Fotografija je simbolična.
Če se odpravljate na pot, preverite aktualne prometne informacije.

Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško je promet danes povečan. Po poročanju STA morajo osebna vozila nadlje, tri ure, trenutno čakati na mejnem prehodu Dobovec pri Rogatcu.

Kot kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste, čakajo osebna vozila za izstop iz Slovenije na prehodu Dobovec tri ure, na Gruškovju dve uri in pol, na Dragonji več kot dve uri, na Jelšanah od ene do dveh ur.

Pred mejnim prehodom Gruškovje je proti Hrvaški zastoj dolg tri kilometre.

Gneča tudi za vstop v Slovenijo

Na mejnem prehodu Gruškovje čakalna doba na hrvaški strani znaša od ene do dveh ur.

Na mejnih prehodih z Avstrijo so kolone osebnih vozil dolge več kilometrov. Pred predorom Karavanke je na avstrijski strani kolona dolga 16 kilometrov, predor občasno zapirajo.

Vozila stojijo tudi na avstrijski strani prehoda Šentilj, tam je kolona trenutno dolga tri kilometre.

Na DARS so opozorili, da je zaradi začetka počitnic v delu Nemčije ta konec tedna in vse do četrtka pričakovati povečan promet na mejnih prehodih s Hrvaško, na cestah od Avstrije proti Hrvaški ter iz urbanih središč proti turističnim krajem in obratno.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

Jugoslavija je razpadnola na šest vukojebin zdaj pa je na sakših pou vöre vožnje mejni prehod pa drüjga "država" pa drüjgi policaji pa drüjge uniforme pa drüjga pravila pa drüjge norosti. Ge so časi gda san se pelo s Sobote v Bitolo pa san nej srejčo niti enoga policaja. Tou so bilij časi nej pa ta norija zdaj.

ZA Karl Marx (nepreverjen)

Ubogi zdaj si se pa ven dal, kar smo vsi predvidevali, kam spadaš in o čem sanjaš. Da nej so tebe za kakšnih 30 let zamrznili ali pa si bil v umetni komi pa si se sedaj zbudil, pa ne moreš verjeti kaj vse odi po tom sveti.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

inoks (nepreverjen)

za casa yuga san se v avtoji brez klime do morja vozo cejli den. Gnes poguglam in sem v 5 urah spodaj.
Paulek toga je trenutno na hrvatiji super!

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

inoks (nepreverjen)

btw, san biu dvej nauci v portorozi in bruka! Guzva, drago,...zapravo vec kak pa 4 nocitve v novigradu ge je plaza in morje 100x baukse!

Starejše novice