Klici v druge države Evropske unije kmalu še cenejši.

S telekomunikacijskim svežnjem, ki so ga potrdili evropski poslanci, bodo telefonske storitve 15. maja prihodnje leto postale cenejše in hitrejše. Evropska unija bo namreč določila najvišjo dovoljeno ceno za klice med državami članicami.

Cene klicev bodo omejili na 19 centov na minuto, ceno besedilnih sporočil pa na šest centov. S predpisi želijo spodbuditi tudi naložbe, potrebne za vzpostavitev povezljivosti 5G v evropskih mestih do leta 2020, s čimer bi se občutno povečala hitrost telekomunikacijskih storitev.

Doslej so regulaciji bile podvržene le cene klicev, ki so jih uporabniki opravili med gostovanjem v drugi državi EU, ne pa tudi klici od doma.

Trg se spreminja, z njim pa tudi predpisi

Tudi spletne storitve, kot sta Skype in Whatsapp, naj bi z novo zakonodajo postale preglednejše in zanesljivejše. Kot pojasnjujejo v Informacijski točki Europe Direct Pomurje, si s predpisi prizadevajo predvsem za boljšo zaščito uporabnikov.

O spremembah je Evropski parlament torej že glasoval, 17. decembra pa naj bi tekst bil objavljen tudi v Uradnem listu EU.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
xalakexum

Dobra novica za vse moje prijatelje. Podjetje z znanjem, ki ponuja spletno delo doma. Sedaj si lahko zaslužite do 500 dolarjev na dan doma kmalu po nekaj urah dela v obrazu. Pridružite se nam in obišcite našo spletno stran za vec podrobnosti.

obišcite+++++>>>>> www.Trade46.com

Starejše novice