriji?? (ali kak je ONE TRICK PONY pravo-funkcionalno nepismen???) Znan, ka si ščel povedati in san ne gledo daleč, najprej zan zagledno slikico prikupnega psička...

Vipko
buldog

San ti pravo, ka ne gledaj predaleč....:)

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Vipko
buldog

Tudi jaz poznam Turke... čisto malo osnovnega spoštovanja njihove tradicije (ne gre več toliko za vero, ker so mladi toliko verni kot pri nas - skoraj nič) je čisto dovolj, da ni medkulturnih nesporazumov. Kakor praviš: na mizo daš nekaj, kar oni jedo, piščanec naprimer, in je vse v redu.

Glede do odnosa do žensk pa je zelo različno.... ampak tako je tudi pri nas. Verjameš, da pri nas eni tepejo ženske kot živali?

Point: vera je postranska stvar; ali si človek ali nisi.... in to ali si musliman ali kristjan pri tem nima nobene vloge.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Seveda se to tudi dogaja pri nas, nekateri posranci tepejo ženske ko živali. Ampak, vsaj nek promil kulture imajo v sebi, da jih je sram, če to pride v javnost. Muslimani pa imajo navodila in celo pravila "Kako pravilno pretepsti ženo". Pa, pred časom, ko so begunci bili nezadovoljni z hrano je eden kričal: "To ni hrana za nas, to je hrana za pse. To je hrana za ženske." In odvrgel hrano. Kje je tu spoštovanje, prvo do ženske? Drugo, do nas, ki smo mu ponudili pomoč? Pa so bili "zmerni" muslimani, ranljivi begunci !! Zdaj si pa predstavljaj, kaj dela takšen človek, ko ima več moči!

Vipko
buldog

Problem je to, da je sram njih, če to pride v javnost; še bolj pa je sram pretepenih žensk... imam občutek, da se procent pretepenih in zlostavljanih žensk v obeh kulturah ne razlikujeta. In največja svinjarija: države, ki najbolj krši vsa zahodnjaška merila človekovih pravic, posebej žensk se skoraj nikjer ne omenja med barbarskimi državami. Nagradni vprašanji: katera arabska država je to in zakaj se med državami, ki najbolj kršijo osnovne človekove pravice ta zelo redko znajde?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

black panter

odlično delo francoskih in ruskih letal,aretacije v franciji,odlične novice.Naše budale pa še dale vozijo pa vozijo to golazen.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice