V maratonski akciji nadzora hitrosti so policisti zalotili voznico, ki je na pomurski avtocesti, kjer je hitrost omejena na 110 km/h, vozila s 185 km/h.

Policisti so v maratonski akciji nadzora hitrosti, ki poteka še vse do nedelje, ugotovili 1225 prekoračitev. Velika večina voznikov je sicer hitrost dodatno prilagodila, kar je zagotovo prispevalo k temu, da niso obravnavali nobene tragične prometne nesreče. A so se našle tudi izjeme, ki se 'požvižgajo' na omejitve. Na pomurski avtocesti so ujeli voznico, ki je vozila 185 km/uro, dovoljena hitrost pa je omejena na 110 km/h.

Voznica na pomurski avtocesti z 185 km/h

Stacionarni radar je na pomurski avtocesti ujel rekorderko, ki je vozila z 185 km/h. "Voznica, ki je krepko prekoračila omejitev 110 km/h, je državljanka Romunije in je vozila osebni avtomobil z nemškimi tablicami. Policisti so voznico oglobili s 1200 evri kazni in devetimi kazenskimi točkami," nam je sporočila Suzana Rauš iz PU Murska Sobota.

Več kot 700 lokacij meritve hitrosti

Prvi del maratonske akcije policistov, v kateri je sodelovalo okoli 250 slovenskih policistov na več kot 700 lokacijah na slovenskih cestah, je minil mirno. Večina voznikov je te dni vsekakor prilagodila hitrost, policisti so pa ujeli tudi precej hitre voznike.

Največ kršitev v naselju

V včerajšnjem nadzoru so policisti ugotovili 1225 prekoračitev hitrosti, v 768 primerih so bili vozniki obravnavani na kraju ustavitve, 457 lastnikov motornih vozil pa lahko pričakuje, da bodo v naslednjih dneh po pošti prejeli obvestilo o ugotovljeni prekoračitvi hitrosti. Večino kršitev so policisti ugotovili v naseljih (640), 102 kršitvi sta bili ugotovljeni na cestah izven naselja, 483 kršitev pa so policisti ugotovili na avtocestah.

Rekorder z 248 km/h

Vsa opozorila in napovedi akcije pa so preslišali nekateri posamezniki, ki so prekoračili hitrost preko vseh razumnih meja. Tako so policisti na primorski avtocesti ugotovili dve večji prekoračitvi hitrosti (eden izmed voznikov je vozil z 248 km/h, drugi pa 200 km/h), na pomurski avtocesti, kjer je hitrost omejena na 110 km/h, pa so policisti izmerili prav tako nadpovprečno veliko hitrost, kar 185 km/h.

Naslednja akcija v poletnih mesecih

"Policisti smo zelo zadovoljni z izpeljano akcijo. Po včerajšnjem uspehu bomo vsekakor podobne aktivnosti izvajali tudi v prihodnje. Naslednja akcija po bo v sredini junija in avgusta," je povedal Robert Vehovc, predstavnik Sektorja prometne policije.

Nadzor se nadaljuje do nedelje

Vseevropski poostren nadzor hitrosti poteka naprej vse do nedelje. Policisti bodo ob rednem delu opravljali meritve hitrosti na tistih točkah, kjer je bilo z analizami ugotovljeno, da izstopajo glede na število prometnih nesreč, in na točkah, kjer si to želijo občani in so svoje predloge izrazili preko spletne strani policije.

Foto: murska-sobota.si

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
1411

ka zaj, 284 ali 248km/h?

Moravcar (nepreverjen)

Lejko prosim cipotova zacas prlej kak objavlas clanke citati napisano??? V saksnon clanke tresnes mimo! V naslovu 284 v clanke 248! rajsi pice dale pece ka novinarstvo je nej prepisovanje od STA in ostalih medijov!

300 (nepreverjen)

250 še ni hitrost, kda se bo 300 pelala/pelo se naj javi.

M (nepreverjen)

Z bedarijami se ukvarjate tukaj! Dejstvo je, da so jih premalo ujeli, saj je na drug dan po preklicani akciji stanje še vedno obupno.
Danes je malo manjkalo, da se en voznik zvečer v dežju in slabi vidljivosti ni peljal čez mene (dobesedno). Vozil mi je tako za ritjo, da nisem videl več njegovih luči. Pred sabo sem imel promet, vozil po omejitvah, nakar me je prehiteval v naselju skozi križišče in čez lahko povem "kritičen" prehod!
Te akcije so larifari saj ne ločijo plevela od semena! Bi bil bolj vesel nenapovedane akcije!

vegač (nepreverjen)

to je nekaj normalnoga šteri se vozi po toj "avtocesti" v petek večer to vidi sakšnkrat samo ges neven ge so te policaji ka bi jih sakšni petek lejko telko zgrabili Romune mslin

vajz (nepreverjen)

Ge san se zdnjič pelo 140, pa me je Romun z kombijon prehitejvo.

MojTeGuro (nepreverjen)

A te slovenske točke ki jih je romunka dobila bo lahko v kakem bugarskem mercatorju izkoristila???V čem je fora da dobivajo oni točke?Saj pa mi jih v tuji državi ne dobivamo samo kazen poravnamo denarno in to je to!JOOOOJ GLUPA SLOVENIJA OD KOD SRAMOTE TVOJE!

Starejše novice