V Moldaviji imajo nenavadno kazen za tiste voznike, ki jih policisti ujamejo, da so vozili pod vplivom alkohola. Čaka jih namreč delo v mrtvašnicah in bolnišnicah.

V okviru programa je predvideno, da morajo vozniki, ki jih policija ujame pri vožnji pod vplivom alkohola, obvezno sodelovati v posebnem programu, v nasprotnem primeru ostanejo brez vozniškega dovoljenja. Poseben program traja tri mesece, vključuje pa dvanajst srečanj, v okviru katerih tisti, ki so storili prometni prekršek, pomagajo v bolnišnicah na oddelkih, kjer zdravijo poškodovane v prometnih nesrečah. Predvideno je tudi delo v mrtvašnici, poroča STA.

V moldavski prestolnici Kišinjov program že izvajajo, nedavno pa se ga je udeležilo šest moških, ki so bili kaznovani zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Tako so morali med drugim v mrtvašnici pomagati umivati trupla ter sodelovati pri obdukciji tako, da so odstranjevali notranje organe. 

Po zadnjih podatkih Svetovne banke iz leta 2016 v Moldaviji osebe, ki so starejše od 15 let, povprečno na leto popijejo 15,2 litra čistega alkohola, kar je približno 167 steklenic vina. Prav tako je v državi vsak četrti smrtni primer povezan z alkoholom, medtem ko je svetovno povprečje eden od 20, še piše STA.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
100-100 (nepreverjen)

Prinas tuj tou trbe napraviti-še bokše pa ka prepovejo alko, čike, drogo, ja pa ka nepozabin napetarde. Lepše de nan brez te nesnage z štero se nešterni bogatijo, nešterni pa zavolo toga trpijo.

. (nepreverjen)

Ka pa vozila na benzin pa dizel?

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Mojca B. (nepreverjen)

Zaradi cikov pa se resno nej noben mrau v nesrece. Cike so skodljive za zdravje nej pa za vzrok v nesrecaj. Alko pa droga pa sta resan dejavnika za to.

. (nepreverjen)

nesreča lahko nastane tudi zaradi čika-ko ga prižgeš in ne gledaš na cesto, ko streseš pepel isto, lahko žerjavica pade na voznika, kar ga peče in spet ne bo zbran, lahko pa je bivši kadilec z abstinenčno krizo, torej da je živčen, nezbran in zato prej pride do nesreče. malo logično razmišljajte, bo manj butastih komentarjev.

In reply to by Mojca B. (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Daj ne nakladaj...

In reply to by . (nepreverjen)

. (nepreverjen)

svetovna banka da vodi statistiko o alconesrečah? rejsan sobotainfo?

Starejše novice