S Policijske uprave Maribor so sporočili, da bodo v Ormož danes pripeljali šest bivalnikov. Razkrili so tudi, čemu bodo služili.

Zaradi učinkovitejše organizacije dela in zaradi zagotavljanja zdravja pri delu bodo danes na Policijsko postajo Ormož pripeljali in jutri v funkcionalno celoto postavili šest kontejnerjev oziroma bivalnikov.

»Kontejnerji so namenjeni izključno za obravnavo in policijsko pridržanje skupin oseb, ki na območju Policijske uprave Maribor nedovoljeno prestopajo državno mejo ter v nobenem primeru ne bodo služili za nastanitev tujcev,« so pojasnili na Policijski upravi Maribor.

Podobne kontejnerske funkcionalne celote so že postavljene na območju policijskih uprav Novo mesto, Ljubljana in Koper.

Zakaj so se odločili za postavitev kontejnerjev?

Lani je bilo na ozemlju Republike Slovenije obravnavanih 73 odstotkov več nedovoljenih prehodov državne meje kot leto poprej.

Znaten porast nedovoljenih prehodov državne meje so zabeležili tudi na območju Policijske uprave Maribor. Lani so obravnavali 1.449 nedovoljenih prehodov, kar predstavlja 195-odstotno povečanje v primerjavi z letom 2018.

Največ oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo, so v preteklosti prijeli prav na območju Policijske postaje Ormož.

S spleta

Komentarji (38)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vanjek (nepreverjen)

Kaksne konternerje, vej pa ti ljudje preckajo najmanj 5 drzav ka se pridejo, tak trbej napravti kak so grki pa avstrijci bojo, zapreti meje za ilegalce,ce pa jih druge zahodne drzave se izda se zovejo, jih pa na vlak dati pa expresno v nemcijo odpelati. Pa enjajte izkazovati neksno lazno solidarnost, teh migrantov bo enostavno prevec.!!!

antimedij (nepreverjen)

"Postavili bodo šest kontejnerjev za nelegalne migrante"
.
"Kontejnerji so namenjeni izključno za obravnavo in policijsko pridržanje skupin oseb, ki na območju Policijske uprave Maribor nedovoljeno prestopajo državno mejo ter v nobenem primeru ne bodo služili za nastanitev tujcev"
.
Sobotainfo bi trbelo z zakon prepovedati. Isti ste že kak nova24tv.

VRANA (nepreverjen)

Evropa se počasi, a vztrajno prebuja!! Upam, da ne prepozno!! Levnuharji so naredili že preveč škode. Merklovi bi morali soditi!! Mislim, da bo slej ko prej prišlo do tega!!

In reply to by antimedij (nepreverjen)

Vanjek (nepreverjen)

Bojin se ka prekasno, ti mladci mislijo , zaslugi teh samozvanih liberalcev, da je njihova sveta, od boga dana pravica, da pridejo v evropo na socialo, dokler nebodo dobili odlocnega NE— samo z delovno vizo kot je nekdaj bilo normalno, bojo sen silili, zaj pa naj policija in vojska resujeta nepremisljene politicne poteze zahoda in njegovih vazalov!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

antimedij (nepreverjen)

In ti se vö močeš po ton forumi kak si izobraženi pa pameten, v bistvi pa že pri osnovaj bralnoga razumevanja cepneš. Kakšno šoulo si tij te končo? SDS šnelkurs internetnoga sramotenja samoga sejbe? :)

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

antimedij_ ka maš janšefrenijo, ali te gliste boksajo, ali ka je naroube s teuf??? Kak radikalno lejvi moreš biti, ka si še zdaj zatiškaš oči??

In reply to by antimedij (nepreverjen)

antimedij (nepreverjen)

Evo, že drugič si v meglo brsno.... kak po navadi. Moj komentar se je nanašo na bebsti in zavajajoči naslov članka glede na njegovo vsebino. Ali kak san v isti sapi omejno še nova24tv ste imbecilčki fčasik skočili. Radikalno lejvi je pravo..... ha ha ha..... kakše somareče prijavlaš srmaček eden.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

hahahahaha, kda nega argumentov, tö se ideš semantike... Pa seveda dobri stari ad hominem napad, hihihihihihi

In reply to by antimedij (nepreverjen)

antimedij (nepreverjen)

Največji nakladač pa modrijaš na ton forumi se šlepa na nekše argumente.... ha ha ha ha

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

No, že to, ka argumentiranji praviš "šlepanje", pove vse o tebi, retardek...

