V Sloveniji in v več kot 55 državah bodo danes začeli prodajati novi Applov mobilni telefon Iphone X. Gre za najdražji Applov mobilnik doslej, v Sloveniji bo treba za različico z največjim pomnilnikom odšteti blizu 1400 evrov.

Apple je svoje nove aparate iz serije Iphone predstavil septembra, toda naprodaj je bil le model Iphone 8. Kot poroča STA, analitiki ugotavljajo, da se doslej ni preveč dobro prodajal, saj ljubitelji Applovih naprav čakajo na Iphone X.

Ta na prodajne police prihaja danes, prve količine pa so seveda omejene. Novi Applov paradni model je prvi Applov pametni telefon, pri katerem zaslon zavzema skorajda celotno sprednjo površino. S tem je lahko 14,7-centimetrski zaslon zapakiran v ohišje, ki je le malo večje kot pri manjšem od dosedanjih dveh modelov iphonov. Ohišje iz nerjavečega jekla in stekla je tokrat na voljo v temno sivi ali srebrni barvi, pomnilnik pa je na voljo v dveh velikostih, in sicer 64 GB ali 256 GB.
 

Z začetno ceno 999 dolarjev v ZDA je Iphone X najdražji pametni telefon, ki ga je Apple kadarkoli doslej ponudil naprodaj. V Sloveniji so cene pri izbranih trgovcih in večjih operaterjih brez vezave blizu 1200 evrov za Iphone X 64 GB in blizu 1400 evrov za Iphone X 256 GB.

S spleta

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BB

Na juriš...

...tou morete fsi meti :) :) :)

Tujec 2

Telefoni za bedake ! Če mislite, da boste s temi telefoni v roki nekaj pomenili, ste res " hepjeni " !

In reply to by BB

heh... (nepreverjen)

in spet osnovnošolčki z iphone x.. glavno da ima moj sinek iphona doma pa jamrajo da nimajo za jesti...

han solo (nepreverjen)

Telefon za poznavalce, sigurno pa bo tudi statusni simbol, tako da bo ene tudi to pritegnilo k nakupu.

Samo bedak pa lahko pravi, da je za bedake.

? (nepreverjen)

han solo, nima smisla, tip je tako bolan-mentalno, da sliši kako trave raste.

In reply to by han solo (nepreverjen)

Tujec 2

Če je tebi tak telefonček statusni simbol, si resno revež tako v glavi kot v žepu !!!!! Premali si, da bi bil veliki !

In reply to by han solo (nepreverjen)

Maulwurf (nepreverjen)

Saj ni rekel, da je njemu statusni simbol, ampak da bo statusni simbol. To je razlika, bumbar, velika razlika!

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Bumbar, tudi za druge to velja ! Nekaterim je potrebno dobesedno vse narisati, da vsaj malo razumete !

In reply to by Maulwurf (nepreverjen)

bono1

Kdor si bo kupil ta telefon je čisto njegova stvar, kdor si ga pa iz kakršnega koli razloga ne bo kupil je tudi njegova stvar vendar bi bilo dobro, da pol ne piše blesavih komentarjev ostalim, ki si ga bodo kupili.Temu se pravi navoščljivost!!!

Tujec 2

Tebi ga bo verjetno kakšna " poznana " pevka kupila.

In reply to by bono1

Vajz (nepreverjen)

Rabiš razlog za ne kupiti takšen aparat?

In reply to by bono1

fgd (nepreverjen)

NAVOŠČLJIVCI,
Cena med avtomobilom z enako opremo (C5 in BMW...) je tudi velka. In ka zdaj so posledično tisti ka majo BMW... NORCI oz. OVCE?
Dragi telefoni so pač luksuz kerega si vsaki ne more privauščiti, oz. si ga kupi in posledično mora fajn drugje šparati!
Mislin šinfate in blaudite kak največji seljaki!
RAZMIN, DA BI SE ŠTUKALI KERI TELEFON JE BAUKŠI V TON CENOVNEM RAZREDU!

