Po zadnjih informacijah, ki so jih sporočili iz ministrstva za zunanje zadeve, je na križarki MSC Meraviglia, ki je zasidrana od mehiški obali, vsaj deset slovenskih državljanov. Zdravstvene službe na ladji okužbe s koronavirusom niso potrdile.

Križarko s 6000 potniki in člani posadke so zaradi suma okužbe z novim koronavirusom ustavili ob mehiškem otoku Cozumel in prepovedali izkrcanje potnikov. Za testiranje za koronavirusom so se odločili, ker je eden izmed članov posadke zbolel za simptomi podobnimi gripi.

Guverner mehiške zvezne države Quintana Roo Carlos Joaquin je sicer ob izdaji dovoljenja za zasidranje, dejal, da se ne sme izkrcani nihče, dokler zdravstvene službe ne potrdijo, da na ladji ni koronavirusa.

Potrdili prisotnost gripe, ne pa novega koronavirusa

Testiranje člana posadke je pokazalo, da je slednji zbolel za gripo in ne koronavirusom. Po poročanju STA je podobne simptome kazala še ena deklica, vendar tudi pri njej test ni pokazal prisotnosti koronavirusa. 

Na ustavljeni križarki tudi Slovenci

Ministrstvo za zunanje zadeve je na Twitterju sporočilo, da so v stiku z vsemi Slovenci na ladji. Po zadnjih informacijah naj bi bilo na ladji vsaj deset Slovencev. Kot smo že poročali, so na ladji vsaj štirje Mariborčani in štirje Ptujčani.

Mariborčan, ki je eden izmed potnikov na ladji, je včeraj za Mariborinfo povedal, da se številnim potnikom ni zdelo pošteno, da niso smeli zapustiti ladje, zaradi nekoga, ki kaže znake gripe: »Ne zdi se jim fer, da zaradi enega bolnega zaradi gripe, ne moremo zapustiti ladje na nobenem otoku.« 

Zaradi suma na koronavirus prikrajšani za del potovanja

Preden so ladjo zadržali ob mehiški obali, so pristanek ladje pred tem zavrnili že na Jamajki in Kajmanskih otokih. »Prikrajšani smo za prečudovite otoke, Jamajke, Kajmanskih otokov in Mehike ... Drugače je vse okej,« je v pogovoru poudaril Mariborčan. 

Kot je povedal Mariborčan nevšečnosti na ladji Slovencem niso odvzele dobre volje: »Mi smo pozitivni.« Dodal je še, da nihče ni zares verjel, da je na ladji prisotna okužba s koronavirusom.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
komunistka Olga (nepreverjen)

Sami tajkunovici nobene škode če ostanejo na ladji
Tukaj pa delavci imajo šest sto evri plače tam pa na veliko zapravljajo naše peneze
Za njih terme i Prekmurju niso dobre

Debil mmmm (nepreverjen)

Zihr so dobili Corona pive gratis mmm

Starejše novice