In reply to by antimedij (nepreverjen)

Levicarnezni (nepreverjen)

Ti bi Merklovi sodo drislin eden... Da pa na vladi bila pa bila gospodarska rast v Nemciji ste se pa slinili kak Nemciji dobro ide pa jo davali za zgled... Butalec eden

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Levicarnezni - pa daj retard, ne delaj nesmiselnih povezav!!! Vejpa za časa Hitlera je tudi gospodarstvo "šlo gor". Kda je delo celo infrastrukturo za vojno, vsi so imeli delo!! Vsi (skoraj) so hvalili socializem, in sicer nacionalsocializem!!! Nej je izključeno, ka nekša država eno stvar dela zelo dobro, drugo pa zelo slabo!!! Gospodarstvo je ena stvar, Merklova pa politično in zgodovinsko zajebala stvar na celi črti. In da, soditi bi ji bilo potrebno, ker kar je naredila, je nelegalno!!!

Vej pa tij tudi maš pametni telefon, ali tij si pa zabiti kak štanga. Oboje velja obenem!!!

In reply to by Levicarnezni (nepreverjen)

black panter

Mrtvo strazo trbej postaviti....

Mešter123 (nepreverjen)

Notri jih zaprejti pa nazaj poslati

Mb78 (nepreverjen)

Kak te dokazes da si nelegalni migrant??
To ko da fake account na faceboku naredis?
Ali mores biti musliman?

VRANA (nepreverjen)

Si tij umsko zaostali, ali ka ti je? Brez papirjev ni nelegalen migrant.

In reply to by Mb78 (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Lapsus: *si
Brez papirjev si nelegalen migrant !!!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

pomalemifolgat… (nepreverjen)

Dečki brez papirjev si nelegalen,ekonomski migrant pa še v prekršku si. V JLA se je za to streljalo.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

STRK69 (nepreverjen)

Aha, aha..ka pa po ton kak zaprosiš za azil? Še veno nelegalen? hmm o.O

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Aha, aha... ka san pa tö ges npr. kda me tij zgrabiš ob 23.30, ka odpelam tvoj bicikl, brez ka bi te pijto karkoli??? Kda me pa zgrabiš, pa te lepo prosim, če mi ga posodiš??? Ti nemoralnež boš še s predsodki pravo, ka san ges kradljivec, geli, hahahaha????

In reply to by STRK69 (nepreverjen)

STRK69 (nepreverjen)

"Nemoralnež"...lol, sori dedi :)
Sicer čudna in zavajajoča primerjava dveh popolnoma različnih materij, ampak ok-če je tvoj svet tak čarno bejli, naj bau.
Tvoj primer je neprimeren, zatau ker je logično, ka de v primerih begunstva prišlo do begov brez zakonskih potrebnih dovoljenj -"that's a given", zaradi milijon možnih razlogov- in zatau je naknadna legalizacija zadrževanja v tuji državi nej tak "absurdna" oz. "nenavadna", kak naj bi tvoj dani primer s krajo bicklina nakazoval, temveč nasprotno - popolnoma normalen in s strani zakonodejalca predviden del regulacije migracij.
Znan ka kak "moralnež" vrvleš v pravni red, zato bi se tudi spodobilo, če bi se držo na veljavne pravne norme in ne bi ozmerjal migrante, keri so zaporsili za azil, za "nelegalneže" itd. :)

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Azil zaprosiš v prvi varni državi!!! Naprej si migrant! Če prestopiš mejo brez papirjev-skrivoma, si ilegalen migrant. Ko mečeš kamenje na policijo, požigaš, si nasilen-si kriminalen migrant-0% za prihod v državo!!! Takih je ogromno v Turčiji-Grčiji trenutno!! Če si v gruči migrantov in imaš zgodovino z ISIS, si terorist migrant! Tudi tega je ogroooooomno in Erdogan tega niti ne skriva in točno s tem izsiljuje-ne gledaš nič poročila???
Begunci imajo pravico do zaščite, NE DO IZBIRE DRŽAVE!!! Seveda pa tile migranti povsem "naključno" izbirajo države z večjimi socialnimi transferji, raznimi ugodnostmi,... To je zgolj slučajno, seveda....

In reply to by STRK69 (nepreverjen)

STRK69 (nepreverjen)

"Azil zaprosiš v prvni varni državi!!!"-Ge pa tau piše, ka bi begunec mogo zaprositi za azil v prvi varni državi? hmmm o.O

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Malo se izobrazi, no. Ne bodi tak levnuhar!!

In reply to by STRK69 (nepreverjen)

STRK69 (nepreverjen)

Nejde najti? O.o

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Pa česa tij ne razmiš??? Begunec je tisti, ki se zaradi vojne ali kakršnegakoli drugačnega preganjanja mora umakniti na varno, drugače je ogroženo njegovo življenje. Torej, če predpostavimo, da so tile prebežniki vsi Sirijci (kakor trdite levnuharji!!!), potem Nemčija, Švedska,... res niso prve države, kamor so se morali umaknili na varno-saj je vmes že kopico varnih držav. Begunec ima pravico biti zaščiten, ne pravico izbirati državo, ki mu je všeč (koriščenje sociale, drugih ugodnosti) !!!! Če hočejo biti zaščiteni, so to že v prvih varnih državah brez vojne, kamor so se umaknili!!! Naprej iz teh držav potujejo IZKLJUČNO zaradi ekonomskih razlogov, ne iz razlogov ogroženosti !!! In temu se pravi ekonomski migrant!!