Tujec 2

Norec si ti, ki en telefon ( obrok okrog 45 do 50 evrov ) primerjaš z BMW - jem za 100.000 evrov ali več. Kaj boš ti s telefonom, pri katerem tričetrt funkcij ne boš nikoli uporabljal ? Samo se noš z njim " vun metal " in nič drugega. Ne zavedaš pa se, da si res bedak, da se boš z nečim, kar je vredno 1500 evrov , vun metal in pri tem mislil, da si toplo vodo odkril. Ni to nobena favšarija, to so dejstva ! In ko si tak pun s to " favšarijo " , ki je vredna 1000 ali 1500 evrov, samo poveš, kolikšno bogastvo je tebi 1500 evrov. Ne bi se rad " vun metal" ali takšen telefonček si lahko z ženo kamot vsak mesec kupiva in nama pri tem ni potrebno nič šparati. Pa nama to na misel ne pride, ker bi bila to res norost. telefon za 200 - 300 evrov je čisto dober, da z njim delaš vse, kar rabiš. Je pa žalostno to, ko vidiš kakšno potrošniško družbo so Američani v 25 - ih letih napravili iz Slovencev. Upam, da boš vsaj delno razumel moj zapis, za celoto dvomim.

In reply to by fgd (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Jesen u meni tuguje,
a ja sanjam čemprese;

poznaš to pesem?

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Sod piva - to je želja moja, litra dva - je realnost moja.

In reply to by butalec (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Obstajajo ljudje, ki takšen telefon dejansko rabijo. Vendar 99,99% njegovih kupcev ni med temi..... To je, kot da kupiš 400 konjski traktor za svoj vrtiček....

wwg (nepreverjen)

Logika odzaja je čistak enostavna. Apple je dosegeu maksimum pri števili uporabnikov oz. jemi upada. In če želijo dosegati vedno vekše dobičke ne ostane drugo kak tau ka podražiš izdelek. Vsakša naslednja verzija de občutno drakša, s ten ka ponujajo kak novosti zadeve, kere pri android telefonaj obstajajo že en čas. Ampak lidje vrvlejo ka so tau revolucionalne novosti kere so si pri Apple zmislili. Vse je v marketingi.

Tudi či bi telefon büu 2.000€ bi ga lidje kak zmejšani pograbili, ker tu nejde za racionalno razmišljanje, temveč za religiozno-ideološko verovanje.

Tujec 2 sem idiot (nepreverjen)

Točno to, pa je nekdo zadel ozadje formiranja cene!

Sam sem si kupil Note 8, sem gledal X, pa bi si ga lahko privoščil, brez problema in vezav ter obrokov, pa mi ni bilo racionalno, taka razlika v ceni.

Najdražje stvari bodo vedno imele zagotovljene kupce, najcenejše tudi. Je pa problem, da ljudje ne razmišljajo, prave dobrine se skrivajo med tema dvema ekstremoma.

Za Tujca 2 bi bila dovolj Mobi Reglja (vse ostalo je prezahtevno za uporabo).

In reply to by wwg (nepreverjen)

tujska legija (nepreverjen)

Meni pa je moj Samsung čisto dober, važno mi je da ges lehko tefoneran pa ka dosti ne plačan, je že stari ali dela kak prava mašina, edino tipke moran skauz pucati ka man masne rokej pa vse tipke zamažen. Ges mislin ka sakšni naj telefonera kak pač lehko. Mi eni pač z starimi telefoni, lejpe sobočanke z našminkanimi nojetami pa morajo pač z novin telefonon ka se malo vo mečejo kak one vse obvladajo. Še bolj so pa špajsni kakšne moški ka turbice za telefon sebof vlačejo te pa z modernimi telefoni tak na glas gučijo ka vsi k njin gledajo.

Čika-pajo (nepreverjen)

Kaj bom jaz delal s svojim denarjem je moja stvar, enako velja za ostale ljudi. Ogromno stvari kupujemo katere sploh ne rabimo, oziroma niti ne vemo uporabljati
ampak spet je to izbira vsakega posameznika. Tudi alkohol , hrana in cigareti so ena takih katerih izbira kaj, koliko kdaj je prepuščena vsakemu sebi.

Tujec 2

ODVISNIKI o tem niso sposobni sami odločati !

In reply to by Čika-pajo (nepreverjen)

VILI76 (nepreverjen)

Šminkeraj...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice