Slika je simbolična.
V Avstriji bo cepljenje proti covidu-19 od februarja obvezno za vse, ki imajo v državi prebivališče in so stari 14 let ali več, sta danes sporočila minister za zdravje Wolfgang Mückstein in ministrica za ustavne zadeve Karoline Edtstadler.

Izjema bodo le nosečnice in osebe, ki se ne bodo cepile iz zdravstvenih razlogov.

Obvezno potrdilo zdravnika

Slednji bodo morali po besedah Mücksteina predložiti potrdilo zdravnika, medtem ko je glede nosečnic izpostavil, da je cepljenje zanje, čeprav ne bo obvezno, "izrecno priporočeno", tudi s strani zdravstvene stroke.

Štirikrat na leto bodo v Avstriji organizirali tako imenovane cepilne dneve, ko se bodo morali vsi, za katere velja obvezno cepljenje, cepiti ali pa v centralni cepilni register vnesti utemeljen razlog, zakaj tega niso storili. Prvi tak dan bo 15. marca, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Visoke denarne kazni

Tiste, ki nič od tega ne bodo storili, bodo čakale denarne kazni v višini do 3600 evrov, odvisno od višine njihovih prihodkov. Tisti, ki se bodo namesto za običajen odločili za skrajšan postopek, bodo morali plačati 600 evrov kazni.

Zakon o obveznem cepljenju bo predvidoma v veljavi do konca januarja 2024, a to se lahko še spremeni.

Dogovor poleg vladnih ljudske stranke (ÖVP) in Zelenih podpirajo tudi opozicijski socialdemokrati (SPÖ) in stranka Neos, še poroča APA. Kot je poudaril ministrica Edtstadler, to nikakor ni samoumevno in odraža široko strinjanje, da je splošna obveznost cepljenja potrebna, če se želi Avstrija končno izviti iz primeža pandemije. Cilj je zaščita javnega zdravja z učinkovitimi in sorazmernimi sredstvi, kar cepljenje je, je dodala.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
helmut (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pravilno pri nas bi tudi tak mogli napraviti,

necepec (nepreverjen)

Jawohl, Herr Helmut!! Zicher!!

In reply to by helmut (nepreverjen)

on. (nepreverjen)

tejbe prvoga 15x zaporedoma cepite, pa to direkt v možgane, če jih sploj maš. obvezno ceplenje ja.. brez kakšeh kole poskusov itd.. še to ka so delale na živaleh kere so mejrale kak po tekočon trake.. zato so ukinile tej teste, pa šli direkt na lidi.. vse de v kratkon vne, do šli tej diktatore za rešetke

In reply to by helmut (nepreverjen)

Anonimes (nepreverjen)

Obvezno de komaj te ko bojo tisti kateri de ta genocid izglasovali (ime*priimek) in ignorantsko zavrnili nürenberški kodex sami odgovarjali za posledice !!! 🖕

In reply to by on. (nepreverjen)

helmut (nepreverjen)

daj ne fantazeraj ka nemaš pojma .... zaradi takih kak si ti smo tu ge smo v riti z vsemi omejitvami.

In reply to by on. (nepreverjen)

Anonimes (nepreverjen)

Obesi se p. ti matrna sajava! Proklet bil ti posrani, izdajalski odvetnik!

In reply to by helmut (nepreverjen)

321323123 (nepreverjen)

Medtem ko pri nas še vedno forsirajo cepljenje, da ne nadaljujem z željami, v Veliki Britaniji že objavljajo podatke, zaradi katerih bi promotorji obveznega cepljenja morali na zatožno klop!

grb 54h5 (nepreverjen)

FB?????

In reply to by 321323123 (nepreverjen)

Salafist (nepreverjen)

Sem za, necepilci pa samo jočte tu, vej vas tudi čaka pomali to;)

Starejše novice