*Fotografija je simbolična
Že drugi dan zapored beležijo na Kitajskem zgolj en domači primer okužbe z novim koronavirusom, a tudi 12 uvoženih primerov. V Južni Koreji pa je znova prišlo do povečanja števila novih okužb, tudi v Evropi številke zaskrbljujoče.

Širjenje virusa se je po uvedbi stroge karantene, zlasti za 11-milijonsko mesto Wuhan in provinco Hubei, kjer je bilo prvo žarišče, močno omejilo. Izven navedene province že nekaj dni ne beležijo novega primere okužbe, ki bi bil posledica prenosa v državi, piše STA.

Tujci prinašajo virus v državo

Se pa na Kitajskem soočajo s težavo uvoženih primerov okužbe, saj v državo z letali prihaja okoli 20.000 ljudi dnevno in so doslej zabeležili že 155 okuženih ljudi, ki so prišli iz tujine, je sporočila nacionalna komisija za zdravje, poroča STA. Peking je tej luči že v ponedeljek uvedel obvezno 14-dnevno karanteno v posebej določenih hotelih in namestitvah za skoraj vse, ki pridejo iz tujine. Le tisti, ki živijo sami, ali pa mladoletniki, starostniki, nosečnice ali tisti, ki imajo posebne potrebe, gredo lahko v samoizolacijo v svojem domu.

Do sedaj je zaradi koronavirusa na Kitajskem umrlo 3272 ljudi, potrjenih okužb pa je 80.894, po uradnih podatkih. 

Številke se večajo

Po obdobju upadanja pa že drugi dan zapored poročajo o povečanju okužb v Južni Koreji. Potrdili so 93 novih primerov in se je tako število okužb v državi povzpelo na 8413. Koronavirus je zahteval tudi tri nove smrtne žrtve in je tako skupno število umrlih povečalo na 84.

Pred Južno Korejo pa so že tri evropske države, saj je v Nemčiji do sedaj potrjenih 9367 okužb, v Španiji 11.826 okužb in v Italiji 31.506 okužb. V Italiji so zaradi koronavirusa zabeležili že 2503 smrti in bodo glede na trenutni trend v številu umrlih prehiteli Kitajsko.

Po svetu je do tega trenutka potrjenih 198.770 primerov okužbe z novim koronavirusom, terjal pa je 7990 življenj

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Shhdduhddu (nepreverjen)

Najvecji problem so inhalatirji ki te ohranjajo pri zivljenju kdo ima denar ga dobi kdo ne ne dobi. Na kitajskem ji imajo vec kot v celi evropi skupaj saj so se pripravili ker imajo komstantno tam neke nove viruse

Hmmmmm (nepreverjen)

Kitajcov je tudi dvakrat več kak nas Evropejcov...

In reply to by Shhdduhddu (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Če doma nega zadosta panike jo uvozimo iz Kitajske in Južne Koreje.

Starejše novice