Teh sedem držav lahko po mnenju revije Forbes skoči na sam vrh najpomembnejših turističnih destinacij v svetu po koronakrizi.

Turistična panoga se po vsem svetu sooča s še nedavno nepredstavljivim upadom turistov, a številne države po svetu se že pripravljajo na vnovičen razmah turističnih obiskov, ko bodo potovanja bolj izvedljiva.

Za nekatere države bi to lahko bila ključna priložnost, da se uveljavijo kot vidna regionalna sila v turizmu, piše revija Forbes in predstavlja seznam sedmerih vzhajajočih zvezd v turizmu, ki še niso postale svetovno priljubljene destinacije, a imajo vse sestavine na voljo - neokrnjene naravne lepote, zgodovinsko pestrost in očarljiva kulturna doživetja.

Na seznamu teh turistično »zelo podcenjenih držav« se je ob Etiopiji, Iranu, Mjanmaru, Gruziji, Filipinih in Tuniziji znašla tudi Slovenija.

Kot so zapisali pri reviji Forbes, slovenske sosede Italija, Hrvaška in Avstrija privabijo veliko turistov, medtem ko »ta majhna gorata državica ostaja eden izmed najbolj podcenjenih draguljev v regiji«.  

Ljubljano opevajo kot glavno kulturno središče v regiji z muzeji in s čudovitim gradom, ki ponuja pogled na staro mesto.

Po raziskovanju prestolnice Forbes turiste poziva, naj se odpravijo proti severu do Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka, kjer se - kot pišejo - v izobilju nahajajo naravne lepote Slovenije.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
buldog

Slovenija nikoli ne bo mogla postati neka mega turistična destinacija, ker zaradi majhnosti njeno okolje tega ne prenese in ker tega nihče pameten noče.
Če govorimo o masovnem turizmu si njegove učinke lahko ogledamo na Balearih, Kanarskem otočju, Hrvaški, Pataji, Baliju ali kjerkoli drugje, kamor se zgrinjajo milijoni turistov. Pojavljajo se namigi, naj bi za potrebe turizma "žrtovali" Postojnsko jamo in Bled... to se pravi najdaljši in svetovno znani in eden najlepših jamskih sistemov ter eno od celih dveh ledeniških jezer.... za kaj naj bi žrtovali in za koga? Zakaj naj ne bi ta dva bisera ohranili za naše potomce? Kdo smo mi, da si dovolimo nekaj žrtovati, kar niti ni naše?
In kje je tu konec? Bled je že totalno pozidan, bohinjske vasi so na tej poti, kvaliteta vode v Blejskem jezeru je katastrofalna, na stenah Postojnske jame se razraščajo alge..... eh, pa to je le malenkost okoljske škode od množičnega turizma. Ali drugače rečeno: prodajamo svojo substanco za prgišče novcev.
Zato: če se ne znamo iti butičnega turizma (in ne znamo se!), kdo potrebuje množičnega? Mogoče pa bo to corona in njene posledice to ustavila. Da bo letalska karta iz Londona do Brnika in nazaj vsaj 300 evrov. To bi zreduciralo prihod britanskega (in ostalega evropskega) nižjega sloja v podalpsko deželico.

Cotas (nepreverjen)

Prav mas, ze zdaj idemo v soboti v noro pamet da se pa kolone lokalnih turistov vlecejo cejli den po cestah. Ka bi se bilo ce bi meli mnozicni turizem, mi lejko mamo dobre gostilne, toplice, lepo pokrajino, ljudje do prisli, te vavcere bi pa lejko tuj za kaksno dobro kosilo ponucali, zakoj bi se moral na bled vleci, Ge na nas tak gledajo kak sirmake, al pa na naso elitisticno obalo... naj nasi tuj ka zasluzijo. Tak smo vidli ka so nas tej” slovenci “ niti v promocijski spot nej dali...

In reply to by buldog

Bonge (nepreverjen)

Pa ka nete pozabili ka sta župana Bleda in Pirana najbole kriviva za to ka nas je vlada v občine zaprla. Naj si zdaj samiva rešavleta turistično sezono.