Vejpa maš Google, malo poišči pa preštuderaj

In reply to by STRK69 (nepreverjen)

EDEN SLOVENEC (nepreverjen)

Jebemti pa rdečo komunistično oblast, kontejnerje za migrante, Slovenci pa naj pocrkamo, ka od virusa, ka od lakote ne bo se ta banda že nekam spakirala.

antimedij (nepreverjen)

Takše pišeš, če si zabiti primitiven desničar ka niti ne razmiš ka je v članki napisano. Prešteš naslov pa že začneš lajati. Aja, pa resno.... maš prav, zdaj mo končno meli pravo rdečo komunistično obast. Čestitke!

In reply to by EDEN SLOVENEC (nepreverjen)

AA43 (nepreverjen)

Evropa se prepozno prebuja!!!! Na zalost nasih in se bolj prihodnjih generacij!!!!!
Pot jim je samo le nazaj ista smer!!!

Vipko
Truplo

Če so pripeljali kontejnerje... vsaj za sedaj pa migrante še v največji meri zadržujejo na turško/grški meji, potem je kot na dlani, da je Evropa pred kapitulacijo, posamezne države se že pripravljajo, ne povejo pa pač prebivalstvu. Vsaj pri nas to ni nič novega. Vsaj jaz tako to vidim. Grki sami vala ne morejo zadržati, še manj pa se grebsti levo in desno s Turki, kajti vojaško so ti neprimerno močnejši. V Natu pa sta obe državi in komu bo kdo pomagal, odmagal?
Mi se še ne zavedamo posledic, se pa oz. to ni preplah, ampak razumno razmišljanje, avstrijski kancler Sebastian Kurz, kateri je zadnjič izjavil nekako takole: "Ob podobnem migrantskem valu, kakor je bil leta 2015, "JE Z EVROPO BREZ MEJA KONEC!" Nič več ne bomo npr. v Gederovcih prehajali mejo brez zaustavljanja, kolesarji npr. pri Kramarovcih brez zaviranja čez... Glede, kako smo se vsi navadili na ene vrste tako svobodo... vsaj psihološko bo hudo.

STRK69 (nepreverjen)

Čudno, politik keri živi izključno zaradi politike straja (pa seveda z klečeplazenjen pred izkoriščevalskimi elitami) bi izjavo kaj takšnoga, strašljivoga?! Čudno-čudno..

In reply to by Truplo

Sibirijec (nepreverjen)

Kuče njin napravte

Vanjek (nepreverjen)

En zagovornik teh nezakonitih migracij mi naj razlozi ka bo evropa z temi milijoni priseljenci, lepo , jasno, brez pljuvanja.

Vajnek (nepreverjen)

Ges ne ven, če je dejansko što v resnici zagovornik teh nezkonitih migracij, tudi tisti keri se po televiziji zavzemajo za tej lidij v bistvi kelko san ges do zdaj razmo ne želejo teh lidij posoj sili pri nas, ampak samo to ka, če že uspejo kak koli priti legalno ali nelegalno skouz telko držav na pouti, ka se jin te gda so že tu tudi nekak na normalen način pomaga. Tudi, če se jih vrne od ge so prišli trbej tou napraviti na nekšen humani in normalno zakoniti način. Je pa po moje nej telko kriva določena politika kera bi naj vabila tej lidij, kak pa kriminalci, keri so tu zavohali dober posel. Oni so večinoma tisti keri ten srmačekon obljubljajo boukše življenje v Evropi in jih s temi obljubami spravijo na pot. Med vsemi temi je cca 40% dejanskih beguncov iz vojnih območij, ostalo so takšni kak san jih že omejno. Je pa potrebno tej stvari malo bole širše poglednoti, nej samo nasedati maloumni propagandi. Dokler de mafija mela koristi se to nede končalo. Migrantski tok od Turčije pa do Hrvaške obvladuje albanska, oziroma mafija iz Makedonije, te naprej pa posle prevzamejo Ukrajinski in Poljski kriminalci, keri tej lidij dostavlajo v Nemčijo ge jih prevzemejo ponovno Turki ali pa tisti ka so že prlje prišli in so se tudi v kriminalne združbe organizejrali. Pot za enoga v Evropo košta cca 7000€, dosta jih ma ker so kao ali vse prodali ali so meli od prej ali pa je cela družina prispevala ka se en gor spravi in te s časoma potegne k sebi še druge družinske člane. V dostih primerih je pa tak ka v bistvih mafija zastonj spravi lidij v Nemčijo in morejo te za njih delati kak sužnji ka odplačajo stroške mafiji ali pa celo opravljajo mafijske posle pri teh nelagalnih migracijah. Drugi problem je pa mentaliteta teh lidij keri prihajajo. Za njhove razmere so to normalni lidje, keri funkcionejrajo v njihovon okolji, gda pa enkrat pridejo v naše okolje pa se ne znajdejo, oziroma določenih stvari ne razmijo. Večinoma se (razen izjem med kere spadajo dejanski izobraženi begunci iz vojnih območij keri so že prej meli stik z našo kulturo) te gda pridejo družijo samo s svojimi, naša družba jih itak ne sprejema, oziroma jih zavrača in je sovražno nastrojena do njih, zato se pač ne prilagajajo. Med svojimi se jin pa nej trbej. Pa tudi večina tistih keri se vključijo v integracijo ma velke težave z razumevanjon toga ka je za nas praf in ka ne. Ge san tudi proti ten migracijan, samo nej na takšen način kak eni ka bi vse poklali in med temi lidami vidijo samo morilce in posiljevalce naših žensk. Seveda je nekši procent tudi takših tak kak v sakši velki združbi lidij, samo to še ne pomeni ka jih trbej vse postrejlati. Problema se je potrebno rešiti drugače, samo ka če kak san pravo za to nega glih kaj dosta politične volje. Tisti kerin so tej migranti voda na mlin in priročna stvar za nabiranje političnih točk in širjenje panike itak nedo nič napravili, tisti ka bi pa mogoče kaj radi napravili pa nemrejo, ker so nej zadosti močni za obvladovanje mafije. Telko.

