FOTO: 24sata.hr (Vjeran Zganec Rogulja)
Znane so nove podrobnosti pretresljivega umora na Hrvaškem.

Po neuradnih podatkih naj bi obdukcija pokazala, da je 18 let pogrešana Jasmina Dominić umrla zaradi počene lobanje, potem ko je utrpela več udarcev v glavo. Sodišče je za njeno sestro, osumljeno umora, zdaj odredilo pripor.

Spomnimo, da je naše južne sosede pred dnevi pretreslo grozljivo odkritje. V Palovcu, hrvaški vasici, zgolj trideset kilometrov oddaljeni od slovenske meje, v zamrzovalniku našli truplo 23-letne ženske, pogrešane že od leta 2000. 

Po pisanju medijev naj bi šlo za pogrešano Jasmino Dominić, za katero se je pred osemnajstimi leti izgubila vsaka sled. Takrat 23-letna študentka v Zagrebu je svojcem nazadnje sporočila, da odhaja v Pariz, nato pa izginila. 

Kot je poročal portal emedjimurje.rtl.hr, so truplo odkrili po tem, ko se je zaradi izpada elektrike iz zamrzovalnika začel širiti precejšen smrad. Policisti so zaradi suma umora aretirali moškega in 45-letno sestro pokojne. 

Moškega so v vmesnem času že izpustili. Zoper osumljeno umora sestre pa je po najnovejših informacijah zaradi nevarnosti ponovitve kaznivega dejanja in vplivanja na priče bil odrejen enomesečni pripor. 

»Imela je vse, jaz pa nič«

V javnost medtem prihajajo nove pretresljive podrobnosti dogodka. Po poročanju hrvaških medijev naj bi Smiljana Srnec, ki se trenutno nahaja v zaporu v Varaždinu, policistom med prvim zaslišanjem povedala: "Ubila sem jo! Potolkla!"

Kot je dejala, je pograbila prvo stvar, ki ji je prišla pod roke in z lesenim predmetom večkrat udarila svojo sestro. Ko je ugotovila, da jo je potolkla do smrti, je njeno truplo spravila v zamrzovalnik. Dogodek se je po ugotovitvah tožilstva zgodil leto po Jasmininem izginotju.

Motiv za kruto dejanje naj bi sicer bila zavist. "Imela je vse, jaz pa nič. Njej so dali vse, meni pa nič," je osumljena menda povedala policiji, preden se je začela ravnati po nasvetu odvetnika in se vzdržala izjav. 

Samo odkritje je bilo pretresljivo. Po poročanju hrvaškega portala index.hr je truplo bilo zvito v klobčič. Ena od prič je povedala, da je truplo žrtve v zamrzovalniku bilo golo, upognjeno v kolenih, z rokami ob telesu. Poškodbe menda niso bile vidne, lasje pa so bili ohranjeni in lica rdeča.

Smiljano Srnec na občinskem državnem odvetništvu kmalu čaka zaslišanje, predvidoma naj bi zaslišali tudi njeno mati. To naj bi osumljena – prav tako kot lastno hčer – sprva prepričala, da Jasmina še živi. Mati je tako šele pet let po Jasmininem izginotju pogrešano osebo prijavila policiji.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
plüg (nepreverjen)

Ka ste Slovenske novice gratali?

Starejše novice