Na košarkarski tekmi Miami-Dallas, kjer sta se pomerila Goran Dragić in Luka Dončić, je imel priložnost ameriško himno zapeti Aleš Kirbiš iz Dobrovc na Dravskem Polju.

Sinočnji NBA spektakel je bil v znamenju Slovenije.  Poleg množične podpore s tribun, kjer je dvorano AmericanAirlinesArena v Miamiju zasedlo čez 2000 Slovencev, da bi si ogledalo dvoboj slovenskih košarkarskih zvezdnikov, je ameriško himno pred samim dvobojem zapel 27-letni Aleš Kirbiš iz Dobrovc na Dravskem Polju. 

»Zadnja 2 dneva sta bila čisto nora, še vedno mi ni čisto jasno, kaj sem pravzaprav včeraj delal. Kljub strahu in tremi sem zadovoljen z odpetim in reeees vesel, da sem to lahko storil,« je po dogodku zapisal na Facebooku, ko je požel bučen aplavz s strani več kot 20 tisoč glave publike.

Tekma se je sicer končala v prid domači ekipi Miami Heat Gorana Dragića, ki je premagal rojaka Luko Dončića ravno na njegov 21. rojstni dan.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čergoli (nepreverjen)

Naj trumpusu poližejo zadnjico!!!!

Vipko
Truplo

Ne vem, zakaj navadno pri skoraj vsaki temi tak negativizem?
Sodelovanje med narodi, vzajemno spoštovanje, spoznavanje, sprejetje drugih kultur (seveda v sorazmerju in v normalnih mejah) bi moralo biti vodilo za sožitje med narodi.
Žal, gornji komentator: se ti sploh zavedaš, da je samo teksačanov približno petnajstrat več. Da je to deseto največje gospodarsvo na svetu. Da so nas spoznali, tako po športni plati, upam tudi po vzornem navijanju in obnašanju izven dvorane... da ne bomo zabiti in nekulturni Balkanci, samo trmasti Slovani in ne vem še kaj... vsaj meni se orosijo oči ob takih dogodkih. Pišem bolj o Texasu, čeprav je bila tekma na Floridi. Več ali manj se vse dogaja zaradi Luke in manj zaradi Gorana.
Čez približno tri tedne nas čaka v Dallasu... slovenski večer, prerdstavitev našega turizma in gospodarstva... bodimo ponosni in ne tako zajedljivi!

In reply to by Čergoli (nepreverjen)

Starejše novice