In reply to by Vanjek (nepreverjen)

Vanjek (nepreverjen)

Dobro razlozeno, samo te bi nam pa naj nasi mediji to tuj tak predstavili, nej pa ka vsakoga ka malo ka proti tomi oznacijo za ksenofoba, na začetku tega migrantskega valu je se bilo kolko tolko normalno vse na tv, se en dopisnik iz tiste regije je lepo razlozil da zadeve niso tako enoplastne in lahko resljive z tem ce jih na slepo sem vabimo, samo naenkrat se pa je vse spremenilo v cisto zagovarjanje teh mafijskih migracij, saj ljudje, vsaj slovenci
, imamo zdravo , logicno, razmisljanje, nebi obstali tisoc let kot nacija ce bi naivno verjeli v vse kar nam trenutna oblast servira

Vajnek (nepreverjen)

Medijon je nej interes predstavlati resnico, še celo nej, če je nej bombastično atraktivna. Samo, če na brzino preletiš članke na to tematiko v keron koli mediji (zasebnon), pa naj je to levi ali desni, je vse tak nafudnjeno in prirejeno ka dejansko misliš ka maš že 50 migrantov na dvorišči. Narod naseda, mediji dobivajo klike in posledično več denarja od oglasov. Neodvisnoga novinarstva skoraj več nega, vse se piše po nareki. Še enkrat, ne vrvlen ka što k nan vabi tej migrante, še celo nej nekši človekoljubi in komuniste kak dostikrat čuješ. Mogoče je dejansko bilo leta 2015 gda so nemci vidli nekšo dodano vrednost v izbraženih beguncaj iz prvoga vala nekšo namigovanje in preračunavanje nemcov glede nove delovne sile, samo se je to fejst hitro izrodilo v tisto ka san ti zgoraj v prejšnjon posti razložo. Dvomin ka Nemčija novači migrante po zabačenih vaseh po Afganistani in ostalih vukojebinah iz kerih prihajajo trenutno največji odstotki nelegalnih migrantov. Ne dvomin pa ka to dela nešče drugi z namenon zaslužka. To zdravo logično razmišljanje pa očitno za Slovence več ne vala. Vačik se nebi že 30 lejt med sebov kregali okoli komunistov pa domobrancov, nebi volili lidij kere cuj gledamo kak nan kradnejo pa jih naslednjič ponovno volimo, se nebi histerično odzvali na zadeve kak so tej nelegalne migracije in zdaj še korona virus.... Nega več logičnoga razmišljanja, samo še panika in egoizem. Ka pa je palik voda na mlin nekomi.

In reply to by Vanjek (nepreverjen)

Conrad Manning (nepreverjen)

Nice article, I can say that when it comes to the router I'm using fritz box 7590. It was really great, I just don't know if it's available in your country.

Vanjek (nepreverjen)

100 procentov se strinjan, takticno nas okoli prinasajo, saj ce tak pogledas so mediji v privat lasti, razen RTV, ki ima nekaj dobrih novinarjev, ampak kot sen prej napisal, nekdo jih je hitro zaustavil ko so realno porocali o migrantih.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice