Če imate račun, odprt pri spletni banki Revolut, morate Finančni upravi Republike Slovenije prijaviti nov račun, ki vam ga je banka odprla v Litvi. Prav tako morate sporočiti datum zaprtja starega računa, ki vam ga je banka zaprla v Veliki Britaniji.

Britanski spletni ponudnik mobilnega bančništva Revolut se je zaradi brexita preselil v Litvo, kar pomeni, da je zaprl račune uporabnikov v Veliki Britaniji in jih odprl v Litvi.

Prijavo novega in odjavo starega računa lahko izvedete sočasno, sporoča Finančna uprava Republike Slovenije

Podatkov o tujih računih Finančna uprava Republike Slovenije ne pridobiva po uradni dolžnosti iz uradnih registrov in evidenc, zato jih morajo zavezanci sporočiti sami (v osmih dneh po odprtju računa oziroma po spremembi podatkov računa).

Najenostavnejše je to urediti preko eDavkov. Prijavo tujih računov lahko zavezanec sicer odda na dva načina:

Prijavi je potrebno priložiti dokument, iz katerega so razvidni podatki o računu, odprtem v tujini (bančna kartica, pogodba o odprtju bančnega računa, posnetek zaslona IBAN računa in podobno), da finančni urad lahko preveri pravilnost oziroma točnost podatkov.

Pri vpisu številke računa je potrebno biti pozoren, da se ne vpiše številka bančne kartice pač pa številka računa (v strukturi IBAN, vedno tudi z vodilno oznako države, na primer LT).

Več informacij, vključno z obrazci o prijavi tujih računov je na teh spletnih straneh:

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gvk (nepreverjen)

ka to pa za članka. Članek o osnovah davkarije. To vi te hipsteri, pa te vaše nekšne online banke, ka mate par evrov gore. Ka leko na ebaye kupite vajpe :)

stoLetZaOpicame (nepreverjen)

ah prekmurski primitivizem in nerazgledanost v vsej svoji podobi :)

In reply to by gvk (nepreverjen)

Nic nebo (nepreverjen)

Hehe... :)

In reply to by stoLetZaOpicame (nepreverjen)

gvk (nepreverjen)

san dobro razgledane. samo malo trollan

In reply to by stoLetZaOpicame (nepreverjen)

Legenda (nepreverjen)

Ges man se v Nigeriji.

čikapajo (nepreverjen)

Sedaj bo najboljše, ker je Velika Britanija šla iz EU. Po novem boš lahko imel tam odprte račune na bankah in ni je sile, da bi Britanci to razkrili državam v EU in tudi ostalim.
FURS bo lahko Britancem samo pu_il ku_ac.
Premožni Evropejci in ostali, ki si želijo zasebnosti za svoj denar si že manejo roke. Spet bo dobra stara Britanija, kjer je komitent banke kralj !!!
Živel BREXIT !!!

Starejše novice