Slovenska karitas skupaj s partnerskimi organizacijami danes začenja tradicionalno preventivno akcijo 40 dni brez alkohola, ki letos poteka pod geslom Izberi prav. Bodi z mano. Z njo udeležence vabijo, da namesto alkohola izberejo čas za svoje najbližje, hkrati pa z akcijo izražajo solidarnost vsem, ki trpijo zaradi alkohola.

Z akcijo 40 dni brez alkohola, ki letos poteka že 12. leto, pozivajo, da se v postnem času odpovemo pitju alkohola. Kot je izpostavil Imre Jerebic s Slovenske karitas, si Slovenci pri pitju ne znamo postaviti merice.

Po njegovih besedah tako cilj akcije ni učenje abstinence, ampak postavljanje merice. Prav tako je to obdobje priložnost, da preizkusimo svoj odnos do alkohola.

Akciji se je pridružil tudi član ansambla Modrijani Blaž Švab

Na spletnem portalu Med.Over.Net, ki se je prav tako pridružil letošnji akciji, lahko pomoč ljudje, ki imajo težave z alkoholom, poiščejo na forumu.

Glas akcije bo letos pomagal širiti tudi član ansambla Modrijani Blaž Švab, ki je ob tem izpostavil, da mladi potrebujejo pozitivno vzpodbudo. S pohvalo pri dejavnosti, ki jim gredo dobro od rok, jim lahko pokažemo, da so dobri in uspešni, ko ne pijejo alkohola, je še dejal.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
strejaš (nepreverjen)

Te post na cerkveni podlagi si naj oni nekan sklačijo! Naj namenijo tisto cerkveno premoženje, od keroga jin nej trbej davkov plačuvati, žrtvan alkoholizma pa te de kakši hasek nej ka vero širijo prek takših fint! sramota

Oliverka

Prekmurci ? Zelo zelo redko bi to komu uspelo.

tarantela

Oliverka verjetno sodiš po sebi. Meni bi zagotovo uspelo, če bi se odločil za tak post. Vendar ne post zaradi cerkvenih želja, temveč kar tako. Pa imam svoje gorice in vino, ki ga prodajam, saj imam tudi stalnega odjemalca - gostilničarja.

Oliverka

tarantela - to so tvoje pobožne sanje. NIKOLI ti ne bi gratalo. Imaš v sebi prekmursko kri.

tarantela

Uspeva, uspeva, brez skrbi. Nismo vsi taki kot ti.

Oliverka

Če ti do zdaj ni uspelo ti tudi ne bo uspelo. Tisto, da 14 dni ne piješ ne šteje. Zdrži leto dni brez alkohola. Sama ne pijem alkohola. Med vsemi, ki jih poznam samo dva ne pijeta. Čisto male vasice na Goričkem imajo pet gostiln in vse dobro služijo. Poleg goric.

tilen1

Saj ni nič narobe, če spiješ kakšen kozarec vina ali pa kakšno pivo. Ko dosti piješ in pa vsak dan, tisto je nevarno.

gostja (nepreverjen)

brez problema
ne bi pa mogla brez problema brez čokolade, recimo, kar je tudi problem, morda celo večji

Starejše novice