Ponujamo vam izbor prostih delovnih mest v okviru mreže EURES in Evropskega urada za izbor osebja (EPSO).

Tokrat vam med drugim predstavljamo priložnosti za farmacevte, komercialne zastopnike, delavce za sezonska dela na smučiščih in pripravništva v Evropskem inštitutu za enakost spolov.

Farmacevt – Švedska

AG JOHNSEN je mednarodna agencija za zaposlovanje, ki za svojega naročnika išče večje število farmacevtov za delo v lekarnah, v različnih mestih na Švedskem. Od kandidata zahtevajo končano izobrazbo smeri farmacija in tekoče znanje angleškega jezika. Zelo zaželeno pa je, da ima reflektant na tem področju že kakšne izkušnje. Zainteresiranim kandidatom tako ponujajo mesečno plačilo v znesku 2.817 evrov, po pogodbi za nedoločeni čas s šestmesečnim poskusnim delom. 

Komercialni zastopnik – Nemčija

Zaposlitev po pogodbi za nedoločen čas se ponuja tudi v Nemčiji. V elektroindustriji iščejo komercialnega zastopnika za telefonsko podporo kupcem, elektronsko spremljanje reklamacij in izdajo računov. Kandidat mora imeti končano izobrazbo smeri ekonomija in izkušnje s pisarniškim poslovanjem. Delodajalec zainteresiranemu kandidatu ponuja fleksibilen delovni čas in tudi možnost dela od doma. 

Sezonska dela v smučarskih središčih – Avstrija

Če vam administrativno delo in delo v farmaciji ni pisano na kožo, vam v Avstriji ponujajo različna sezonska dela. Mreža EURES v Avstriji išče tako delavce v gostinstvu kot tudi delavce v turizmu. In ker je govora o delu v času smučarske sezone, imajo možnost zaslužka tudi učitelji smučanja in bordanja, ki imajo za to licenco. Od kandidatov za vsa dela pričakujejo dobro znanje nemškega jezika. Mesečni dohodek se giblje od 900 do 1800 evrov neto z začetkom sezone meseca decembra. 

Pripravnik – Litva

Priložnost za pripravništvo se ponuja državljanom EU s priznano univerzitetno diplomo. Evropski inštitut za enakost spolov omogoča opravljanje delovne prakse na ključnih področjih svojega delovanja ter razširitev in uporabo znanja, pridobljenega v času študija ali poklicnega dela. Pripravništvo je plačano in traja do 6 mesecev. 

Prispevek je nastal v sodelovanju z informacijsko točko Europe Direct Pomurje

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Visoke cene (nepreverjen)

2817 evrov za farmacevta na Švedskem ni bogve plača, to je v bistvu crkavica. Sliši se dobro, toda ob cenah stanovanj in hrane na Švedskem ti pod črto ne ostane nič. No razen, če bo farmacevt živel v neki luknji in cepal špagete s paradajzem.

Gost 5 (nepreverjen)

S tem si boš lahko privoščil bolj ali manj samo plac pod mostom pa kak sendvič.

In reply to by Visoke cene (nepreverjen)

Starejše novice