Nasa ljudem ponuja priložnost, da postanejo del raziskovalne poti in zgodovinske misije na Mars.

Obisk rdečega planeta še kar nekaj let ne bo realna opcija, vseeno pa lahko tja poletite vsaj v duhu. Ameriška vesoljska agencija Nasa je namreč v okviru kampanje za vključitev javnosti sklenila ljudem ponuditi možnost, da na rdeči planet pošljejo svoja imena.

Imena, vgravirana na mikročip, bo na četrti planet od sonca ponesel rover, ki ga bodo izstrelili predvidoma julija 2020. Na cilj naj bi prispel februarja 2021, iskal pa bo znake življenja, raziskoval podnebje in geologijo ter zbiral vzorce.

Imena na spletni strani Nase sprejemajo vse do 30. septembra, pri čemer bodo sodelujoči prejeli spominsko karto za vkrcanje. Prav tako bodo kot redni potniki prejemali milje za vsak let in se potegovali za digitalne značke, piše STA.

V prihodnjih petih letih znova na luno

Gre sicer za prizadevanja Nase za vključitev javnosti pri več načrtovanih misijah, povezanih z Luno in Marsom. Agencija želi do leta 2024 na Luno znova poslati astronavte, ki bi tam opravili dodatne raziskave površine, ugotovitve pa bi bile v pomoč tudi pri načrtovanju odprave na Mars po letu 2030.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

Ker nam je onemogočeno komentiranje kandidatov za EU poslance, se oglašam tukaj ? Za luno in še nekaj več je kandidatka "nemogoče liste", medtem ko bom dejal, da mi bo žal če bo odšel župan MS, ker je res zelo dober, z največjim veseljem si želim da bo dobro zastopal Prekmurje. Fant ima pogum, da stori nekaj za našo pokrajino, je kompetentna oseba in oseba, ki ve kaj hoče.
Sedaj pa tisti "ki nonstop spite na računalniku", šibajte minuse in bedaste komentarje.

lovron (nepreverjen)

v prven deli se s tebo popolnoma strinjam.....Joveva je resan ena najslabših kandidatk letos!

In reply to by tuncika

Vipko
Truplo

@Tuncika:

Kaj sedaj ti hočeš? Žal ti bo, če bo odšel in izražaš veselje, ker bo dobro zastopal Prekmurje! Za nekaj se vendar odloči!

Od mene minus, Joveva je manjše zlo v slovenski politiki, Jevšek pa čisti višek že v lokalni!

Da je "demokrat" se vidi tudi po tem, da je onemogočeno komentiranje, kjer spet vse ve in samega sebe riva v ospredje! Kje v svetovni zgodovini... pa so bili komunjarji demokrati? Nikjer!!!

Če so pa zate komentarji kontra Jevšek bedasti pa imaš seveda do tega mnenja vso pravico! Le... da tvoji z moje strani niso prav nič bleščeči in bi kar menil, da še bolj bedasti!

In reply to by tuncika

Vipko
Truplo

Malce pregledal tudi zapis o kuharici iz liste LMŠ in tudi tam ni možno komentirati.

Pač komunjarska posla... če je govor npr. o Horvatu, ni nič prepovedanega! Če se piše o Cerkvi in ker Horvat pripada stranki krščanskih vrednot, se lahko piše vse mogoče.

Jevšek, Joveva... kje drugje verjetno Fajonova, pa Nemec... so pa "svetniki"! Žal na take podrobnosti naše volilno telo navadno ne reagira.

Pa mi sedaj pišite, da so volitve poštene? Kje je bilo v zgodovini kaj poštenega izvoljeno, ko so komunajzarji zraven?

In reply to by tuncika

JUPITER ! (nepreverjen)

Mi gremo na JUPITER

Starejše novice