Ne le Slovence, tudi Avstrijce čaka ponovno popolno zaprtje države. Stroge omejitve bodo v veljavi do torka, 6. decembra.

Po poročanju STA bodo stroge omejitve gibanja, ki so doslej veljale le ponoči, od torka podaljšane na cel dan. Izjeme, ki bodo dovoljevale odhod od doma, bodo opredeljene bolj točno in strožje kot doslej.

Z izjemo članov istega gospodinjstva bodo dovoljena le še srečanja z življenjskim partnerjem, ki ne živi v istem gospodinjstvu, z enim samim najožjim sorodnikom oziroma z eno samo pomembno povezano osebo.

Med izjemami, ki dovoljujejo odhod iz stanovanja, bodo med drugim še oskrba oziroma pomoč osebam, ki to nujno potrebujejo, uresničevanje in izpolnjevanje družinskih pravic in obveznosti, nakup osnovnih dobrin ter obisk pri zdravniku. Izrecno so navedeni tudi obiski pokopališč in sprehodi hišnih ljubljenčkov ter rekreacija.

Odhod z doma na delo ali šolanje bo dovoljeno, če je to res potrebno, a oblasti vsem svetujejo prehod na delo od doma, če je to le mogoče.

Zapirajo se vse nenujne trgovine

Predvidoma do 6. decembra bo ves pouk potekal na daljavo, tudi vrtci se bodo v veliki meri zaprli. Omogočeno naj bi bilo tudi nujno varstvo otrok.

Obenem se v Avstriji s torkom zapirajo vse nenujne trgovine - z izjemo živilskih trgovin, drogerij in lekarn ter še nekaterih drugih. Odpiralni čas bo dovoljen le med 6. in 19. uro.

Ustavljajo se številne storitvene dejavnosti, ki terjajo fizično bližino, med drugim frizerske.

V bolnišnicah bo odslej dovoljen le še en obisk tedensko na bolnika, če bo ta v bolnišnici več kot sedem dni. Določene izjeme bodo veljale za nosečnice, mladoletne in osebe, ki ne morejo skrbeti same zase.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pendl (nepreverjen)

Zdaj pa še napišite kelko da država Avstrija vsen firman kere se moreje zaprejti in nedo mogle v ton časi poslovati. To ste pozabili napisati. Tan nede nišče propadno za razliko od nas.

Alennn (nepreverjen)

80 procentov povprečnega letnega prometa dobijo od države povrnjeno v času zaprtja.

Klaus schwabb (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Imam občutek da v evropi vladajoči tekmujejo šteri de največi diktator - egzekutor... Kot se vidi je ovi mali avstrijski kurac z vlkimi dumbo ušesci trenutno vodilni psihopat... Sem pa prepričan da bo ga ulica odnesla na smetišče in to ne živega.

* (nepreverjen)

Veš, jaz pa imam občutek, da si zaprt, da te sili in da ne veš, kje bi spustil svoje frustracije. In prepričan sem, da si že zaprt doma in te bo tvoja boljša polovica odnesla na ulico... ker takega debila doma prenašat,.. vsaka ji čast! Dobrodošel na ulici!
Kreten schwabb

In reply to by Klaus schwabb (nepreverjen)

Islamomuslič (nepreverjen)

youtube.com/watch?v=jvnzWStWtac
youtube.com/watch?v=HIfcpctOY08

In reply to by Klaus schwabb (nepreverjen)

Neko111 (nepreverjen)

Kakšni vpliv ma Janša po celon sveti, zdaj še Avstrijo doj zaprto. Eni pa gucite, ka se to samo pri nas dogaja, ka vlada kriva pa Janša. Hehee. Avstrijci do se toga dosledno držali, nej kak idioti pri nas

HALO KOMUNISTI… (nepreverjen)

STE ZDAJ VIDELI KAKŠEN VPLIV IMA NA CEL SVET JANŠA ????? tudi na Avstrijo kjer so dosti hujši ukrepi kot v Sloveniji pa nega nasilnih protestov ZAKAJ ? so pač pameten narod za razliko od Fajonke, Bratoušek (316 glasov na zadnjih volitvah) Šarca, ki je kapituliral in Levice.

Zaradi islamskega (nepreverjen)

terorizma so zaprli tudi vse Islamiste v zapor in muslimanske objekte

Starejše novice