Poslovila se je legenda zlate dobe Hollywooda.

V 104. letu starosti je umrl igralec Kirk Douglas, je v sredo sporočila njegova družina. 

Douglas je bil leta 1916 rojen judovskim ruskim imigrantom v New Yorku. Kot igralec je bil znan po številnih odrskih in filmskih vlogah, vključno z naslovno vlogo v filmu Spartak leta 1960. Hollywoodski velikan je filmska platna zaznamoval kar šest desetletij.

V objavi na družbenem omrežju Facebook je njegov sin Michael Douglas, prav tako filmski igralec, zapisal, da je bil "za svet legenda, igralec zlatega obdobja filma, ki je dobro živel v svojih zlatih letih, človekoljub, ki je bil zavezan pravičnosti in idealom, v katere je verjel, ter s tem postavil standarde za vse nas". 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
Truplo

Edina absolutna resnica in pravica na svetu je, da mora vsak pač en dan umreti. Tudi take korenine, kot je bil Kirk. Kolikor se ga spomnim, je navadno igral take nekoliko cinične vloge, v katerih se je neverjetno znašel. V svojih vlogah je imel navadno kot igrana oseba nekaj za bregom, vsaj jaz sem bil pri njem vedno občutek, da ima v žepu še dodatnega, rezervnega asa!
Naj počiva v miru!

Vipko
Truplo

Malce me sicer čudi, da ni nobenega drugega zapisa na tem portalu o smrti res ene izmed zadnjih legend zlate dobe Hollywooda. Sem pa našel v Mladini zanimiv zapis o igralcu s strani Marcela Štefančiča, katerega vsi poznamo po vodenju oddaje Studio City. Res, je za prebrati:

https://www.mladina.si/177814/100-let-samote-kirk-douglas/

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

He he he...Truplo bere Mladino pohvalno.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Ne spomnim se točno, vendar "mislim", da je to oz. nekaj podobnega izrekel Napoleon: "Pameten vodja spozna svoje sovražnike!" Kajti, kdo podceni le-te lahko hitro pogrne. Se strinjaš?

Jaz velikokrat tudi preberem kaj v Mladini. Če jo primerjam z Demokracijo lahko rečem, da je stran veliko bolj pregledna. Neke podobne članke torej preberem rajši v Mladini. Drži pa tudi, da kaj prida ne sledim nobeni od naštetih spletnih strani. Saj oboji... več ali manj nakladajo in vlečejo vrv vsak k sebi. Kakor naša politika, zato pa imamo, kar imamo. Vsaj trenutno: cirkus!

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Starejše novice