In reply to by Cotas (nepreverjen)

Marduk

Ja ali pa s kolesi na pot. Prekmurje je kot nalasc za to. Infrastruktura je ze ali, pa tudi, ce je ni, je fajn in nekaj svojevrstnega se voziti po kolovozih in gozdnih cestah, vstan od prometa.
V Mali Polani..., se se kdo spomni Copekovega mlina? No, tam je lokacija se zdaj zaprta za javnost, se od casov snemanja Kmetije. Lep postanek bi bil tam, pa na koncu, se v "lougi", med cebelami in nato do jezerca pri zapornicah ob Ledavi in nato do Lendave ter goric. Imas voznjo skozi gozd, ob Črncu, imas pogled na polja...
Pises o Copekovem mlinu tukajsnjemu urednistvu, pa ni niti za povohati in preveriti kaj se dogaja z mlinom? Zakaj je se zaprto?!
S takimi malimi zadevami in povezovanjem se ustvarja zgodbo o trajnostnem turizmu. Ne pa z nekimi "projekti", na papirju.

Anti Komunist/… (nepreverjen)

Copekov mlin je Ljubljanska last Poop Tv-ja

In reply to by Marduk

Oseba (nepreverjen)

Copekov mlin in okolica je žal postal Dachau, oziroma vsaj tako zgleda s to visoko žičnato ograjo. Sramotno

In reply to by Marduk

Vipko
Truplo

Tudi v času, ko je bil Copekov mlin še odprt za javnost, je bil tisti mostiček preko Črnca izredno nevaren za prečkanje. Vse strohnelo, deske so manjkale. Pisal sem na občino, če so kaj popravili ne vem, kajti potem so začeli snemati Kmetijo in sem bil tam, seveda do ograje, še samo enkrat.
Več kakor propada tudi Lenarčičev mlin v Neradnovcih... tudi lepa destinacija za kolesarje. Žal... vsaj lani je bilo tako, to več ni za obiskati, ne za gledati, še manj za fotografirati.
Kot piše Marduk... po svoje imamo v Pomurju, Prekmurju... pravi raj za kolesarje. Tudi ravnica okoli Mure je zanimiva, kaj šele Goričko ali obronki Slovenskih goric. Tako, da veselo na pot, ne glede na to, če nas zajamejo v kakšnem propagandnem filmu.

In reply to by Marduk

Marduk

Isto sem zadnjic pomislil... Visoka zicnata ograda in kamere - manjkala bi le se 2 ali 3-je elementi. Nemski ovcarji, strazarji s "smajserjami", pa napis" Willkommen in Copek lager"🤭

Marduk

Truplo ne vem kdaj si bil ti nazadnje tam, lekar jako jako dugo nazaj. Saj pri meni je ze tudi cela vecnost, ampak mosticka sta bila oba vrede zrihtana.
Kar se mostica tice, sem videl, da je potreben obnove oni, ki vodi do Ivanovega izvira v Razkrizji - je se trden, ampak kar zglodan in s strlecimi zeblji. Mas pa tam fajn sanso, ka prespijs pri Anglezu, v Slomskovem mlinu, najeti se da tudi kolesa...
Je kdo slisal za podoben vodni izvir v Lendavskih goricah, en gricek nizje, v blizini razglednega stolpa?

Vipko
Truplo

Izgleda, da je moje "jamranje" pri občini pač obrodilo sadove. Zdaj bil tam pred dvemi, tremi leti, štirimi... ne vem. Imam nekaj fotografij in mogoče bi po datumu le teh lahko rekel, da sem bil takrat zadnjič. Ne vem, večkrat sem bil tam, potem, ko so snemali Kmetijo pa mislim da samo enkrat.

In reply to by Marduk

Marduk

Mene je odvrnilo pisanje obcini, ker nisem njihov obcan in sem se bal neodzivnosti.
Sem jo pa dozivel s strani tega medija (drugi so mi odpisali, da bodo raziskali - ocitno se se znajo iti raziskovalno novinarstvo). To tukaj je le se low budget copy-paste. Ampak vseeno edina vez, ki mi je se ostala, da spremljam dogajanje DOMA.

Starejše novice